Slaap sneller, beter en dieper met de zware deken

De zware deken kopen van Slaapt

Wij hebben onze zware deken ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt voor het sneller inslapen, dieper slapen gedurende de nacht en minder wakker worden voor de wekker.

Met onze zware deken wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Onze deken is zwaarder dan een normale deken. Dit extra gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.

De verzwaringsdeken + winterhoes

Verminder stress en angst met onze zwaartedeken

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap sneller en dieper

Slaap de hele nacht door

Begin de dag uitgerust en vol energie

Video afspelen over Verzwaringsdeken van Slaapt (Video)

De zware deken kopen van Slaapt...

De zware deken van Slaapt maakt gebruik van “Diepe druk stimulatie”. Doordat de zware deken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. Het gevoel van het gewicht op uw lichaam is vergelijkbaar met het krijgen van een knuffel.

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Dit heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt gedurende de nacht.

De deken is gemaakt om in de zomeravonden ventilerend en luchtig te zijn. Zo is deze, ondanks het gewicht van de deken, niet te warm of klam. Onze zware deken kan 12 maanden per jaar worden gebruikt.

De zware deken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een zware deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de zware deken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De zware deken is bekend van...

Zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken
Zwaartedeken
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen

Hoe werkt een zware deken?

Diepe druk stimulatie is de achterliggende kalmeringstechniek van de zware deken. Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel.

Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt, op een kalme en zachte manier, het zenuwstelstel. Het gewicht in de deken is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Je kunt meer informatie over de zware deken in onze overzichtelijke PDF vinden. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

Hoe zit onze zware deken in elkaar?

De zware deken is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

Onze zware deken bestaat uit verschillende lagen, waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is.

De zware deken

Hoe werkt een zware deken?

De deken bestaat uit zeven lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit glazen parels. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de zware deken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de zware deken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Wij leveren de zware deken met een kwalitatieve zomer-en winterhoes. Zo kunt u hier 12 maanden per jaar van genieten.

Het gewicht van de zware deken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Zware deken

Zware deken effecten

Voor wie is het?

De zware deken vindt zijn oorsprong in diepe druk stimulatie. Diepe druk stimulatie is ontwikkeld om zowel stress als angst te verminderen bij kinderen of jong-volwassenen met onder andere autisme. Daarnaast zijn er andere ziektebeelden (mentaal en fysiek) die stress en angst veroorzaken. Oorspronkelijk is diepe druk stimulatie ontwikkeld om deze ziektebeelden te bestrijden.

Waar dit vroeger onder andere door “The Hug Machine” werd ingezet, wordt dit nu (op een prettigere wijze) door de zware deken gedaan. De zware deken is toegankelijker, zachter en comfortabeler. Mede door deze ontwikkeling is diepe druk stimulatie toegankelijker geworden voor de reguliere markt.

Aan het begin van de ontwikkeling van diepe druk stimulatie werd dit voornamelijk ingezet voor personen met bovenstaande ziektebeelden. Nu is het voor iedereen die (subjectieve) klachten heeft over de kwaliteit van zijn of haar slaap.

zware deken van slaapt

Wanneer kunt u de zware deken gebruiken?

Wij krijgen van onze klanten verschillende momenten terug waarop ze het prettig vinden om de zware deken te gebruiken. Niet al onze klanten gebruiken de zware deken “alleen” maar om onder te slapen. De zware deken kan strategisch worden ingezet om relax-momentjes door de dag heen te creëren.

Deze momenten kunnen in aanloop zijn naar het daadwerkelijk slapen of gewoon als pauze van het (thuis)werken. Wij gebruiken hem zelf om ‘s avonds, na het sporten, nog even er lekker onder te zitten en aan de website te werken. Wij merken dat dit voor ons een prettig moment creëert waarin we merken dat we echt tot onszelf komen en rustig worden.

Dit is ook één van de redenen dat wij oorspronkelijk zijn begonnen met Slaapt. Rust creëren. Dit kan tijdens het inslapen zijn, het daadwerkelijke slapen, maar ook tijdens verschillende momenten door de dag heen. Hoe gebruikt u de zware deken?

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze zware deken en geven u graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de zware deken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de zware deken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Waarom verkopen wij de zware deken?

Dat er veel slaapproblemen binnen Nederland en België zijn, is nog niet bekend genoeg. Ondanks dat er een aantal losstaande onderzoeken zijn uitgevoerd, is er nog geen grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de complete oorzaak (en het gevolg) hiervan.

