Zwaartedeken

De zwaartedeken
kopen van Slaapt

Slaap sneller, beter en dieper met
de zwaartedeken van Slaapt

zwaartedeken

Slaap sneller en dieper

Begin de dag uitgerust en vol energie

Verminder stress en angst met onze zwaartedeken

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap de hele nacht door

Slaap sneller & dieper met de zwaartedeken van Slaapt

Wij hebben onze zwaartedeken ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met onze zwaartedeken wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Onze deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Hierdoor slaapt u in met een geborgen en veilig gevoel.

De zwaartedeken kopen van Slaapt...

De zwaartedeken van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de zwaartedeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De zwaartedeken van Slaapt is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Meer serotonine en melatonine wordt tijdens dit proces vrijgemaakt. Dit heeft als effect dat u sneller in slaap valt en dieper slaapt.

De zwaartedeken is, ondanks het gewicht, ventilerend en koel genoeg om in de zomeravonden te gebruiken. De zwaartedeken kan ieder seizoen van het jaar worden gebruikt.

Geverifieerde beoordeling
Ik heb mijn deken nu drie weken, en ben er zeer blij mee. Al zolang ik me kan herinneren ben ik een slechte slaper. Ik heb een vorm van autisme, waardoor ik vaak overprikkeld in bed lig. Het lukt me niet om rust in mijn hoofd te krijgen. Als ik eenmaal slaap, slaap ik heel licht, waardoor ik om het minste of geringste weer wakker schiet. Al na drie weken met de deken durf ik te zeggen dat het stukken beter gaat! Ik slaap sneller, dieper, langer en lekkerder. Ik vind het heerlijk om onder de deken te liggen, ik HOU van mijn deken! Snelle service ook, na bestellen had ik de deken de volgende dag in huis. Vriendelijk kaartje erbij, echt heel attent. Ook fijn dat ik achteraf kon betalen. Kortom; ik ben héél positief!
Marjo van Zijl
Marjo van Zijl
20/08/2020
Geverifieerde beoordeling
De deken helpt mij met beter slapen. Eindelijk heb ik na al die tijd een manier gevonden om beter te slapen. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd. Bedankt hiervoor, ik raad het iedereen aan!
Angelika de Groot
Angelika de Groot
20/08/2020
Geverifieerde beoordeling
Eindelijk weer een goede nachtrust sinds ik de deken gebruik. Voelt erg prettig en zacht aan.
Naomi
Naomi
17/08/2020
Geverifieerde beoordeling
Gisteren voor het eerst met de deken geslapen en meteen verkocht. Als een roosje geslapen en dat is hiervoor wel eens anders geweest. Top product😃.
Mauro Fulgheri
Mauro Fulgheri
05/08/2020
Geverifieerde beoordeling
Ik heb in 58 jaar nog nooit stil in bed gelegen. Nu hebben mijn lijf en autistische hoofd eindelijk rust in bed.
Rens Rens
Rens Rens
03/08/2020
Geverifieerde beoordeling
Ik merk echt dat ik veel sneller inslaap met deze deken. Ook word ik niet meer voor de wekker wakker. De bestelling is vloeiend verlopen, top geregeld bij slaapt!
Jochem Dane
Jochem Dane
30/07/2020
Geverifieerde beoordeling
Best sleep of my life!
Alejandra Villacis
Alejandra Villacis
28/07/2020
Geverifieerde beoordeling
Na aanschaf van dit deken is in slaap komen en doorslapen stukken makkelijker. Slapen is weer een positieve ervaring in plaats van iets wat spanning met zich mee brengt. De levering was erg snel en slaapt.nl is heel klantvriendelijk.
Rozemarijn Idema
Rozemarijn Idema
28/07/2020
Geverifieerde beoordeling
Mick Dijk
Mick Dijk
19/07/2020
Geverifieerde beoordeling
Mooi deken slaap er lekker mee!
Bastiaan Grisèl
Bastiaan Grisèl
19/07/2020

De zwaartedeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie de zwaartedeken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de zwaartedeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken en verzwaard dekbed.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De zwaartedeken is bekend van...

Zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken
Zwaartedeken
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen

Hoe werkt een zwaartedeken?

De zwaartedeken van Slaapt zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De zwaartedeken drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt op een kalme en zachte manier het zenuwstelstel. Het gewicht in de zwaartedeken is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

Hoe zit onze zwaartedeken in elkaar?

Ervaart u problemen met het in slaap komen of gedurende de gehele nacht in slaap te blijven? Dan kan de zwaartedeken van Slaapt iets voor u zijn. De zwaartedeken is een deken dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De zwaartedeken helpt zowel bij het sneller in slaap komen als langer in een diepe slaap blijven. Onze zwaartedeken bestaat uit verschillende lagen waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is. De zwaartedeken bestaat uit zeven lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de zwaartedeken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de zwaartedeken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van de zwaartedeken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Zwaartedeken kopen
Zwaartedeken kopen

Zwaartedeken effecten

De zwaartedeken van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. Deze kunt u hieronder vinden.

100 nachten proefperiode

Wij geloven in onze zwaartedeken en geven u graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de zwaartedeken. U kunt binnen de periode van 100 nachten de zwaartedeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Slapen in Nederland en België

In Nederland en België zijn slaapproblemen veelvoorkomend. Dit is één van de redenen dat wij oorspronkelijk Slaapt hebben opgericht. Wij zagen in onze eigen directe omgeving te vaak dat mensen structureel te weinig slaap kregen. De cijfers zijn hier vaak nog onduidelijk en inconsistent over. Doordat er veel verschillende onderzoeken zijn, zonder onderlinge cohesie, doen veel verschillende cijfers zich de ronde.

Er zijn een aantal grote instituten die zich frequent bezighouden met slapen (zoals de Hersenstichting). Een reden dat niet meer instituten dit doen, is dat slapen geen prominente rol krijgt toegedeeld in een gezonde levensstijl. Dit is apart volgens ons, aangezien slaap essentieel is voor een duurzame en gezonde levensstijl.

Slapeloosheid uit zich in verschillende vormen. Er zijn drie grote indicatoren dat u kampt met slapeloosheid. Dit gaat niet alleen om de uren dat u slaapt. U kunt bijvoorbeeld genoeg uren slaap krijgen, maar niet de kwaliteit slaap waardoor u echt uitrust. Dit merkt u vaak in de ochtend wanneer u wakker wordt.

Slapeloosheid wordt onderverdeeld in moeite met doorslapen, in slaap komen en te vroeg wakker worden. Eén van deze drie factoren moet minimaal drie keer in de week voorkomen en dit moet daarbij zich minimaal drie maanden voordoen. Belangrijk om hierbij te noteren is dat deze symptomen niet mogen afstammen van oorzaken die buiten je eigen lichaam worden gevonden. Denk hierbij aan een hard bed, een luidruchtige omgeving of veel licht in de kamer.

Een zwaartedeken van 7 en 9 kilo

Wij verkopen onze zwaartedeken in twee verschillende gewichten. Wij hebben een zwaartedeken van 7 kilo en één van 9 kilo. U kunt zelf bepalen welk gewicht het beste bij u past. Dit is van belang om het juiste effect te ervaren van de zwaartedeken.

Wij raden aan om een zwaartedeken van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht aan te schaffen. Dit gewicht zal ervoor zorgen dat u alle effecten van de zwaartedeken goed voelt. Bij twijfel kunt u voor de zwaardere variant gaan. Dit is wel alleen het geval wanneer u geen rugklachten heeft. Het gewicht van de deken kan deze klachten verergeren.

U kunt voor de zwaardere variant gaan doordat een gedeelte van het gewicht naast uw lichaam valt. De deken valt om u heen, hierdoor ervaart u dit als het krijgen van een stevige knuffel. 

Blijf bij het testen van de zwaartedeken goed naar uw lichaam luisteren. Het gaat uiteindelijk echt om wat u zelf van de deken vindt en wat u ervaart wanneer u onder de deken ligt.

