Ballendeken

De ballendeken
van Slaapt

Slaap sneller, beter en dieper met
de ballendeken van Slaapt

ballendeken

Slaap sneller en dieper

Begin de dag uitgerust en vol energie

Verminder stress en angst met onze ballendeken

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap de hele nacht door

Slaap sneller & dieper met de ballendeken van Slaapt

Wij hebben onze ballendeken ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met onze ballendeken wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Onze deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.

De ballendeken van Slaapt...

De ballendeken van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de ballendeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De ballendeken van Slaapt is gemaakt om het krijgen van een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen, wanneer u in slaap probeert te komen. Het heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt.

De ballendeken is ontwikkeld om ook in de zomeravonden te worden gebruikt. De deken werkt ventilerend en is luchtig genoeg, hierdoor is deze niet te warm tijdens warmere avonden. De ballendeken kan 12 maanden per jaar worden gebruikt.

Sonja
Sonja
01/10/2020
Moeite met inslapen en/of doorslapen hebben mij doen besluiten een verzwaringsdeken te proberen. Het feit dat je deze na 100 dagen nog retour kunt sturen als het niet bevalt hielp me over de streep om deze deken van Slaapt.nl te bestellen. Het is even wennen hoe goed om te gaan met zo'n zware deken. Als je er eenmaal onder ligt is het heel comfortabel en rustgevend. Het helpt me te ontspannen en ik heb het idee dat het ook positief werkt voor rusteloze benen. Die zijn iig nauwelijks meer de oorzaak van lastig inslapen. Ik slaap beter in en door met de zware deken. De overtrekhoes van bamboe is heerlijk glad, zacht en comfortabel. Een nadeel vind ik het hanteren van de deken in wakkere staat. Pols en rugklachten zorgen er voor dat ik dan een beetje aan het worstelen ben met de deken. En als je nachtelijke opvliegers hebt kun je hem niet zo makkelijk even van je af gooien en er later weer onder kruipen 😉 Toch een dikke voldoende voor deze verzwaringsdeken en ook voor de service van Slaapt.nl
Milena Van Roon
Milena Van Roon
29/09/2020
Heerlijke deken om mee in slaap te vallen! Kwaliteit van het laken en de deken is meer dan goed.
Tirza Desloover
Tirza Desloover
22/09/2020
Al mijn hele leven slaap ik slecht, heel vaak wakker worden 's nachts en lang wakker liggen. Sinds ik deze deken heb, slaap ik elke nacht als een roosje! Ik word gewoon niet meer wakker s nachts :))) Beste aankoop ooit! Dank dat ik nu eindelijk mijn nachtrust terug heb
Manouk Rutten
Manouk Rutten
22/09/2020
Uitstekende deken! Heb deze nu net een week en slaapt heerlijk. Je komt sneller in slaap en krijg een soort van geborgen gevoel. Echt een aanrader!
Marijn
Marijn
25/08/2020
Op kantoor doe ik soms een powernap. De verzwaringsdeken helpt mij om snel in een soort van ruststand te komen. Fijn dat de glazen bolletjes niet gaan 'hangen', dat had ik namelijk bij een andere deken wel. Op chats reageert Ralf, dat geeft ook voor de koop een goed gevoel.
Marjo van Zijl
Marjo van Zijl
20/08/2020
Ik heb mijn deken nu drie weken, en ben er zeer blij mee. Al zolang ik me kan herinneren ben ik een slechte slaper. Ik heb een vorm van autisme, waardoor ik vaak overprikkeld in bed lig. Het lukt me niet om rust in mijn hoofd te krijgen. Als ik eenmaal slaap, slaap ik heel licht, waardoor ik om het minste of geringste weer wakker schiet. Al na drie weken met de deken durf ik te zeggen dat het stukken beter gaat! Ik slaap sneller, dieper, langer en lekkerder. Ik vind het heerlijk om onder de deken te liggen, ik HOU van mijn deken! Snelle service ook, na bestellen had ik de deken de volgende dag in huis. Vriendelijk kaartje erbij, echt heel attent. Ook fijn dat ik achteraf kon betalen. Kortom; ik ben héél positief!
Angelika de Groot
Angelika de Groot
20/08/2020
De deken helpt mij met beter slapen. Eindelijk heb ik na al die tijd een manier gevonden om beter te slapen. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd. Bedankt hiervoor, ik raad het iedereen aan!
Naomi
Naomi
17/08/2020
Eindelijk weer een goede nachtrust sinds ik de deken gebruik. Voelt erg prettig en zacht aan.
Mauro Fulgheri
Mauro Fulgheri
05/08/2020
Gisteren voor het eerst met de deken geslapen en meteen verkocht. Als een roosje geslapen en dat is hiervoor wel eens anders geweest. Top product😃.
Rens Rens
Rens Rens
03/08/2020
Ik heb in 58 jaar nog nooit stil in bed gelegen. Nu hebben mijn lijf en autistische hoofd eindelijk rust in bed.

De ballendeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een ballendeken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de ballendeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De ballendeken is bekend van...

ballendeken
ballendeken kopen
ballendeken kopen
ballendeken kopen
ballendeken kopen
ballendeken
ballendeken
ballendeken
ballendeken kopen
ballendeken

Hoe werkt een ballendeken?

