Slaap sneller, beter en dieper met een verzwaard dekbed

Een zwaar, verzwaard dekbed kopen van Slaapt

We kennen vandaag de dag verschillende soorten dekbedden. Allereerst zit er verschil in de afmetingen van een dekbed. Zo kennen we bijvoorbeeld eenpersoons en tweepersoons dekbedden. Er kan daarnaast verschil zitten in de vulling die gebruikt wordt voor een dekbed.

Zo is het ene dekbed gevuld met een synthetische vulling, terwijl er voor andere dekbedden dons of wol gebruikt wordt. Dit kan ervoor zorgen dat het ene dekbed meer weegt dan het andere.

We kennen echter ook een zwaar dekbed. Dit dekbed is voorzien van een speciale vulling. Een zwaar dekbed staat ook wel bekend als verzwaringsdeken. Hieronder vertellen we u wat de voordelen van een zwaar dekbed zijn en wanneer dit dekbed het proberen waard is.

De verzwaringsdeken + winterhoes

Verminder stress en angst met onze zwaartedeken

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap sneller en dieper

Slaap de hele nacht door

Begin de dag uitgerust en vol energie

Slaap sneller & dieper met een verzwaard dekbed van Slaapt

Wij hebben een verzwaard dekbed ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met een verzwaard dekbed wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Ons verzwaard dekbed is zwaarder dan een normaal dekbed. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.

Video afspelen over Verzwaringsdeken van Slaapt (Video)

Een verzwaard dekbed van Slaapt...

Een verzwaard dekbed van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat een verzwaard dekbed ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. Een verzwaard dekbed van Slaapt is gemaakt om het krijgen van een stevige knuffel na te bootsen.

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Het heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt.

Een verzwaard dekbed is gemaakt om ventilerend en luchtig te zijn tijdens de warmere zomeravonden. Zo is deze niet te warm of klam, ook tijdens de warme avonden van het jaar. Een verzwaard dekbed kan heel het jaar worden gebruikt.

Vanwaar de term zwaar dekbed?

Er zit behoorlijk wat prijsverschil tussen dekbedden. Dit verschil wordt vaak veroorzaakt door de vulling. Niet gek dus dat een zwaar dekbed meer kost dan een normale deken. In een zwaar dekbed wordt namelijk extra zware vulling gebruikt. Zo wordt een verzwaarde deken bijvoorbeeld gevuld met grind, zand, rubbergranulaatkorrels, rijst of spliterwten. Deze materialen wegen een stuk meer dan dons of wol, waardoor het logisch is dat we spreken van een zwaar dekbed.

De gedeelde ervaringen met een zwaar dekbed

Een verzwaard dekbed kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een verzwaard dekbed eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor een verzwaard dekbed. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De zwaartedeken is bekend van...

Zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken
Zwaartedeken
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
Zwaar dekbed

Verschillende soorten zware dekbedden

Er zijn mensen die denken dat er slechts één soort zwaar dekbed is. Dit is echter niet het geval. Er zijn namelijk verschillende verzwaringsdekens verkrijgbaar. Wanneer u in een eenpersoonsbed slaapt, kun u bijvoorbeeld een eenpersoons zwaar dekbed aanschaffen. Zoekt u een verzwaarde deken voor een tweepersoonsbed? Geen probleem, want dat behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt namelijk ook kiezen uit een tweepersoons zwaar dekbed.

Naast het verschil in afmetingen heeft een zware deken ook niet standaard hetzelfde gewicht. De ene deken wordt immers voorzien van een vulling die zwaarder is dan de vulling in een andere deken. Daarnaast speelt ook de hoeveelheid vulling mee bij het gewicht van de deken. Hoe meer vulling er in een deken zit, des te zwaarder deze is. Voor het kiezen van een geschikte zware deken moet u naar de afmetingen en het gewicht kijken. Wilt u een groot en zwaar dekbed? Kies er dan eentje met grote afmetingen. Een groter dekbed weegt immers aanzienlijk meer dan een kleine verzwaringsdeken.

Hoe werkt een verzwaard dekbed?

Een verzwaard dekbed drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek. Wij hebben meer informatie over een verzwaard dekbed in een overzichtelijke PDF opgesteld.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt, op een kalme en zachte manier, het zenuwstelstel. Het gewicht in een verzwaard dekbed is evenredig verspreid, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

Waarom een zwaar dekbed?

Er zijn genoeg mensen die het nut van een zwaar dekbed niet inzien. Soms wordt er zelfs gedacht dat een zwaar dekbed slecht is voor het lichaam, omdat uw lijf onder druk staat. Toch is deze extra druk voor sommige mensen juist goed. Door de druk van de deken wordt het zenuwstelsel namelijk gestimuleerd. Uw zenuwen nemen namelijk waar dat uw lichaam onder druk staat. Gevolg hiervan is dat uw alertheid afneemt. Dit heeft een positief effect op uw nachtrust. Aangezien u minder alert bent, wordt u namelijk minder snel wakker. U slaapt vaker aan één stuk door, waardoor u de volgende dag goed uitgerust bent.

