Zware deken

De zware deken
kopen van Slaapt

Slaap sneller, beter en dieper met
de zware deken van Slaapt

zware deken

Slaap sneller en dieper

Begin de dag uitgerust en vol energie

Verminder stress en angst met onze zware deken

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap de hele nacht door

Slaap sneller & dieper met de zware deken van Slaapt

Wij hebben onze zware deken ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met onze zware deken wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Onze zware deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.

De zware deken kopen van Slaapt...

De zware deken van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de zware deken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De zware deken van Slaapt is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Dit heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt gedurende de nacht.

De zware deken is gemaakt om in de zomeravonden ventilerend en luchtig te zijn. Zo is deze, ondanks het gewicht van de deken, niet te warm of klam. De zware deken van Slaapt kan 12 maanden per jaar worden gebruikt.

Sonja
Sonja
01/10/2020
Moeite met inslapen en/of doorslapen hebben mij doen besluiten een verzwaringsdeken te proberen. Het feit dat je deze na 100 dagen nog retour kunt sturen als het niet bevalt hielp me over de streep om deze deken van Slaapt.nl te bestellen. Het is even wennen hoe goed om te gaan met zo'n zware deken. Als je er eenmaal onder ligt is het heel comfortabel en rustgevend. Het helpt me te ontspannen en ik heb het idee dat het ook positief werkt voor rusteloze benen. Die zijn iig nauwelijks meer de oorzaak van lastig inslapen. Ik slaap beter in en door met de zware deken. De overtrekhoes van bamboe is heerlijk glad, zacht en comfortabel. Een nadeel vind ik het hanteren van de deken in wakkere staat. Pols en rugklachten zorgen er voor dat ik dan een beetje aan het worstelen ben met de deken. En als je nachtelijke opvliegers hebt kun je hem niet zo makkelijk even van je af gooien en er later weer onder kruipen 😉 Toch een dikke voldoende voor deze verzwaringsdeken en ook voor de service van Slaapt.nl
Milena Van Roon
Milena Van Roon
29/09/2020
Heerlijke deken om mee in slaap te vallen! Kwaliteit van het laken en de deken is meer dan goed.
Tirza Desloover
Tirza Desloover
22/09/2020
Al mijn hele leven slaap ik slecht, heel vaak wakker worden 's nachts en lang wakker liggen. Sinds ik deze deken heb, slaap ik elke nacht als een roosje! Ik word gewoon niet meer wakker s nachts :))) Beste aankoop ooit! Dank dat ik nu eindelijk mijn nachtrust terug heb
Manouk Rutten
Manouk Rutten
22/09/2020
Uitstekende deken! Heb deze nu net een week en slaapt heerlijk. Je komt sneller in slaap en krijg een soort van geborgen gevoel. Echt een aanrader!
Marijn
Marijn
25/08/2020
Op kantoor doe ik soms een powernap. De verzwaringsdeken helpt mij om snel in een soort van ruststand te komen. Fijn dat de glazen bolletjes niet gaan 'hangen', dat had ik namelijk bij een andere deken wel. Op chats reageert Ralf, dat geeft ook voor de koop een goed gevoel.
Marjo van Zijl
Marjo van Zijl
20/08/2020
Ik heb mijn deken nu drie weken, en ben er zeer blij mee. Al zolang ik me kan herinneren ben ik een slechte slaper. Ik heb een vorm van autisme, waardoor ik vaak overprikkeld in bed lig. Het lukt me niet om rust in mijn hoofd te krijgen. Als ik eenmaal slaap, slaap ik heel licht, waardoor ik om het minste of geringste weer wakker schiet. Al na drie weken met de deken durf ik te zeggen dat het stukken beter gaat! Ik slaap sneller, dieper, langer en lekkerder. Ik vind het heerlijk om onder de deken te liggen, ik HOU van mijn deken! Snelle service ook, na bestellen had ik de deken de volgende dag in huis. Vriendelijk kaartje erbij, echt heel attent. Ook fijn dat ik achteraf kon betalen. Kortom; ik ben héél positief!
Angelika de Groot
Angelika de Groot
20/08/2020
De deken helpt mij met beter slapen. Eindelijk heb ik na al die tijd een manier gevonden om beter te slapen. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd. Bedankt hiervoor, ik raad het iedereen aan!
Naomi
Naomi
17/08/2020
Eindelijk weer een goede nachtrust sinds ik de deken gebruik. Voelt erg prettig en zacht aan.
Mauro Fulgheri
Mauro Fulgheri
05/08/2020
Gisteren voor het eerst met de deken geslapen en meteen verkocht. Als een roosje geslapen en dat is hiervoor wel eens anders geweest. Top product😃.
Rens Rens
Rens Rens
03/08/2020
Ik heb in 58 jaar nog nooit stil in bed gelegen. Nu hebben mijn lijf en autistische hoofd eindelijk rust in bed.

