Verzwaarde deken

De verzwaarde deken
van Slaapt

Slaap sneller, beter en dieper met de verzwaarde deken van Slaapt

Verzwaarde deken

Slaap sneller en dieper

Begin de dag uitgerust en vol energie

Verminder stress en angst met onze verzwaarde deken

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap de hele nacht door

Slaap sneller & dieper met de verzwaarde deken van Slaapt

Wij hebben onze verzwaarde deken ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met onze verzwaarde deken wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Onze deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.

Verzwaarde deken


De verzwaarde deken van Slaapt...

De verzwaarde deken van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de verzwaarde deken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De verzwaarde deken van Slaapt is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Het heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt.

De verzwaarde deken is ventilerend en luchtig. Zo kan deze ook tijdens de warmere zomeravonden worden gebruikt. De deken kan heel het jaar door worden gebruikt.

De verzwaarde deken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een verzwaarde deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaarde deken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De verzwaarde deken is bekend van...

verzwaarde deken
verzwaarde deken kopen
verzwaarde deken kopen
verzwaarde deken
verzwaarde deken kopen
verzwaarde deken kopen
verzwaarde deken
verzwaarde deken
verzwaarde deken kopen
verzwaarde deken

Hoe werkt een verzwaarde deken?

De verzwaarde deken van Slaapt zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De deken drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt op een kalme en zachte manier het zenuwstelstel. Het gewicht in de deken is gelijk verspreid, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

 • Helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking
 • Helpt met het vrijkomen van melatonine slaaphormoon
 • Helpt met het vrijkomen van serotonine gelukshormoon
 • Helpt met het verlagen van cortisol stresshormoon

Hoe zit onze verzwaarde deken in elkaar?

Ervaart u problemen met het in slaap komen of gedurende de gehele nacht in slaap te blijven? Dan kan de verzwaarde deken van Slaapt iets voor u zijn. De verzwaarde deken is een deken dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De verzwaarde deken helpt zowel bij het sneller in slaap komen als langer in een diepe slaap blijven. Onze verzwaarde deken bestaat uit verschillende lagen waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is. De verzwaarde deken bestaat uit zeven lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de verzwaarde deken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de verzwaarde deken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van de verzwaarde deken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Verzwaarde deken
Verzwaarde deken kopen

Verzwaarde deken effecten

De verzwaarde deken van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. Deze kunt u hieronder vinden.

 • Sensorische problemen: de verzwaarde deken helpt bij sensorische problemen. De verzwaarde deken zorgt voor een verhoging in concentratie en focus.
 • Serotonine gelukshormoon: de verzwaarde deken draagt bij aan een gezond serotonine peil. Ervaar de kalmerende werking met de verzwaarde deken van Slaapt.
 • Melatonine slaaphormoon: melatonine is een product van serotonine. Een gezonde hoeveelheid melatonine draagt bij aan een goede nachtrust.
 • Cortisol stresshormoon: een betere nachtrust draagt bij aan een minder constante productie van cortisol. Cortisol veroorzaakt onder andere stress en angst.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaarde deken en geven u graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaarde deken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de verzwaarde deken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

De slaapcijfers

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de slaapproblemen in Nederland en België. De slaapproblemen in onze landen zijn aanhoudend en moeten serieus worden genomen. Dit is de reden dat wij ons initiatief zijn begonnen. In onze omgeving zagen wij dat veel mensen een betere nachtrust nodig hadden. Een keer een nacht slecht slapen is geen groot probleem; structureel slecht slapen, daar schuilt het probleem zich.

Slaap wordt in deze tijd vaak over het hoofd gezien bij het hebben van een gezonde levensstijl. Dat vinden wij erg jammer, gezien het essentieel is voor een gezonde levensstijl. Het is niet alleen belangrijk om dit te weten, het is van belang dat er een bepaalde bewustwording binnen Nederland en België rondom dit probleem indaalt.

Grote instituties, zoals de Hersenstichting en het Erasmus MC, doen hier steeds meer onderzoek naar. Er is helaas geen grootschalig bevolkingsonderzoek geweest, hierdoor doen verschillende cijfers zich de ronde. Om deze reden zijn onderstaande cijfers uit verschillende onderzoeken (meer dan 25) gehaald en weerspiegelen het gedrag van meer dan 130.000 mensen binnen Nederland en België.

Dit is één van de tabellen die weergeeft hoe Nederland slaapt. Wij proberen hiermee zoveel mogelijk cijfers te bespreken op onze website, zo krijgt u een duidelijk beeld van het slaapgedrag van Nederland en België.

Totale slaapduurMoeite met in slaap komenMoeite met doorslapenVroeg wakker worden
Minder dan 7 uur25,3%33,8%42,2%
7 tot 9 uur6,1%8,1%13,1%
Meer dan 9 uur10,9%14,9%14,5%

Er kan een duidelijk correlatie worden gevonden met hoeveel uur iemand slaapt en de mate van ervaren slapeloosheid. De mate van ervaren slapeloosheid wordt groter naarmate een persoon minder slaapt. Dit wordt in dit tabel uitgedrukt in 7, 7 tot 9 en meer dan 9 uur. De tabel is afkomstig van de Hersenstichting en geeft goed de slaapproblemen weer. De uren zijn zelf gerapporteerd door de participanten van het onderzoek.

De lengte van de slapende nacht bepaald de mate van ervaren slapeloosheid. Niet alleen wanneer iemand te kort slaapt, ervaart deze problemen. Ook bij te lang slapen worden problemen ervaren. Wanneer iemand langer dan 9 uur slaapt komen er ook problemen met slapeloosheid naar boven drijven.

Veelgestelde vragen

De verzwaarde deken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaarde deken van Slaapt is een deken de 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De verzwaarde deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze verzwaarde deken bestaat uit 7 lagen een maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De verzwaarde deken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van melatonine en serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De verzwaarde deken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een verzwaarde deken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaarde deken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaarde deken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij bieden de verzwaarde deken aan met een hoes die ook in de zomer ventilerend genoeg is en genoeg verkoeling binnenlaat. Een verzwaarde deken is hierdoor ongeveer even warm als een normale deken.

Chat met ons