Zware deken

De zware deken
kopen van Slaapt

Slaap sneller, beter en dieper met
de zware deken van Slaapt

Zware deken kopen

Slaap sneller en dieper

Begin de dag uitgerust en vol energie

Verminder stress en angst met onze zware deken

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap de hele nacht door

Slaap sneller & dieper met de zware deken van Slaapt

Wij hebben onze zware deken ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met onze zware deken wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Onze zware deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.

De zware deken kopen van Slaapt...

De zware deken van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de zware deken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De zware deken van Slaapt is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Dit heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt gedurende de nacht.

De zware deken is gemaakt om in de zomeravonden ventilerend en luchtig te zijn. Zo is deze, ondanks het gewicht van de deken, niet te warm of klam. De zware deken van Slaapt kan 12 maanden per jaar worden gebruikt.

Gisteren voor het eerst met de deken geslapen en meteen verkocht. Als een roosje geslapen en dat is hiervoor wel eens anders geweest. Top product😃.
Mauro Fulgheri
Mauro Fulgheri
2020-08-05
Ik heb in 58 jaar nog nooit stil in bed gelegen. Nu hebben mijn lijf en autistische hoofd eindelijk rust in bed.
Rens Rens
Rens Rens
2020-08-03
Ik merk echt dat ik veel sneller inslaap met deze deken. Ook word ik niet meer voor de wekker wakker. De bestelling is vloeiend verlopen, top geregeld bij slaapt!
Jochem Dane
Jochem Dane
2020-07-30
Best sleep of my life!
Alejandra Villacis
Alejandra Villacis
2020-07-28
Na aanschaf van dit deken is in slaap komen en doorslapen stukken makkelijker. Slapen is weer een positieve ervaring in plaats van iets wat spanning met zich mee brengt. De levering was erg snel en slaapt.nl is heel klantvriendelijk.
Rozemarijn Idema
Rozemarijn Idema
2020-07-28
Mick Dijk
Mick Dijk
2020-07-19
Mooi deken slaap er lekker mee!
Bastiaan Grisèl
Bastiaan Grisèl
2020-07-19
Ik dacht eerst ja hoor weer een partij die aangeeft, de juiste dekens te verkopen. Gezien ik altijd wel het probleem had dat ik vermoeid wakker werd. Nou mijn complimenten ik heb nu al 3 weken een deken van slaapt.nl en ik heb geen enkele klacht meer. En lig ook veel stabieler met mijn hoofd. Klasse levering was erg snel, en de betaling ging erg makkelijk en veilig op hun veilige betaalomgeving waar ik ook zeer blij mee ben.
Joshua van Heiningen
Joshua van Heiningen
2020-07-17
Via via heb ik van een verzwaringsdeken gehoord en was wel benieuwd na al die positieve verhalen. Door de proefperiode had ik eigenlijk niets te verliezen en heb ik het gewoon geprobeerd. Had ik maar eerder zo'n deken besteld! Ik voel me echt fitter doordat ik beter slaap. Ik val sneller en makkelijker in slaap en pak hierdoor meer nachtrust.
Dion Pereira
Dion Pereira
2020-07-15
Geweldige deken! Ik word goed wakker en ik rust goed uit. Dankjewel!
Uriēl Matahelumual
Uriēl Matahelumual
2020-07-08

De zware deken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een zware deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de zware deken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, ballendekenverzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De zware deken is bekend van...

Zware deken kopen
zware deken kopen
zware deken kopen
zware deken kopen
zware deken
zware deken kopen
Zware deken kopen
Zware deken kopen
zware deken kopen
zware deken kopen

Hoe werkt een zware deken?

De zware deken van Slaapt zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De zware deken drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt, op een kalme en zachte manier, het zenuwstelstel. Het gewicht in de zware deken is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

 • Helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking
 • Helpt met het vrijkomen van melatonine slaaphormoon
 • Helpt met het vrijkomen van serotonine gelukshormoon
 • Helpt met het verlagen van cortisol stresshormoon

Hoe zit onze zware deken in elkaar?

