Waarom een anti stress deken?

Waarom een anti stress deken?

Er zijn veel verschillende dekens beschikbaar waardoor het soms lastig kan zijn om een geschikte te vinden. Wij hebben ons als bedrijf volledige gespecialiseerd op het ontwikkelen van de anti stress deken. De anti stress deken is een deken dat ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken? Waarom is dit? De reden hierachter is dat hierdoor gebruik wordt gemaakt van diepe-druk stimulatie. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Zoals gezegd, er zijn veel verschillende dekens. De gemiddelde Nederlander slaapt onder een deken met een donzen, synthetische of wollen vulling. Daarnaast kennen we dekens die gevuld zijn met katoen, tencel, kamelenhaar en zelfs bamboe. Veel mensen slapen als een roos onder een deken met één van deze vullingen. Dit geldt echter niet voor iedereen. Heeft u al verscheidene dekens geprobeerd, maar heeft u telkens moeite om in slaap te komen? Dan is een anti stress deken misschien beter voor u. De kans bestaat dat u geen idee heeft wat dit voor een deken is en wat de voordelen ervan zijn. In deze tekst vertellen wij u alles over een anti stress deken.

 
 
 
 
 
 

Waarom een anti stress deken?

Wanneer u nog niet eerder gehoord heeft van een anti stress deken, ziet u mogelijk niet in waarom u er eentje zou kopen. Toch is dit wel degelijk zinvol. Een anti stress deken, zoals een verzwaringsdeken in de volksmond ook wel genoemd wordt, kan uw nachtrust namelijk verbeteren. Kampt u met slaapproblemen? Of heeft u een slaapstoornis? Dan kan een anti stress deken ervoor zorgen dat u ’s nachts beter slaapt.

Een anti stress deken is echter niet alleen geschikt voor mensen met slaapproblemen of een slaapstoornis. Ook mensen die lijden aan een aandoening kunnen namelijk baat hebben bij een anti stress deken. Zo heeft de deken ook vaak een positief effect op mensen met ADHD, het syndroom van Down en het Asperger-syndroom. Lijdt u aan stress? Of bent u snel angstig? Ook dan kan een anti stress deken ervoor zorgen dat u hier aanzienlijk minder last van heeft. Een anti stress deken bevordert ook de nachtrust van mensen met een burn-out, anorexia en boulimia.

Sonja
Sonja
01/10/2020
Moeite met inslapen en/of doorslapen hebben mij doen besluiten een verzwaringsdeken te proberen. Het feit dat je deze na 100 dagen nog retour kunt sturen als het niet bevalt hielp me over de streep om deze deken van Slaapt.nl te bestellen. Het is even wennen hoe goed om te gaan met zo'n zware deken. Als je er eenmaal onder ligt is het heel comfortabel en rustgevend. Het helpt me te ontspannen en ik heb het idee dat het ook positief werkt voor rusteloze benen. Die zijn iig nauwelijks meer de oorzaak van lastig inslapen. Ik slaap beter in en door met de zware deken. De overtrekhoes van bamboe is heerlijk glad, zacht en comfortabel. Een nadeel vind ik het hanteren van de deken in wakkere staat. Pols en rugklachten zorgen er voor dat ik dan een beetje aan het worstelen ben met de deken. En als je nachtelijke opvliegers hebt kun je hem niet zo makkelijk even van je af gooien en er later weer onder kruipen 😉 Toch een dikke voldoende voor deze verzwaringsdeken en ook voor de service van Slaapt.nl
Milena Van Roon
Milena Van Roon
29/09/2020
Heerlijke deken om mee in slaap te vallen! Kwaliteit van het laken en de deken is meer dan goed.
Tirza Desloover
Tirza Desloover
22/09/2020
Al mijn hele leven slaap ik slecht, heel vaak wakker worden 's nachts en lang wakker liggen. Sinds ik deze deken heb, slaap ik elke nacht als een roosje! Ik word gewoon niet meer wakker s nachts :))) Beste aankoop ooit! Dank dat ik nu eindelijk mijn nachtrust terug heb
Manouk Rutten
Manouk Rutten
22/09/2020
Uitstekende deken! Heb deze nu net een week en slaapt heerlijk. Je komt sneller in slaap en krijg een soort van geborgen gevoel. Echt een aanrader!
Marijn
Marijn
25/08/2020
Op kantoor doe ik soms een powernap. De verzwaringsdeken helpt mij om snel in een soort van ruststand te komen. Fijn dat de glazen bolletjes niet gaan 'hangen', dat had ik namelijk bij een andere deken wel. Op chats reageert Ralf, dat geeft ook voor de koop een goed gevoel.
Marjo van Zijl
Marjo van Zijl
20/08/2020
Ik heb mijn deken nu drie weken, en ben er zeer blij mee. Al zolang ik me kan herinneren ben ik een slechte slaper. Ik heb een vorm van autisme, waardoor ik vaak overprikkeld in bed lig. Het lukt me niet om rust in mijn hoofd te krijgen. Als ik eenmaal slaap, slaap ik heel licht, waardoor ik om het minste of geringste weer wakker schiet. Al na drie weken met de deken durf ik te zeggen dat het stukken beter gaat! Ik slaap sneller, dieper, langer en lekkerder. Ik vind het heerlijk om onder de deken te liggen, ik HOU van mijn deken! Snelle service ook, na bestellen had ik de deken de volgende dag in huis. Vriendelijk kaartje erbij, echt heel attent. Ook fijn dat ik achteraf kon betalen. Kortom; ik ben héél positief!
Angelika de Groot
Angelika de Groot
20/08/2020
De deken helpt mij met beter slapen. Eindelijk heb ik na al die tijd een manier gevonden om beter te slapen. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd. Bedankt hiervoor, ik raad het iedereen aan!
Naomi
Naomi
17/08/2020
Eindelijk weer een goede nachtrust sinds ik de deken gebruik. Voelt erg prettig en zacht aan.
Mauro Fulgheri
Mauro Fulgheri
05/08/2020
Gisteren voor het eerst met de deken geslapen en meteen verkocht. Als een roosje geslapen en dat is hiervoor wel eens anders geweest. Top product😃.
Rens Rens
Rens Rens
03/08/2020
Ik heb in 58 jaar nog nooit stil in bed gelegen. Nu hebben mijn lijf en autistische hoofd eindelijk rust in bed.

