Ballendeken

De ballendeken
van Slaapt

Slaap sneller, beter en dieper met
de ballendeken van Slaapt

Slaap sneller en dieper

Begin de dag uitgerust en vol energie

Verminder stress en angst

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap de hele nacht door

Slaap sneller & dieper met de ballendeken van Slaapt

Wij hebben onze ballendeken ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met onze ballendeken wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Onze deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.

De ballendeken van Slaapt...

De ballendeken van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de ballendeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De ballendeken van Slaapt is gemaakt om het krijgen van een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen, wanneer u in slaap probeert te komen. Het heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt.

De ballendeken is ontwikkeld om ook in de zomeravonden te worden gebruikt. De deken werkt ventilerend en is luchtig genoeg, hierdoor is deze niet te warm tijdens warmere avonden. De ballendeken kan 12 maanden per jaar worden gebruikt.

De ballendeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een ballendeken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de ballendeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De ballendeken is bekend van...

ballendeken
ballendeken kopen
ballendeken kopen
ballendeken kopen
ballendeken kopen
ballendeken
ballendeken
ballendeken
ballendeken kopen
ballendeken

Hoe werkt een ballendeken?

De ballendeken van Slaapt zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De ballendeken drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt, op een kalme en zachte manier, het zenuwstelstel. Het gewicht in de ballendeken is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

 • Helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking
 • Helpt met het vrijkomen van Melatonine slaaphormoon
 • Helpt met het vrijkomen van Serotonine gelukshormoon
 • Helpt met het verlagen van Cortisol stresshormoon

Hoe zit onze ballendeken in elkaar?

Ervaart u problemen met het in slaap komen of gedurende de gehele nacht in slaap te blijven? Dan kan de ballendeken van Slaapt iets voor u zijn. De ballendeken is een deken dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De ballendeken helpt zowel bij het sneller in slaap komen als langer in een diepe slaap blijven. Onze ballendeken bestaat uit verschillende lagen waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is. De ballendeken bestaat uit zeven lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de ballendeken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de ballendeken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van de ballendeken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Ballendeken effecten

De ballendeken van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. Deze kunt u hieronder vinden.

 • Sensorische problemen; De ballendeken helpt bij sensorische problemen. De ballendeken zorgt voor een verhoging in concentratie en focus.
 • Serotonine gelukshormoon; De ballendeken draagt bij aan een gezond Serotonine peil. Ervaar de kalmerende werking met de ballendeken van Slaapt.
 • Melatonine slaaphormoon; Melatonine is een product van Serotonine. Een gezonde hoeveelheid melatonine draagt bij aan een goede nachtrust.
 • Cortisol stresshormoon; Een betere nachtrust draagt bij aan een minder constante productie van Cortisol. Cortisol veroorzaakt onder andere stress en angst.

100 nachten proefperiode

Wij geloven in onze ballendeken en geven u graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de ballendeken. U kunt binnen de periode van 100 nachten de ballendeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Veelgestelde vragen

Wij bieden als één van de eerste bedrijven in Nederland en België de ballendeken aan. De ballendeken is een vrij nieuw concept, waardoor hier veel vragen over zijn. Wij helpen u graag verder en staan klaar voor al uw vragen. Hieronder hebben wij een aantal vragen die vaak voorkomen uitgeschreven en beantwoord. Kunt u uw vraag hieronder niet vinden? Wij hebben alle vragen uitgeschreven op de veelgestelde vragen pagina. U kunt ons uiteraard ook contacteren middels de chat. Wij helpen u graag verder.

De Slaapt ballendeken is ontwikkeld om 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken te zijn. Het gewicht van de Slaapt ballendeken zorgt voor hetzelfde effect als het krijgen van een stevige knuffel. Dit geeft tijdens het inslapen en in bed liggen een geborgen en veilig gevoel.

Onze ballendeken maakt gebruik van een 7-laags systeem en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door dit systeem is het gewicht evenredig verspreid over uw lichaam. Het gewicht van de ballendeken drukt zachtjes op uw lichaam waardoor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen ontstaat. Dit heeft als effect dat u niet alleen sneller inslaapt maar ook dieper en vaster slaapt gedurende de nacht.

De slaapt ballendeken is gemaakt van een systeem van 7 lagen. De 7 lagen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor de ballendeken van Slaapt lang mee kan gaan. De ballendeken is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken.

Dit gewicht drukt zachtjes op uw lichaam en zorgt voor een verhoogde productie van Melatonine en Serotonine. Daarnaast draagt de ballendeken van Slaapt bij aan het onderdrukken van de productie van Cortisol. Dit heeft als gevolg dat u sneller inslaapt en gemakkelijker in een diepe slaap blijft.

Wij adviseren bij het aankopen van de ballendeken van Slaapt om te streven naar een gewicht van 10% van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De ballendeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Wij verkopen onze ballendeken samen met een speciale hoes voor de zomer. De zomerhoes is gemaakt van bamboe. Bamboe is erg ventilerend en laat genoeg lucht en verkoeling toe tijdens de warmste zomeravonden. Hierdoor is de ballendeken, ondanks het gewicht, niet te warm