Zware deken

De zware deken
van Slaapt

Slaap sneller, beter en dieper met
de zware deken van Slaapt

Slaap sneller en dieper

Begin de dag uitgerust en vol energie

Verminder stress en angst

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap de hele nacht door

Slaap sneller & dieper met de zware deken van Slaapt

Wij hebben onze zware deken ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met onze zware deken wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Onze zware deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.

De zware deken van Slaapt...

De zware deken van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de zware deken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De zware deken van Slaapt is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Dit heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt gedurende de nacht.

De zware deken is gemaakt om in de zomeravonden ventilerend en luchtig te zijn. Zo is deze, ondanks het gewicht van de deken, niet te warm of klam. De zware deken van Slaapt kan 12 maanden per jaar worden gebruikt.

De zware deken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een zware deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de zware deken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, ballendekenverzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De zware deken is bekend van...

zware deken
zware deken kopen
zware deken kopen
zware deken kopen
zware deken
zware deken kopen
zware deken
zware deken
zware deken kopen
zware deken kopen

Hoe werkt een zware deken?

De zware deken van Slaapt zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De zware deken drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt, op een kalme en zachte manier, het zenuwstelstel. Het gewicht in de zware deken is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

 • Helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking
 • Helpt met het vrijkomen van Melatonine slaaphormoon
 • Helpt met het vrijkomen van Serotonine gelukshormoon
 • Helpt met het verlagen van Cortisol stresshormoon

Hoe zit onze zware deken in elkaar?

Ervaart u problemen met het in slaap komen of gedurende de gehele nacht in slaap te blijven? Dan kan de zware deken van Slaapt iets voor u zijn. De zware deken is een deken dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De zware deken helpt zowel bij het sneller in slaap komen als langer in een diepe slaap blijven. Onze zware deken bestaat uit verschillende lagen, waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is. De zware deken bestaat uit zeven lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de zware deken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de zware deken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van de zware deken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Zware deken effecten

De zware deken van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. Deze kunt u hieronder vinden.

 • Sensorische problemen; De zware deken helpt bij sensorische problemen. De zware deken zorgt voor een verhoging in concentratie en focus.
 • Serotonine gelukshormoon; De zware deken draagt bij aan een gezond Serotonine peil. Ervaar de kalmerende werking met de zware deken van Slaapt.
 • Melatonine slaaphormoon; Melatonine is een product van Serotonine. Een gezonde hoeveelheid melatonine draagt bij aan een goede nachtrust.
 • Cortisol stresshormoon; Een betere nachtrust draagt bij aan een minder constante productie van Cortisol. Cortisol veroorzaakt onder andere stress en angst.

100 nachten proefperiode

Wij geloven in onze zware deken en geven u graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de zware deken. U kunt binnen de periode van 100 nachten de zware deken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen over onze zware deken. Het product is vrij nieuw, waardoor we dit begrijpen en u zo goed mogelijk willen helpen. Wij hebben hieronder een aantal vragen, die veel voorkomen, uitgeschreven. Kunt u uw vraag hieronder niet terugvinden? Stel deze dan eenvoudig via de chat!

De Slaapt zware deken is 3 tot 6 keer zwaarder dan de normale deken. Onze zware deken heeft dit gewicht om het gevoel van een stevige knuffel te imiteren. Het gewicht van onze zware deken geeft een geboren en veilig gevoel tijdens het inslapen.

Onze zware deken maakt gebruik van een 7-laags systeem waardoor het gewicht evenredig is verspreid. Het gevoel van dit gewicht dat zachtjes op uw lichaam drukt zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Het vrijkomen van deze hormonen draagt zowel bij aan het sneller inslapen als het gedurende de nacht dieper en vaster doorslapen.

De zware deken van Slaapt werkt met een systeem van 7 lagen en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Onze zware deken is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken. Dit gewicht is evenredig verspreid en imiteert het gevoel van een stevige knuffel.

Dit geeft samen een geborgen en veilig gevoel tijdens het inslapen. Hierdoor wordt de productie verhoogd van Melatonine en Serotonine. Het effect hiervan is dat u sneller inslaapt en ook langer en dieper kunt doorslapen.

De zware deken van Slaapt dient ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te zijn. U kunt zelf aan de hand van uw lichaamsgewicht de juiste zware deken uitkiezen. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De zware deken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

De zware deken is niet te warm voor in de zomer. Wij verkopen onze zware deken samen met een hoes voor de zomer. De zomerhoes is gemaakt van bamboe. Dit heeft een ventilerend effect en laat genoeg verkoeling toe tijdens de warme zomermaanden.