Zwaartedeken

De zwaartedeken
van Slaapt

Slaap sneller, beter en dieper met
de zwaartedeken van Slaapt

Slaap sneller en dieper

Begin de dag uitgerust en vol energie

Verminder stress en angst

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap de hele nacht door

Slaap sneller & dieper met de zwaartedeken van Slaapt

Wij hebben onze zwaartedeken ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met onze zwaartedeken wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Onze deken is zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Hierdoor slaapt u in met een geborgen en veilig gevoel.

De zwaartedeken van Slaapt...

De zwaartedeken van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat de zwaartedeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De zwaartedeken van Slaapt is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Meer Serotonine en Melatonine wordt tijdens dit proces vrijgemaakt. Dit heeft als effect dat u sneller in slaap valt en dieper slaapt.

De zwaartedeken is, ondanks het gewicht, ventilerend en koel genoeg om in de zomeravonden te gebruiken. De zwaartedeken kan ieder seizoen van het jaar worden gebruikt.

De zwaartedeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie de zwaartedeken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de zwaartedeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken en verzwaard dekbed.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De zwaartedeken is bekend van...

Zwaartedeken
zwaartedeken kopen
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken
Zwaartedeken
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken
Zwaartedeken
zwaartedeken kopen
Zwaartedeken

Hoe werkt een zwaartedeken?

De zwaartedeken van Slaapt zorgt voor een lichte druk op het lichaam. De zwaartedeken drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt op een kalme en zachte manier het zenuwstelstel. Het gewicht in de zwaartedeken is evenredig verdeeld, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

 • Helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking
 • Helpt met het vrijkomen van Melatonine slaaphormoon
 • Helpt met het vrijkomen van Serotonine gelukshormoon
 • Helpt met het verlagen van Cortisol stresshormoon

Hoe zit onze zwaartedeken in elkaar?

Ervaart u problemen met het in slaap komen of gedurende de gehele nacht in slaap te blijven? Dan kan de zwaartedeken van Slaapt iets voor u zijn. De zwaartedeken is een deken dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

De zwaartedeken helpt zowel bij het sneller in slaap komen als langer in een diepe slaap blijven. Onze zwaartedeken bestaat uit verschillende lagen waardoor deze tegelijkertijd luchtig en zwaar is. De zwaartedeken bestaat uit zeven lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van de zwaartedeken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de zwaartedeken, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van de zwaartedeken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Zwaartedeken effecten

De zwaartedeken van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. Deze kunt u hieronder vinden.

 • Sensorische problemen; De zwaartedeken helpt bij sensorische problemen. De zwaartedeken zorgt voor een verhoging in concentratie en focus.
 • Serotonine gelukshormoon; De zwaartedeken draagt bij aan een gezond Serotonine peil. Ervaar de kalmerende werking met de zwaartedeken van Slaapt.
 • Melatonine slaaphormoon; Melatonine is een product van Serotonine. Een gezonde hoeveelheid melatonine draagt bij aan een goede nachtrust.
 • Cortisol stresshormoon; Een betere nachtrust draagt bij aan een minder constante productie van Cortisol. Cortisol veroorzaakt onder andere stress en angst.

100 nachten proefperiode

Wij geloven in onze zwaartedeken en geven u graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de zwaartedeken. U kunt binnen de periode van 100 nachten de zwaartedeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Veelgestelde vragen

De zwaartedeken is vrij nieuw in Nederland en België. Om deze reden krijgen wij veel vragen hierover. Wij willen u zo goed en snel mogelijk van dienst zijn. Om deze reden hebben wij de vragen die vaak voorkomen voor u uitgeschreven en beantwoord. Kunt u uw vraag hieronder niet vinden? Neem gerust even via de chat contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder.

De zwaartedeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zo zwaar als een normale deken. Het gewicht van onze zwaartedeken zorgt voor hetzelfde effect als het krijgen van een stevige knuffel. Dit effect zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het in bed liggen en inslapen.

De zwaartedeken van Slaapt is gemaakt met een 7-laags systeem van hoge kwaliteit. Door het systeem van onze zwaartedeken is het gewicht evenredig verspreid over uw lichaam. Door de verdeling van het gewicht ervaart u een zachte druk over uw gehele lichaam. Deze druk draagt bij aan een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Deze hormonen zorgen ervoor dat u sneller inslaapt en vaster en dieper slaapt.

Hoe werkt de zwaartedeken van Slaapt? De zwaartedeken van Slaapt is gemaakt met een systeem van 7 lagen en is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken. Dit zorgt voor een zachte druk op uw gehele lichaam tijdens het inslapen. Deze druk imiteert een het gevoel van een stevige knuffel en zorgt voor een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen.

De zwaartedeken drukt zachtjes op uw gehele lichaam waardoor de productie van Melatonine en Serotonine wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt de productie van Cortisol onderdrukt waardoor u minder stress ervaart. Door de zwaartedeken van Slaapt kunt u rustiger, langer en dieper slapen en genieten van uw nachtrust.

U kunt rekening houden met het kopen van een zwaartedeken die 10% weegt van het eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De zwaartedeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Wij verkopen onze zwaartedeken met een zomerhoes. De zomerhoes is gemaakt van bamboe. Bamboe werkt ventilerend waardoor u, ook tijdens de warme zomeravonden, kunt genieten van een luchtige zwaartedeken. Zo kunt u, ondanks het gewicht van de zwaartedeken, genieten van de verkoeling.