Kennisbank

Zopiclon en beter slapen

Leestijd: 4 minuten

Een goede nachtrust is heel erg belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat u de volgende dag goed kunt functioneren. Het zorgt ervoor dat u fit bent en allerlei taken kunt uitvoeren. Zodra u slecht slaapt dan vermindert uw functioneren en kan het leiden tot problemen met concentratie en uw geheugen. Daarnaast zorgt het er ook vaak voor dat uw humeur verslechtert.

Slaapproblemen kunt u het beste aanpakken op een natuurlijke manier zoals het vermijden van intensief sporten, alcohol, nicotine en cafeïne vlak voor het slapen gaan, maar dit werkt niet altijd. Als deze adviezen niet werken dan kunt u uw arts vragen om het slaapmiddel Zopiclon. Dit middel zorgt ervoor dat u binnen een uur na inname slaperig en rustig wordt. Zo kunt u uiteindelijk weer lekker slapen en kunt u de volgende dag optimaal presteren.

Wat is Zopiclon?

Zopiclon is een middel dat binnen een uur zorgt dat u slaperig en rustig wordt. Het werkt uiteindelijk 6 tot 8 uur, waardoor u hier de hele nacht profijt van heeft. Het kan verleidelijk zijn om het middel elke dag te gebruiken als het uw nachtrust bevordert, maar het advies is om dit middel slechts 1 op de 3 dagen te gebruiken.

Zo voorkomt u dat u afhankelijk wordt van het middel. Daarnaast is het goed om te weten dat u 16 uur na inname niet kunt rijden na gebruik. Verder is het mogelijk dat u last krijgt van bijwerkingen. Als u het middel al enige tijd elke dag gebruikt dan kunt u het beste contact opnemen met uw arts om zo geleidelijk af te bouwen.

Zopiclon en beter slapen

Mogelijke bijwerkingen

Net als ieder slaapmiddel is het mogelijk dat u van Zopiclon last krijgt van bijwerkingen. Zo komt het regelmatig voor dat mensen na gebruik last krijgen van vermoeidheid, duizeligheid en dubbel gaan zien. Dit komt voor bij ongeveer een derde van de mensen die het middel gebruiken. Dit zorgt voor een verminderde reactievermogen, concentratievermogen en coördinatievermogen.

Het komt daarnaast ook zelden voor dat u last krijgt van een bittere smaak in uw mond of een droge mond. Dit komt voor bij 1 tot 10 op de 100 mensen. Het komt ook zelden voor dat iemand last krijgt van emotieloosheid, depressieve gevoelens en geheugenverlies. Ook zijn er bijwerkingen die zeer zelden voorkomen.

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

verzwaringsdeken

Zopiclon ervaringen

Voor u een medicijn gebruikt, is het fijn om te weten wat de ervaringen van anderen zijn. Op Mijn Medicijn gaven maar liefst 157 mensen aan wat hun ervaring is met Zopiclon. Over het algemeen geldt een tevredenheid van 65 procent. Bij de meeste mensen werkt Zopiclon zeer effectief en bij slechts een aantal had het geen effect.

Ook geven de meeste mensen aan dat de hoeveelheid bijwerkingen en de ernst van deze bijwerkingen meevallen. Ook het gebruiksgemak van Zopiclon wordt over het algemeen heel positief beoordeeld. De werking van Zopiclon verschilt per persoon, maar over het algemeen zijn de ervaringen met het middel positief.

Zopiclon slapen

Zopiclon wordt door een arts voorgeschreven als natuurlijke middelen om beter te slapen niet werken. Een arts zal u eerst een aantal adviezen geven om te zorgen dat u beter slaapt. Hierbij kunt u onder meer denken aan het vermijden van beeldschermen, alcohol, cafeïne en nicotine vlak voor u gaat slapen. Het is ook mogelijk dat een donkere en koele slaapkamer uw nachtrust verbetert.

Verder is het goed om overdag voldoende te bewegen, maar niet intensief te gaan sporten vlak voor u naar bed gaat. Een goed matras of een verzwaringsdeken kunnen u ook helpen bij het verbeteren van uw slaapproblemen. Als de gegeven adviezen niet werken dan schrijft de arts u Zopiclon voor. Hij of zij geeft aan hoe u het middel moet gebruiken, hoe vaak u het kunt gebruiken en wat de bijwerkingen zijn.

Vervanger voor Zopiclon

Als u last heeft van slapeloosheid dan krijgt u alleen bij acute ernstige slapeloosheid of ernstig disfunctioneren overdag een slaapmiddel voorgeschreven. Het gaat dan om een kortdurend middel voor enkele nachten. Hierbij wordt vaak een kortwerkende benzodiazepine-agonist voorgeschreven zoals Zopiclon. Andere slaapmiddelen met dezelfde werking zijn Lormetazepam, Temazepam en Zolpidem.

Als Zopiclon niet goed werkt of zorgt voor ernstige of een grote hoeveelheid bijwerkingen dan kunt u een van deze slaapmiddelen overwegen als vervanger. Lormetazepam werkt binnen 15 tot 30 minuten voor minstens 10 uur. Temazepam werkt binnen een uur voor 6 tot 8 uur en Zolpidem werkt ook binnen een halfuur voor ongeveer 6 uur.

3 thoughts on “Zopiclon en beter slapen

  1. Yasmin schreef:

    Bedankt voor het artikel.

  2. Liya schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

  3. Davina schreef:

    Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.