Hoe zit een verzwaard dekbed in elkaar?

Een verzwaard dekbed is een dekbed dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

Ons verzwaard dekbed bestaat uit verschillende lagen waardoor deze zowel luchtig als zwaar is.

Verzwaard dekbed met hoes

Verschillende lagen zwaar dekbed

Een verzwaard dekbed bestaat uit 7 lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit glazen parels. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van een verzwaard dekbed brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is een verzwaard dekbed, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van een verzwaard dekbed wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

De effecten van een verzwaard dekbed

Verzwaard dekbed effecten

Een verzwaard dekbed van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in ons verzwaard dekbed en geven u graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan een verzwaard dekbed. U kunt binnen de periode van 30 nachten het verzwaard dekbed gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Voor wie is een zwaar dekbed geschikt?

Lijdt u aan een slaapstoornis? Of komt u iedere avond maar met moeite in slaap? Dan zorgt dit mogelijk voor de nodige slapeloze nachten. Dit is natuurlijk niet prettig. Voor mensen die lijden aan een slaapstoornis of slapeloosheid biedt een zwaar dekbed uitkomst. Een verzwaringsdeken zorgt er namelijk voor dat u sneller in slaap komt. Bovendien voelen mensen zich veiliger onder een zwaar dekbed. Dit neemt het gevoel van angst weg en bovendien wordt het stressgehalte verlaagd.

Niet alleen mensen die lijden aan een slaapstoornis of slapeloosheid hebben baat bij een verzwaringsdeken. Nee, want ook mensen met aandoeningen als ADHD, het syndroom van Down of het Asperger-syndroom slapen beter onder een zwaar dekbed. Er zijn ook onderzoeken die uitwijzen dat een verzwaarde deken een positief effect heeft op mensen met anorexia, een burn-out of boulimia.

Een zwaar dekbed

Zwaar dekbed voor kinderen

Bij een zwaar dekbed wordt al snel aan een deken voor volwassenen gedacht. Er zijn inderdaad veel volwassenen die onder een verzwaringsdeken slapen. Gezien het gewicht van deze deken denkt men vaak dat een zwaar dekbed niet geschikt is voor kinderen. Dit is echter een misvatting.

Kinderen kunnen namelijk ook profijt hebben van een verzwaringsdeken. Een zwaar dekbed voor kinderen is bijvoorbeeld handig wanneer een kind lijdt aan ADHD of autisme. Uiteraard moet de verzwaringsdeken niet te veel wegen. Dit kan namelijk ten koste gaan van het slaapcomfort van een kind. Kies nooit lukraak een zwaar dekbed voor kinderen uit, maar vergelijk de dekbedden altijd eerst goed met elkaar voordat u een verzwaringsdeken koopt.

Veelgestelde vragen

Wij zijn één van de eerste aanbieders van het verzwaard dekbed. Doordat het verzwaard dekbed een nieuw concept is krijgen wij hier veel vragen over. Wij beantwoorden deze graag voor u. Om u snel te kunnen helpen hebben wij de meest voorkomende vragen hieronder uitgeschreven en direct beantwoord. Kunt u uw vraag niet vinden? Dan kunt u deze via de chat aan ons stellen. Wij helpen u graag verder.

Een Slaapt verzwaard dekbed is een dekbed dat circa 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normaal dekbed. Dit gewicht imiteert het krijgen van een stevige knuffel tijdens het inslapen. Het gewicht van een Slaapt verzwaard dekbed geeft een veilig en geborgen gevoel wanneer u in bed ligt.

Ons verzwaard dekbed bevat een systeem van 7 lagen en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door het systeem van 7 lagen is het gewicht constant evenredig verspreid over uw lichaam. Door het gewicht en verdeling hiervan ervaart u een zachte druk op uw gehele lichaam. Dit zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Deze verhoogde productie draagt bij aan het sneller inslapen en het vaster en dieper slapen gedurende de gehele nacht.

Hoe werkt een verzwaard dekbed van Slaapt? Ons verzwaard dekbed is gemaakt met een systeem van 7 lagen bestaande uit hoogwaardige materialen. Deze is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Door dit gewicht en de evenredige verdeling hiervan wordt de productie van melatonine en serotonine gestimuleerd.

Deze hormonen dragen bij aan het sneller inslapen en het langduriger in een diepe slaap verkeren. Een verzwaard dekbed zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het inslapen.

Wij adviseren onze klanten bij het kopen van een verzwaard dekbed om te streven naar 10% van het eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

Een verzwaard dekbed van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. De voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Een verzwaard dekbed is niet te warm voor in de zomer. Wij hebben hier een speciale zomerhoes voor ontwikkeld. Deze hoes biedt genoeg verkoeling in de zomer en warmte in de winter. De hoes is ventilerend waardoor genoeg verkoeling door de deken komt. Een verzwaarde dekbed is hierdoor ongeveer even warm als een normaal dekbed.