De ballendeken van Slaapt zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De ballendeken drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt, op een kalme en zachte manier, het zenuwstelstel. Het gewicht in de ballendeken is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

Hoe zit onze ballendeken in elkaar?

Ervaart u problemen met het in slaap komen of gedurende de gehele nacht in slaap te blijven? Dan kan de ballendeken van Slaapt iets voor u zijn. De ballendeken is een deken dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De ballendeken helpt zowel bij het sneller in slaap komen als langer in een diepe slaap blijven. Onze ballendeken bestaat uit verschillende lagen waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is. De ballendeken bestaat uit zeven lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de ballendeken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de ballendeken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van de ballendeken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Ballendeken
Ballendeken kopen

Ballendeken effecten

De ballendeken van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. Deze kunt u hieronder vinden.

100 nachten proefperiode

Wij geloven in onze ballendeken en geven u graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de ballendeken. U kunt binnen de periode van 100 nachten de ballendeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Een te groot gedeelte van de mensen in Nederland en België hebben slaapproblemen. Slaapproblemen is een allesomvattende term. Wij verstaan hieronder dat iemand structureel problemen ervaart met slaap vatten, te vroeg wakker worden en/of onrustig slapen (niet de REM slaap bereiken).

Al deze problemen kunnen verschillende symptomen hebben of andere oorzaken hebben. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen oorzaken die fysiologisch zijn en oorzaken die hierbuiten kunnen worden gevonden. Denk bij het laatste aan oorzaken zoals een luidruchtige omgeving, te veel licht in de slaapkamer of een hard bed. Dit zijn oorzaken die niet in het lichaam kunnen worden gevonden.

Wanneer bovenstaande problemen zich structureel voordoen kan het zijn dat u aan slapeloosheid lijdt. Om echt slapeloosheid te hebben moet u deze problemen meer dan 3 nachten per week ervaren en deze problemen moeten zich al langer dan 3 maanden voordoen.

Er zijn redelijk wat cijfers bekend over slaapproblemen binnen Nederland en België. Het probleem zit hem echter in de diversiteit van de onderzoeken. Er zijn meer dan 15 onderzoeken gedaan naar slapeloosheid binnen deze landen. Dit is de reden dat er geen pijl op te trekken valt.

 Moeite met in slaap komenMoeite met doorslapen
1-2 (m)4,9%NB
1-2 (v)4%NB
3-5 (m)4,2%6,6%
3-5 (v)3,8%5,7%
6-13 (m)12,2%5,9%
6-13 (v)13,9%8%
14-17 (m)13,6%19,3%
14-17 (v)18,5%28%

Zoals in de tabel hiernaast te zien is, zijn er ook slaapproblemen gemeten onder jongeren. Er is onderscheid gemaakt tussen jongeren die moeite hebben met in slaap komen en jongeren die moeite hebben met doorslapen.

Ongeveer 4% van de kinderen onder de 6 jaar heeft moeite met slaap vatten. Echter beginnen de problemen pas echt bij de 6-13 jaar categorie. Deze jongeren vallen erg moeilijk in slaap en hebben daarbij ook veel moeite met doorslapen. 

Ook is het opvallend dat meisjes vanaf 6 jaar meer moeite hebben met in slaap komen en doorslapen. Deze gegevens zijn afkomstig van de Volksgezondheid en Zorg.

Veelgestelde vragen

Wij bieden als één van de eerste bedrijven in Nederland en België de ballendeken aan. De ballendeken is een vrij nieuw concept, waardoor hier veel vragen over zijn. Wij helpen u graag verder en staan klaar voor al uw vragen. Hieronder hebben wij een aantal vragen die vaak voorkomen uitgeschreven en beantwoord. Kunt u uw vraag hieronder niet vinden? Wij hebben alle vragen uitgeschreven op de veelgestelde vragen pagina. U kunt ons uiteraard ook contacteren middels de chat. Wij helpen u graag verder.

De Slaapt ballendeken is ontwikkeld om 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken te zijn. Het gewicht van de Slaapt ballendeken zorgt voor hetzelfde effect als het krijgen van een stevige knuffel. Dit geeft tijdens het inslapen en in bed liggen een geborgen en veilig gevoel.

Onze ballendeken maakt gebruik van een 7-laags systeem en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door dit systeem is het gewicht evenredig verspreid over uw lichaam. Het gewicht van de ballendeken drukt zachtjes op uw lichaam waardoor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen ontstaat. Dit heeft als effect dat u niet alleen sneller inslaapt maar ook dieper en vaster slaapt gedurende de nacht.

De slaapt ballendeken is gemaakt van een systeem van 7 lagen. De 7 lagen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor de ballendeken van Slaapt lang mee kan gaan. De ballendeken is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken.

Dit gewicht drukt zachtjes op uw lichaam en zorgt voor een verhoogde productie van melatonine en serotonine. Daarnaast draagt de ballendeken van Slaapt bij aan het onderdrukken van de productie van cortisol. Dit heeft als gevolg dat u sneller inslaapt en gemakkelijker in een diepe slaap blijft.

Wij adviseren bij het aankopen van de ballendeken van Slaapt om te streven naar een gewicht van 10% van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De ballendeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Wij verkopen onze ballendeken samen met een ventilerende hoes. Hierdoor is de ballendeken, ondanks het gewicht, niet te warm. De ballendeken van Slaapt is ongeveer even warm als een normale deken.