Wij van Slaapt vinden het van belang dat Nederland en België bewust wordt van het slaapgedrag. Wij denken dat dit de eerste stap is naar een gezondere nachtrust. Wij als bedrijf staan ook altijd versteld van de cijfers die vrijkomen na nieuwe onderzoeken. Vaak worden deze onderzoeken uitgevoerd door grotere gezondheidsinstituten.

Veel verschillende elementen wegen mee in het krijgen van een goede nachtrust. Ondanks dat een gedeelte van de Nederlanders genoeg uren slaap krijgt, is de kwaliteit van de slaap vaak niet goed genoeg. Het ervaren van veel stress overdag kan ervoor zorgen dat dit ’s nachts zorgt voor een nachtrust van lagere kwaliteit (u kunt dan nog onrustig zijn).

Drie symptomen van slapeloosheid zijn moeite met in slaap komen, moeite met doorslapen en vaak vroeg wakker worden. Deze symptomen moeten minimaal drie keer per week voorkomen en dit moet minimaal drie maanden duren. De oorzaak van deze symptomen mag niet liggen in verhinderende slaapomstandigheden.

Dit is één van de redenen dat wij zijn begonnen met het verkopen van onze eigen verzwaringsdeken in Nederland en België. De verzwaringsdeken is een oplossing dat zich goed leent voor de problemen die zich voordoen in Nederland en België. De verzwaringsdeken draagt namelijk zowel bij aan het beter inslapen als beter gedurende de gehele nacht slapen.

 SlaapmedicatieNiet uitgerust wakker wordenSlaperigheid
%%%
6-13
ManNB13,04,0
VrouwNB16,44,3
14-17
Man5,137,016,0
Vrouw7,250,919,8
18-25
Man1,2NBNB
Vrouw2,3NBNB
26-40
Man3,019,514,5
Vrouw6,022,318,5
41-65
Man4,611,27,9
Vrouw11,013,77,5
65+
Man6,112,01,1
Vrouw17,516,80,8

Hierboven hebben wij een tabel weergegeven dat goed het verschil laat zien tussen mannen en vrouwen bij het slapen. Hieruit kan worden geconcludeerd dat bijvoorbeeld vrouwen minder goed slapen dan mannen.

Het is ook een opvallend gegeven dat de problemen verschuiven met de leeftijd. De grootste problemen doen zich voor bij jongeren en jong-volwassenen. Deze kampen op de verschillende gebieden van slaploosheid met de grootste problemen en symptomen. Bron: de Hersenstichting.

Overige bronnen:

https://www.jscimedcentral.com/SleepMedicine/sleepmedicine-2-1022.pdf

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1300/J004v24n01_05?needAccess=true&journalCode=womh20

https://ajot.aota.org/Article.aspx?articleid=1864920

Laatste update: 12 november 2020

Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen over onze zware deken. Het product is vrij nieuw, waardoor we dit begrijpen en u zo goed mogelijk willen helpen. Wij hebben hieronder een aantal vragen, die veel voorkomen, uitgeschreven. Kunt u uw vraag hieronder niet terugvinden? Stel deze dan eenvoudig via de chat!

De Slaapt zware deken is 3 tot 6 keer zwaarder dan de normale deken. Onze zware deken heeft dit gewicht om het gevoel van een stevige knuffel te imiteren. Het gewicht van onze zware deken geeft een geboren en veilig gevoel tijdens het inslapen.

Onze zware deken maakt gebruik van een 7-laags systeem waardoor het gewicht evenredig is verspreid. Het gevoel van dit gewicht dat zachtjes op uw lichaam drukt zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Het vrijkomen van deze hormonen draagt zowel bij aan het sneller inslapen als het gedurende de nacht dieper en vaster doorslapen.

De zware deken van Slaapt werkt met een systeem van 7 lagen en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Onze zware deken is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken. Dit gewicht is evenredig verspreid en imiteert het gevoel van een stevige knuffel.

Dit geeft samen een geborgen en veilig gevoel tijdens het inslapen. Hierdoor wordt de productie verhoogd van melatonine en serotonine. Het effect hiervan is dat u sneller inslaapt en ook langer en dieper kunt doorslapen.

De zware deken van Slaapt dient ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te zijn. U kunt zelf aan de hand van uw lichaamsgewicht de juiste zware deken uitkiezen. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De zware deken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

De zware deken is niet te warm voor in de zomer. Wij verkopen onze zware deken samen met een ventilerende hoes. Dit laat genoeg verkoeling toe tijdens de warme zomermaanden. Hierdoor is de zware deken ongeveer even warm als een normale deken.