De zwaartedeken
Zwaartedeken van Slaapt

Ervaringen zwaartedeken

Wij krijgen van onze klanten vaak terug dat de zwaartedeken veel rust geeft. Wij willen al onze klanten ook graag meegeven dat het echt gaat om wat ze voelen wanneer ze onder de deken liggen. Stress en angst worden verminderd en er wordt een gevoel van rust ervaren.

Wij gebruiken de dekens zelf ook graag bijvoorbeeld bij het TV kijken ‘s avonds. We voelen echt dat we tot rust komen wanneer we dit doen. Hiermee hebben wij eigenlijk ons eigen rustmomentje gecreëerd. Wanneer we onder de deken gaan zitten ontspant ons lichaam en zakt onze hartslag.

Wij willen u dit ook graag meegeven. Kies zelf een moment uit wanneer u de deken gebruikt. De meeste gebruiken het om te slapen, maar de opties zijn eindeloos en het is helemaal aan uzelf om deze opties te ontdekken. 

U kunt zelf ook de ervaringen van onze klanten met de zwaartedeken bekijken op onze Trustpilot. Hier vragen wij onze klanten om een review achter te laten over de zwaartedeken. Wij willen u hiermee graag zo goed mogelijk informeren over de manier waarop de zwaartedeken wordt ervaren door onze klanten.

De voordelen van de zwaartedeken

De zwaartedeken heeft veel voordelen die u kunt ervaren tijdens het gebruiken hiervan. Wij benoemen een aantal hiervan die wij vaak terugkrijgen van onze klanten (of die we zelf hebben ervaren). De deken zorgt, wanneer u hieronder gaat liggen, direct voor een rustgevende sensatie. Deze rustgevende sensatie vermindert stress en angst en draagt bij aan het in de “slaap-modus” komen van het lichaam. Lees ook deze pagina voor meer informatie over onze zwaartedeken.

Wij verkopen de zwaartedeken omdat het zorgt voor rust. Deze rust draagt bij aan het sneller inslapen en het dieper doorslapen. Kortom, de deken bestrijdt alle symptomen van slapeloosheid. Hiermee helpen bij slapen Nederland en België aan een betere nachtrust.

Veelgestelde vragen

De zwaartedeken is vrij nieuw in Nederland en België. Om deze reden krijgen wij veel vragen hierover. Wij willen u zo goed en snel mogelijk van dienst zijn. Om deze reden hebben wij de vragen die vaak voorkomen voor u uitgeschreven en beantwoord. Kunt u uw vraag hieronder niet vinden? Neem gerust even via de chat contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder.

De zwaartedeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zo zwaar als een normale deken. Het gewicht van onze zwaartedeken zorgt voor hetzelfde effect als het krijgen van een stevige knuffel. Dit effect zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het in bed liggen en inslapen.

De zwaartedeken van Slaapt is gemaakt met een 7-laags systeem van hoge kwaliteit. Door het systeem van onze zwaartedeken is het gewicht evenredig verspreid over uw lichaam. Door de verdeling van het gewicht ervaart u een zachte druk over uw gehele lichaam. Deze druk draagt bij aan een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Deze hormonen zorgen ervoor dat u sneller inslaapt en vaster en dieper slaapt.

Hoe werkt de zwaartedeken van Slaapt? De zwaartedeken van Slaapt is gemaakt met een systeem van 7 lagen en is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een zachte druk op uw gehele lichaam tijdens het inslapen. Deze druk imiteert een het gevoel van een stevige knuffel en zorgt voor een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen.

De zwaartedeken drukt zachtjes op uw gehele lichaam waardoor de productie van melatonine en serotonine wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt de productie van cortisol onderdrukt, waardoor u minder stress ervaart. Door de zwaartedeken van Slaapt kunt u rustiger, langer en dieper slapen en genieten van uw nachtrust.

U kunt rekening houden met het kopen van een zwaartedeken die 10% weegt van het eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De zwaartedeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Wij verkopen onze zwaartedeken met een hoes die ventilerend werkt in de zomer.  Zo kunt u, ondanks het gewicht van de zwaartedeken, genieten van de verkoeling. De zwaartedeken is hierdoor ongeveer even warm als een normale deken.