Slaap sneller, beter en dieper met de zwaartekracht deken

De zwaartekracht deken kopen van Slaapt

De gemiddelde Nederlander slaapt onder een dekbed met een donzen, synthetische of wollen vulling. Daarnaast kennen we dekens die gevuld zijn met katoen, tencel, kamelenhaar en zelfs bamboe.

Veel mensen slapen als een roos onder een deken met één van deze vullingen. Dit geldt echter niet voor iedereen.

Heeft u al verscheidene dekens geprobeerd, maar heeft u telkens moeite om in slaap te komen? Dan is een zwaartekracht deken misschien beter voor u.

De kans bestaat dat u geen idee heeft wat dit voor een deken is en wat de voordelen ervan zijn. In deze tekst vertellen wij u alles over een zwaartekracht deken.

De verzwaringsdeken + winterhoes
Video afspelen over Verzwaringsdeken van Slaapt (Video)

Waarom een zwaartekracht deken?

Wanneer u nog niet eerder gehoord heeft van een zwaartekracht deken, ziet u mogelijk niet in waarom u er eentje zou kopen. Toch is dit wel degelijk zinvol. Een verzwaringsdeken, zoals een zwaartekracht deken in de volksmond ook wel genoemd wordt, kan uw nachtrust namelijk verbeteren. Kampt u met slaapproblemen? Of heeft u een slaapstoornis? Dan kan een zwaartekracht deken ervoor zorgen dat u ’s nachts beter slaapt.

Een verzwaringsdeken is echter niet alleen geschikt voor mensen met slaapproblemen of een slaapstoornis. Ook mensen die lijden aan een aandoening kunnen namelijk baat hebben bij een zwaartekracht deken. Zo heeft de deken ook vaak een positief effect op mensen met ADHD, het syndroom van Down en het Asperger-syndroom. Lijdt u aan stress? Of bent u snel angstig? Ook dan kan een zwaartekracht deken ervoor zorgen dat u hier aanzienlijk minder last van heeft. Een verzwaringsdeken bevordert ook de nachtrust van mensen met een burn-out, anorexia en boulimia.

De zwaartekracht deken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de zwaartekracht deken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De zwaartekracht deken is bekend van...

Zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken
Zwaartedeken
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen

De werking van een zwaartekracht deken

Een zwaartekracht deken weegt aanzienlijk meer dan een gewone deken. Hoe dit komt? Doordat er gebruikgemaakt wordt van een speciale vulling. De verzwaringsdeken van Slaapt heeft als vulling micro glazen pareltjes. Deze pareltjes nemen niet veel ruimte in, maar zijn wel erg zwaar. 

Dit weegt aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld dons of synthetische vulling. Door het extra gewicht oefent een zwaartekracht deken druk uit op uw lichaam wanneer u eronder ligt.

Nu denkt u mogelijk dat de extra druk op uw lichaam niet bepaald prettig is. Sommige mensen ervaren dit inderdaad als onprettig. Er zijn echter ook genoeg mensen die deze extra druk juist heerlijk vinden. Het gewicht van de deken zorgt ervoor dat uw zenuwstelsel waarneemt dat uw lichaam onder druk staat. Hierdoor gaat de alertheid omlaag. Schrikt u doorgaans vaak wakker van het minste of geringste geluid tijdens uw slaap? Dan is dit met een zwaartekracht deken niet langer het geval.

Naast de verlaagde alertheid geeft een verzwaringsdeken ook een gevoel van veiligheid. De deken vormt zich namelijk goed om uw lichaam heen door het extra gewicht dat erin zit. Voor veel mensen voelt dit alsof zij een stevige knuffel van iemand krijgen. Hierdoor lijkt het alsof zijn zich in een vertrouwde omgeving bevinden en dat is bevorderlijk voor de nachtrust.

zwaartekracht deken

De voordelen van een zwaartekracht deken op een rijtje

U weet nu waarom u een zwaartekracht deken moet kopen en wat de werking ervan is. Ook haalden we al een aantal voordelen van een verzwaringsdeken aan. Er zijn echter nog meer voordelen. De voordelen die we nog niet behandeld hebben, zetten we hier kort op een rijtje.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze zwaartekracht deken en geven U graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de zwaartekracht deken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de zwaartekracht deken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Het ideale gewicht van een zwaartekracht deken

Het verschil in gewicht tussen een gewone en zwaartekracht deken zit hem in de vulling. De vulling in een verzwaringsdeken weegt namelijk meer. Het is echter niet zo dat iedere zwaartekracht deken evenveel weegt. Nee, want er zit wel degelijk verschil tussen de dekens. Dit maakt het lastig om te bepalen wat de beste zwaartekracht deken voor u is. U wilt immers niet onder een te lichte, maar ook niet onder een te zware deken liggen. Indien u niet eerder onder een verzwaringsdeken geslapen heeft, weet u waarschijnlijk niet wat in uw geval de beste keuze is.

Toch is er een hulpmiddel om de beste zwaartekracht deken te vinden. Hiervoor moet u naar uw eigen lichaamsgewicht kijken. Indien u een lichte zwaartekracht deken zoekt, kiest u voor een deken van ongeveer 10 procent van uw lichaamsgewicht. Slaapt u liever onder een zware deken? Kies dan voor een zwaartekracht deken die meer weegt. Het is echter niet verstandig om voor een deken te kiezen die meer dan 25 procent van uw lichaamsgewicht weegt. Een (te) zware zwaartekracht deken kan er namelijk voor zorgen dat u alsnog niet goed uitrust wanneer u slaapt.

De zwaartekracht deken

Veelgestelde vragen

De zwaartekracht deken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De zwaartekracht deken van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De zwaartekracht deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze zwaartekracht deken bestaat uit 7 lagen een maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De zwaartekracht deken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De zwaartekracht deken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een zwaartekracht deken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De zwaartekracht deken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een zwaartekracht deken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de zwaartekracht deken, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

9 thoughts on “Zwaartekracht deken

 1. Sara van Elmond schreef:

  Hoe zwaar moet een zwaartekracht deken voor mij zijn? Ik ben ongeveer 70 kg en een vrouw.

 2. Olivia schreef:

  Ik ben op zoek naar een zwaartekracht deken van 7 kg waar kan ik deze vinden?

  1. Ralf schreef:

   U kunt alle prijzen en producten op onze productpagina vinden: https://slaapt.nl/product/verzwaringsdeken-slaapt/.

 3. Loïs schreef:

  Bedankt voor dit artikel, ik ben ook ee nzwaartekracht deken aan het overwegen.

  1. Ralf schreef:

   Top, geen probleem! 🙂

 4. Jannie schreef:

  Ik ben ook op zoek naar een zwaartekracht deken, van welk materiaal is jullie verzwaringsdeken gemaakt?

 5. Marijke schreef:

  Is de zwaartekracht deken net zo warm als een normale deken? Bedankt voor het aritkel in ieder geval.

 6. Lara schreef:

  Ik lijkt een stuk dieper te slapen met de zwaartekracht deken, ik ben erg blij! Uitgerust ook weer.

 7. Annette schreef:

  Hoe zwaar moet zo een zwaartekracht deken zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.