Ervaart u problemen met het in slaap komen of gedurende de gehele nacht in slaap te blijven? Dan kan de zware deken van Slaapt iets voor u zijn. De zware deken is een deken dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De zware deken helpt zowel bij het sneller in slaap komen als langer in een diepe slaap blijven. Onze zware deken bestaat uit verschillende lagen, waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is. De zware deken bestaat uit zeven lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de zware deken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de zware deken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van de zware deken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Zware deken
Zware deken kopen

Zware deken effecten

De zware deken van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. Deze kunt u hieronder vinden.

 • Sensorische problemen: de zware deken helpt bij sensorische problemen. De zware deken zorgt voor een verhoging in concentratie en focus.
 • Serotonine gelukshormoon: de zware deken draagt bij aan een gezond serotonine peil. Ervaar de kalmerende werking met de zware deken van Slaapt.
 • Melatonine slaaphormoon: melatonine is een product van serotonine. Een gezonde hoeveelheid melatonine draagt bij aan een goede nachtrust.
 • Cortisol stresshormoon: een betere nachtrust draagt bij aan een minder constante productie van cortisol. Cortisol veroorzaakt onder andere stress en angst.

Voor wie is het?

De zware deken vindt zijn oorsprong in diepe druk stimulatie. Diepe druk stimulatie is ontwikkeld om zowel stress als angst te verminderen bij kinderen of jong-volwassenen met onder andere autisme. Daarnaast zijn er andere ziektebeelden (mentaal en fysiek) wat stress en angst veroorzaakt. Oorspronkelijk is diepe druk stimulatie hiervoor ontwikkeld, om deze ziektebeelden te bestrijden.

Waar dit vroeger onder andere door “the hug machine” werd ingezet, wordt dit nu (op een prettigere wijze) door de zware deken gedaan. De zware deken is toegankelijker, zachter en comfortabeler. Mede door deze ontwikkeling is diepe druk stimulatie toegankelijker geworden voor de reguliere markt.

Aan het begin van de ontwikkeling van diepe druk stimulatie werd dit voornamelijk ingezet voor personen met bovenstaande ziektebeelden. Nu is het voor iedereen die (subjectieve) klachten heeft over de kwaliteit van zijn of haar slaap.

zware deken van slaapt

Wanneer kunt u de zware deken gebruiken?

Wij krijgen van onze klanten verschillende momenten terug waarop ze het prettig vinden om de zware deken te gebruiken. Niet al onze klanten gebruiken de zware deken “alleen” maar om onder te slapen. De zware deken kan strategisch worden ingezet om relax-momentjes door de dag heen te creëren.

Deze momenten kunnen in aanloop zijn naar het daadwerkelijk slapen of gewoon als pauze van het (thuis)werken. Wij gebruiken hem zelf om ‘s avonds, na het sporten, nog even er lekker onder te zitten en aan de website te werken. Wij merken dat dit voor ons een prettig moment creëert waarin we merken dat we echt tot onszelf komen en rustig worden. Onze zware deken is gevuld met glazen balletjes, hier komt het gewicht vandaan.

Dit is ook één van de redenen dat wij oorspronkelijk zijn begonnen met Slaapt. Rust creëren. Dit kan tijdens het inslapen zijn, het daadwerkelijke slapen, maar ook tijdens verschillende momenten door de dag heen. Hoe gebruikt u de zware deken?

100 nachten proefperiode

Wij geloven in onze zware deken en geven u graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de zware deken. U kunt binnen de periode van 100 nachten de zware deken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Waarom verkopen wij de zware deken?

Dat er veel slaapproblemen binnen Nederland en België zijn, is nog niet bekend genoeg. Ondanks dat er een aantal losstaande onderzoeken zijn uitgevoerd, is er nog geen grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de complete oorzaak (en het gevolg) hiervan.

Wij van Slaapt vinden het van belang dat Nederland en België bewust wordt van het slaapgedrag. Wij denken dat dit de eerste stap is naar een gezondere nachtrust. Wij als bedrijf staan ook altijd versteld van de cijfers die vrijkomen na nieuwe onderzoeken. Vaak worden deze onderzoeken uitgevoerd door grotere gezondheidsinstituten.