De zware deken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een zware deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de zware deken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, ballendekenverzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De zware deken is bekend van...

Zware deken kopen
zware deken kopen
zware deken kopen
zware deken kopen
zware deken
zware deken kopen
Zware deken kopen
Zware deken kopen
zware deken kopen
zware deken kopen

Hoe werkt een zware deken?

De zware deken van Slaapt zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De zware deken drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt, op een kalme en zachte manier, het zenuwstelstel. Het gewicht in de zware deken is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

Hoe zit onze zware deken in elkaar?

Ervaart u problemen met het in slaap komen of gedurende de gehele nacht in slaap te blijven? Dan kan de zware deken van Slaapt iets voor u zijn. De zware deken is een deken dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De zware deken helpt zowel bij het sneller in slaap komen als langer in een diepe slaap blijven. Onze zware deken bestaat uit verschillende lagen, waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is. De zware deken bestaat uit zeven lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de zware deken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de zware deken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van de zware deken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Zware deken
Zware deken kopen

Zware deken effecten

De zware deken van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. Deze kunt u hieronder vinden.

Voor wie is het?

De zware deken vindt zijn oorsprong in diepe druk stimulatie. Diepe druk stimulatie is ontwikkeld om zowel stress als angst te verminderen bij kinderen of jong-volwassenen met onder andere autisme. Daarnaast zijn er andere ziektebeelden (mentaal en fysiek) wat stress en angst veroorzaakt. Oorspronkelijk is diepe druk stimulatie hiervoor ontwikkeld, om deze ziektebeelden te bestrijden.

Waar dit vroeger onder andere door “the hug machine” werd ingezet, wordt dit nu (op een prettigere wijze) door de zware deken gedaan. De zware deken is toegankelijker, zachter en comfortabeler. Mede door deze ontwikkeling is diepe druk stimulatie toegankelijker geworden voor de reguliere markt.

Aan het begin van de ontwikkeling van diepe druk stimulatie werd dit voornamelijk ingezet voor personen met bovenstaande ziektebeelden. Nu is het voor iedereen die (subjectieve) klachten heeft over de kwaliteit van zijn of haar slaap.

zware deken van slaapt

Wanneer kunt u de zware deken gebruiken?

Wij krijgen van onze klanten verschillende momenten terug waarop ze het prettig vinden om de zware deken te gebruiken. Niet al onze klanten gebruiken de zware deken “alleen” maar om onder te slapen. De zware deken kan strategisch worden ingezet om relax-momentjes door de dag heen te creëren.

Deze momenten kunnen in aanloop zijn naar het daadwerkelijk slapen of gewoon als pauze van het (thuis)werken. Wij gebruiken hem zelf om ‘s avonds, na het sporten, nog even er lekker onder te zitten en aan de website te werken. Wij merken dat dit voor ons een prettig moment creëert waarin we merken dat we echt tot onszelf komen en rustig worden.

Dit is ook één van de redenen dat wij oorspronkelijk zijn begonnen met Slaapt. Rust creëren. Dit kan tijdens het inslapen zijn, het daadwerkelijke slapen, maar ook tijdens verschillende momenten door de dag heen. Hoe gebruikt u de zware deken?

100 nachten proefperiode

Wij geloven in onze zware deken en geven u graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de zware deken. U kunt binnen de periode van 100 nachten de zware deken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Waarom verkopen wij de zware deken?

Dat er veel slaapproblemen binnen Nederland en België zijn, is nog niet bekend genoeg. Ondanks dat er een aantal losstaande onderzoeken zijn uitgevoerd, is er nog geen grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de complete oorzaak (en het gevolg) hiervan.

