Op deze pagina beantwoorden wij de vragen voor u die vaak voorkomen. De zwaartedeken is een relatief nieuw concept in Nederland, waardoor wij goed begrijpen dat u vragen heeft. De vragen die we vaak horen, nemen wij zo spoedig mogelijk op in deze veelgestelde vragen lijst.

Ziet u uw vraag er niet tussen staan? Dan kunt u de chat, per mail of telefonisch in contact met ons komen. Wij helpen u graag verder in het maken van uw keuze en het beantwoorden van uw vragen.

Op deze pagina nemen wij u mee in de manier waarop de verzwaringsdeken in zijn werking gaat. Ligt u ‘s nachts langer wakker dan u graag zou willen of vindt u het lastig om langdurig in een diepe slaap te verkeren? Staat u futloos of zonder energie ’s ochtends op? Meer dan 20% van de Nederlandse bevolking ervaart één of meerdere van bovenstaande klachten. Dit is de reden dat wij zijn begonnen met de verzwaringsdekens van slaapt.nl.

De verzwaringsdeken helpt tegen bovenstaande klachten. Maar hoe gaat dit precies in zijn werking?

Voor 14:00 besteld = de volgende werkdag in huis.

Op dit moment verkopen wij twee varianten dekens. Wij verkopen een deken van 7 kilo en een deken van 9 kilo. Op basis van uw eigen lichaamsgewicht kunt u uw gewenste gewicht kiezen.

Een verzwaringsdeken is eenvoudig gezegd een verzwaarde deken. De verzwaringsdeken oefent een lichte druk uit op het lichaam dat een knuffel imiteert. De lichte druk die evenredig verspreid is over het lichaam draagt bij aan het vrijkomen van stoffen zoals melatonine en dopamine.

De lichte evenredige druk over het lichaam imiteert het krijgen van een stevige knuffel. Uw lichaam zal deze druk herkennen en dit versterkt een geborgen en veilig gevoel voor het lichaam. Dit gevoel reduceert stress en angst en draagt bij aan het sneller in slaap vallen en slaap van een hogere kwaliteit.

De verzwaringsdeken is ongeveer 10% van het lichaamsgewicht. U kunt zelf op basis van uw eigen lichaamsgewicht uw gewenste verzwaringsdeken uitkiezen.

Nee, wij brengen geen verzendkosten in rekening.

Wij versturen de verzwaringsdeken op in een verpakking speciaal hiervoor gemaakt. De deken zit redelijk strak ingepakt waardoor de kans op schade minimaal is.

Dat is mogelijk. Wij hanteren een proefperiode van 30 nachten. Bevalt de deken niet of is deze niet naar wens? Dan kunt u deze gratis retourneren.

De eenvoudigste manier van retourneren is een mail te sturen naar info@slaapt.nl. Zet hier het ordernummer bij in combinatie met de reden van retournering. Wanneer wij het product ontvangen storten wij het aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Het is één keer mogelijk om een product gratis te retourneren. De tweede keer brengen wij de retourneerkosten in rekening. Dit is ongeveer € 5,-.

Wij raden aan om het gewicht te baseren op uw eigen gewicht. Wij verkopen op het moment twee gewichten, 7 kilo en 9 kilo. Heeft u een lichaamsgewicht van onder de 80kg? Dan raden wij aan om de deken van 7 kilo te nemen. Anders kunt u voor de verzwaringsdeken van 9 kilo kiezen.

De verzwaringsdeken kan niet worden gewassen in de wasmachine. Wij raden aan om, wanneer dit nodig is, de verzwaringsdeken met koud water (en met de hand) te wassen.

De verzwaringsdeken brengt veel voordelen met zich mee. De voordelen staan hieronder weergegeven.

  • Val sneller in slaap
  • Vermindert stress en angst
  • Langduriger en dieper slapen
  • Verhoog de melatonine en dopamine die vrijkomt
  • Begin energievoller aan uw dag

Iedereen kan in principe gebruikmaken van de verzwaringsdeken. De verzwaringsdeken is oorspronkelijk gemaakt om verschillende gehandicapte groepen te helpen. Na de ontwikkeling van de verzwaringsdeken is er al snel ontdekt dat de deken iedereen helpt bij het slapen.

Wij bieden gewichten aan die niet geschikt zijn voor baby’s. De verzwaringsdekens hebben een positief effect op mensen met stoornissen zoals autisme, ADHD en een depressie maar ook zeker op mensen die dit niet hebben. Kortom, iedereen die beter wilt slapen kan de verzwaringsdeken gebruiken!

Nee, dit kan niet. De verzwaringsdeken is te zwaar om in de droger te doen.

Wij raden aan om voor twee personen ook twee verschillende dekens te bestellen.

Wij hebben veel getest met de tweepersoons verzwaringsdeken. Deze is niet goed uit de test gekomen en de personen merkten de diepe druk stimulatie hier niet van. Door de oppervlakte van de tweepersoons verzwaringsdeken wordt het gewicht te ver verspreid, hierdoor ligt niet genoeg gewicht op het lichaam. 

De verzwaringsdeken is gemaakt om uw huidige deken te vervangen. De deken is ongeveer even zwaar als een normale deken, hierdoor kan het als vervanger worden gebruikt. Het is hierbij afhankelijk van uw eigen voorkeur of u uw eigen deken wilt blijven gebruiken.

De verzwaringsdeken brengt verschillende voordelen met zich mee. Doordat de verzwaringsdeken zacht op uw lichaam drukt, ontstaat er iets dat diepe druk stimulatie heet. Diepe druk stimulatie voelt als het krijgen van een knuffel en zorgt voor een veilig en geborgen gevoel tijdens het slapen. Dit gevoel brengt een aantal voordelen met zich mee zoals een verhoogde productie van serotonine en melatonine. Dit heeft als resultaat dat u sneller in slaap valt en dieper gedurende de nacht doorslaapt.