Veel verschillende elementen wegen mee in het krijgen van een goede nachtrust. Ondanks dat een gedeelte van de Nederlanders genoeg uren slaap krijgt, is de kwaliteit van de slaap vaak niet goed genoeg. Het ervaren van veel stress overdag kan ervoor zorgen dat dit ’s nachts zorgt voor een nachtrust van lagere kwaliteit (u kunt dan nog onrustig zijn).

Drie symptomen van slapeloosheid zijn moeite met in slaap komen, moeite met doorslapen en vaak vroeg wakker worden. Deze symptomen moeten minimaal drie keer per week voorkomen en dit moet minimaal drie maanden duren. De oorzaak van deze symptomen mag niet liggen in verhinderende slaapomstandigheden.

 SlaapmedicatieNiet uitgerust wakker wordenSlaperigheid
%%%
6-13
ManNB13,04,0
VrouwNB16,44,3
14-17
Man5,137,016,0
Vrouw7,250,919,8
18-25
Man1,2NBNB
Vrouw2,3NBNB
26-40
Man3,019,514,5
Vrouw6,022,318,5
41-65
Man4,611,27,9
Vrouw11,013,77,5
65+
Man6,112,01,1
Vrouw17,516,80,8

Dit is één van de redenen dat wij zijn begonnen met het verkopen van onze eigen verzwaringsdeken in Nederland en België. De verzwaringsdeken is een oplossing dat zich goed leent voor de problemen die zich voordoen in Nederland en België. De verzwaringsdeken draagt namelijk zowel bij aan het beter inslapen als beter gedurende de gehele nacht slapen.

Hiernaast hebben wij een tabel weergegeven dat goed het verschil laat zien tussen mannen en vrouwen bij het slapen. Hieruit kan worden geconcludeerd dat bijvoorbeeld vrouwen minder goed slapen dan mannen.

Het is ook een opvallend gegeven dat de problemen verschuiven met de leeftijd. De grootste problemen doen zich voor bij jongeren en jong-volwassenen. Deze kampen op de verschillende gebieden van slapeloosheid met de grootste problemen en symptomen. Bron: de Hersenstichting.

Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen over onze zware deken. Het product is vrij nieuw, waardoor we dit begrijpen en u zo goed mogelijk willen helpen. Wij hebben hieronder een aantal vragen, die veel voorkomen, uitgeschreven. Kunt u uw vraag hieronder niet terugvinden? Stel deze dan eenvoudig via de chat!

De Slaapt zware deken is 3 tot 6 keer zwaarder dan de normale deken. Onze zware deken heeft dit gewicht om het gevoel van een stevige knuffel te imiteren. Het gewicht van onze zware deken geeft een geboren en veilig gevoel tijdens het inslapen.

Onze zware deken maakt gebruik van een 7-laags systeem waardoor het gewicht evenredig is verspreid. Het gevoel van dit gewicht dat zachtjes op uw lichaam drukt zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Het vrijkomen van deze hormonen draagt zowel bij aan het sneller inslapen als het gedurende de nacht dieper en vaster doorslapen.

De zware deken van Slaapt werkt met een systeem van 7 lagen en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Onze zware deken is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken. Dit gewicht is evenredig verspreid en imiteert het gevoel van een stevige knuffel.

Dit geeft samen een geborgen en veilig gevoel tijdens het inslapen. Hierdoor wordt de productie verhoogd van melatonine en serotonine. Het effect hiervan is dat u sneller inslaapt en ook langer en dieper kunt doorslapen.

De zware deken van Slaapt dient ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te zijn. U kunt zelf aan de hand van uw lichaamsgewicht de juiste zware deken uitkiezen. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De zware deken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

De zware deken is niet te warm voor in de zomer. Wij verkopen onze zware deken samen met een ventilerende hoes. Dit laat genoeg verkoeling toe tijdens de warme zomermaanden. Hierdoor is de zware deken ongeveer even warm als een normale deken.