Slaap sneller, beter en dieper met de weighted blanket

De weighted blanket kopen van Slaapt

Wij hebben onze weighted blanket ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht.

Met onze weighted blanket wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Onze deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.

De weighted blanket kopen bij Slaapt

Verminder stress en angst met onze zwaartedeken

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap sneller en dieper

Slaap de hele nacht door

Begin de dag uitgerust en vol energie

Video afspelen over Verzwaringsdeken van Slaapt (Video)

De weighted blanket kopen van Slaapt...

De weighted blanket van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de weighted blanket ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft dit een geborgen en veilig gevoel. De weighted blanket van Slaapt is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen.

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Het heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt.

De weighted blanket van Slaapt is ventilerend en luchtig. Hierdoor is deze, ook tijdens de warmere avonden van het jaar, goed te gebruiken en niet te warm. De weighted blanket kan in ieder seizoen van het jaar worden gebruikt.

De gedeelde ervaringen met onze weighted blanket

De weighted blanket kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een weighted blanket eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de weighted blanket. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De ballendeken is bekend van...

Zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken
Zwaartedeken
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen

Hoe werkt een weighted blanket?

De weighted blanket van Slaapt zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De weighted blanket drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek. Wij hebben veel informatie over het kopen van een weighted blanket in een overzichtelijke PDF gezet.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt op een kalme en zachte manier het zenuwstelstel. Het gewicht in de weighted blanket is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

Hoe zit onze weighted blanket in elkaar?

Ervaart u problemen met het in slaap komen of gedurende de gehele nacht in slaap te blijven? Dan kan de weighted blanket kopen van Slaapt iets voor u zijn. De weighted blanket is een deken dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De weighted blanket kopen helpt zowel bij het sneller in slaap komen als langer in een diepe slaap blijven.

Weighted blanket

Verschillende lagen weighted blanket

Onze weighted blanket bestaat uit verschillende lagen waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is. De weighted blanket bestaat uit zeven lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit glazen parels. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de weighted blanket brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de weighted blanket, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van de weighted blanket wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Weighted blanket kopen

Weighted blanket effecten

De weighted blanket kopen van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. Deze kunt u hieronder vinden.

De weighted blanket kopen

U kunt onze weighted blanket kopen in verschillende maten en gewichten. De weighted blanket is beschikbaar in het formaat 150 x 200 en 130 x 180. Daarnaast verkopen wij de weighted blanket in twee verschillende gewichten. Deze gewichten zijn 7 en 9 kilo.

U kunt uw eigen gewicht en formaat kiezen. Wij raden aan om voor een weighted blanket van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht te gaan. Heeft u een lichaamsgewicht dat tussen onze twee gewichten zit? Dan raden wij aan om voor een weighted blanket te gaan die iets zwaarder dan 10% van uw lichaamsgewicht is.

Doordat de weighted blanket niet helemaal op u valt, is het gewicht goed te doen en valt de druk mee. Een gedeelte van de deken valt om u heen, om deze reden ervaart u het gevoel van het krijgen van een knuffel. En hierdoor valt ook niet al het gewicht op u, daarom kunt u voor een iets zwaardere variant gaan dan 10%.

Wij krijgen van onze klanten vaak mee dat ze de deken op verschillende momenten en tijdstippen gebruiken. Wij willen graag zeggen dat u uw eigen rustmomentje kunt creëren met de weighted blanket van Slaapt. De blanket hoeft niet per se te worden gebruikt tijdens het slapen, hij kan ook worden gebruikt tijdens het TV kijken ’s avonds.

Weighted blanket
weighted blanket

Ervaringen na het kopen van de weighted blanket

Wat opvalt is dat wij eigenlijk altijd van onze klanten terugkrijgen dat de weighted blanket voor veel rust zorgt. Na het kopen van de weighted blanket en hieronder liggen draagt deze echt bij aan het creëren van rustmomenten.

Dit is ook de kern van ons bedrijf en de reden dat wij zijn begonnen met het verkopen van de weighted blanket. Onze weighted blankets dragen bij aan het tot rust komen. Dit kan tijdens het inslapen zijn, maar ook bijvoorbeeld ’s avonds op de bank wanneer u nog even TV kijkt voor het slapen gaan.

Onze deken is niet alleen wetenschappelijk bewezen (middels diep druk stimulatie). Het is ook erg belangrijk dat u blijft voelen en naar uw lichaam blijft luisteren. Dit is immers waar het uiteindelijk allemaal om draait. Heeft de weighted blanket het juiste effect op uw lichaam en kunt u de voordelen hiervan écht ervaren tijdens het slapen.

Bovenstaande is ook waarom wij altijd aanraden om de blanket verschillende weken te testen. Het is een grote transitie waardoor dit de nodige tijd in beslag kan nemen.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze weighted blanket en geven u graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de weighted blanket. U kunt binnen de periode van 30 nachten de weighted blanket gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Veelgestelde vragen

Binnen Nederland en België is de weighted blanket een nieuw concept. Wij zijn één van de eerste aanbieders van de weighted blanket. Om deze reden krijgen wij veel vragen over ons product. Hieronder proberen wij de meest voorkomende vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Kunt u uw vraag niet vinden? Neem dan even contact met ons op via de chat of het contactformulier.

De weighted blanket van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken. De weighted blanket is gemaakt om het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel te imiteren. Dit gevoel zorgt voor een geborgen en veilig gevoel terwijl u in bed ligt.

Onze weighted blanket bestaat uit 7 lagen en is gebaseerd op het gebruikmaken van “diepe druk stimulatie”. Dit heeft als effect dat het bijdraagt aan een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Deze hormonen dragen zowel bij aan het sneller inslapen als het dieper slapen door de nacht heen.

De weighted blanket van Slaapt werkt met een 7-laags systeem en is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken. Dit gewicht is evenredig verspreid en zorgt voor een lichte druk op uw lichaam. Dit gewicht, en de verdeling hiervan, geeft een geborgen en veilig gevoel waardoor u sneller in slaap valt en langduriger in een diepe slaap blijft.

Om het optimale effect van de weighted blanket te verkrijgen raden wij aan om deze 10% van uw lichaamsgewicht te laten wegen. Dit geeft het beste effect waardoor het fijnst kunt slapen. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

Een weighted blanket van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

De weighted blanket is niet te warm voor in de zomer. Wij verkopen de weighted blanket onder andere met ons speciaal hiervoor ontwikkelde hoes. Onze hoes is in de zomer ventilerend genoeg om u koel te houden. De weighted blanket is hierdoor ongeveer even warm als een normale deken.