Wij van Slaapt vinden het van belang dat Nederland en België bewust wordt van het slaapgedrag. Wij denken dat dit de eerste stap is naar een gezondere nachtrust. Wij als bedrijf staan ook altijd versteld van de cijfers die vrijkomen na nieuwe onderzoeken. Vaak worden deze onderzoeken uitgevoerd door grotere gezondheidsinstituten.

Veel verschillende elementen wegen mee in het krijgen van een goede nachtrust. Ondanks dat een gedeelte van de Nederlanders genoeg uren slaap krijgt, is de kwaliteit van de slaap vaak niet goed genoeg. Het ervaren van veel stress overdag kan ervoor zorgen dat dit ’s nachts zorgt voor een nachtrust van lagere kwaliteit (u kunt dan nog onrustig zijn).

Drie symptomen van slapeloosheid zijn moeite met in slaap komen, moeite met doorslapen en vaak vroeg wakker worden. Deze symptomen moeten minimaal drie keer per week voorkomen en dit moet minimaal drie maanden duren. De oorzaak van deze symptomen mag niet liggen in verhinderende slaapomstandigheden.

 SlaapmedicatieNiet uitgerust wakker wordenSlaperigheid
%%%
6-13
ManNB13,04,0
VrouwNB16,44,3
14-17
Man5,137,016,0
Vrouw7,250,919,8
18-25
Man1,2NBNB
Vrouw2,3NBNB
26-40
Man3,019,514,5
Vrouw6,022,318,5
41-65
Man4,611,27,9
Vrouw11,013,77,5
65+
Man6,112,01,1
Vrouw17,516,80,8

Dit is één van de redenen dat wij zijn begonnen met het verkopen van onze eigen verzwaringsdeken in Nederland en België. De verzwaringsdeken is een oplossing dat zich goed leent voor de problemen die zich voordoen in Nederland en België. De verzwaringsdeken draagt namelijk zowel bij aan het beter inslapen als beter gedurende de gehele nacht slapen.

Hiernaast hebben wij een tabel weergegeven dat goed het verschil laat zien tussen mannen en vrouwen bij het slapen. Hieruit kan worden geconcludeerd dat bijvoorbeeld vrouwen minder goed slapen dan mannen.

Het is ook een opvallend gegeven dat de problemen verschuiven met de leeftijd. De grootste problemen doen zich voor bij jongeren en jong-volwassenen. Deze kampen op de verschillende gebieden van slapeloosheid met de grootste problemen en symptomen. Bron: de Hersenstichting.

Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen over onze zware deken. Het product is vrij nieuw, waardoor we dit begrijpen en u zo goed mogelijk willen helpen. Wij hebben hieronder een aantal vragen, die veel voorkomen, uitgeschreven. Kunt u uw vraag hieronder niet terugvinden? Stel deze dan eenvoudig via de chat!

De Slaapt zware deken is 3 tot 6 keer zwaarder dan de normale deken. Onze zware deken heeft dit gewicht om het gevoel van een stevige knuffel te imiteren. Het gewicht van onze zware deken geeft een geboren en veilig gevoel tijdens het inslapen.

Onze zware deken maakt gebruik van een 7-laags systeem waardoor het gewicht evenredig is verspreid. Het gevoel van dit gewicht dat zachtjes op uw lichaam drukt zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Het vrijkomen van deze hormonen draagt zowel bij aan het sneller inslapen als het gedurende de nacht dieper en vaster doorslapen.

De zware deken van Slaapt werkt met een systeem van 7 lagen en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Onze zware deken is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken. Dit gewicht is evenredig verspreid en imiteert het gevoel van een stevige knuffel.

Dit geeft samen een geborgen en veilig gevoel tijdens het inslapen. Hierdoor wordt de productie verhoogd van melatonine en serotonine. Het effect hiervan is dat u sneller inslaapt en ook langer en dieper kunt doorslapen.

De zware deken van Slaapt dient ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te zijn. U kunt zelf aan de hand van uw lichaamsgewicht de juiste zware deken uitkiezen. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De zware deken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

De zware deken is niet te warm voor in de zomer. Wij verkopen onze zware deken samen met een ventilerende hoes. Dit laat genoeg verkoeling toe tijdens de warme zomermaanden. Hierdoor is de zware deken ongeveer even warm als een normale deken.