De anti stress deken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de anti stress deken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De anti stress deken is bekend van...

Gewichtendeken
Gewichtendeken
Gewichtendeken kopen
Gewichtendeken
Gewichtendeken
Gewichtendeken kopen van Slaapt
kopen Gewichtendeken
Gewicht deken
Gewichtendeken kopen van Slaapt
Gewichtendeken
gewichtendeken

De werking van een anti stress deken

Een anti stress deken weegt aanzienlijk meer dan een gewone deken. Hoe dit komt? Doordat er gebruikgemaakt wordt van een speciale vulling. Zo wordt een anti stress deken vaak gevuld met zand, grind of rubbergranulaat korrels. Dit weegt aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld dons of synthetische vulling. Door het extra gewicht oefent een deken druk uit op uw lichaam wanneer u eronder ligt.

Nu denkt u mogelijk dat de extra druk op uw lichaam niet bepaald prettig is. Sommige mensen ervaren dit inderdaad als onprettig. Er zijn echter ook genoeg mensen die deze extra druk juist heerlijk vinden. Het gewicht van de deken zorgt ervoor dat uw zenuwstelsel waarneemt dat uw lichaam onder druk staat. Hierdoor gaat de alertheid omlaag. Schrikt u doorgaans vaak wakker van het minste of geringste geluid tijdens uw slaap? Dan is dit met een gewichtendeken niet langer het geval.

Naast de verlaagde alertheid geeft een anti stress deken ook een gevoel van veiligheid. De deken vormt zich namelijk goed om uw lichaam heen door het extra gewicht dat erin zit. Voor veel mensen voelt dit alsof zij een stevige knuffel van iemand krijgen. Hierdoor lijkt het alsof zijn zich in een vertrouwde omgeving bevinden en dat is bevorderlijk voor de nachtrust.

De voordelen van een anti stress deken op een rijtje

U weet nu waarom u een anti stress deken moet kopen en wat de werking ervan is. Ook haalden we al een aantal voordelen van een anti stress deken aan. Er zijn echter nog meer voordelen. De voordelen die we nog niet behandeld hebben, zetten we hier kort op een rijtje.

100 nachten proefperiode

Wij geloven in onze anti stress deken en geven U graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de anti stress deken. U kunt binnen de periode van 100 nachten de anti stress deken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Het ideale gewicht van een anti stress deken

Het verschil in gewicht tussen een gewone en anti stress deken zit hem in de vulling. De vulling in een deken weegt namelijk meer. Het is echter niet zo dat iedere deken evenveel weegt. Nee, want er zit wel degelijk verschil tussen de dekens. Dit maakt het lastig om te bepalen wat de beste anti stress deken voor u is. U wilt immers niet onder een te lichte, maar ook niet onder een te deken liggen. Indien u niet eerder onder een anti stress deken geslapen heeft, weet u waarschijnlijk niet wat in uw geval de beste keuze is.

Toch is er een hulpmiddel om de beste anti stress deken te vinden. Hiervoor moet u naar uw eigen lichaamsgewicht kijken. Indien u een lichte anti stress deken zoekt, kiest u voor een deken van ongeveer 10 procent van uw lichaamsgewicht. Slaapt u liever onder een zwaardere anti stress deken? Kies dan voor een deken die meer weegt. Het is echter niet verstandig om voor een deken te kiezen die meer dan 25 procent van uw lichaamsgewicht weegt. Een (te) deken kan er namelijk voor zorgen dat u alsnog niet goed uitrust wanneer u slaapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *