Welk gewicht moet een verzwaringsdeken zijn?

Welk gewicht moet een verzwaringsdeken zijn?

Wij krijgen vaak de vraag, hoe bereken ik het gewicht van de verzwaringsdeken? Hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn? Wij hanteren hier eigenlijk een makkelijke stelregel voor. De deken hoort ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te wegen. Twijfelt u aan het gewicht of zit u tussen twee gewichten in? Dan raden wij een hoger gewicht aan dan 10%. Denk hierbij aan 12-15% van het lichaamsgewicht.

Dit raden wij aan tenzij u last heeft van rugklachten. Ook wanneer u nekklachten heeft kunt het beste eerst dit met uw huisarts overleggen. Waarschijnlijk raden zij u aan om in dat geval voor een lichtere variant te kiezen.

Wat is een verzwaringsdeken eigenlijk?

Een verzwaringsdeken is een deken met het gewicht van 7 tot 9 kilo (ze zijn ook lichter of zwaarder beschikbaar). De verzwaringsdeken is gebaseerd op iets dat diepe druk stimulatie heet. Diepe druk stimulatie draagt bij aan het sneller inslapen en dieper en vaster doorslapen gedurende de nacht.

Wij verkopen de verzwaringsdeken omdat we echt merken dat onze omgeving (vooral de hooggevoelige personen) behoefte hebben aan comfort en geborgenheid tijdens het slapen. Hoog sensitiviteit kan vaak leiden tot het krijgen van slapeloosheid of slecht slapen in het algemeen. Dit kan weer de klachten verergeren waardoor het overdag zwaar wordt om te kunnen blijven werken of leren.

De verzwaringsdeken bestrijdt alle symptomen van primaire slapeloosheid en is daarmee bij uitstek geschikt om slapend Nederland en België te helpen met een betere nachtrust. Wij willen graag hier onze bijdrage in leveren, dit is de reden dat wij oorspronkelijk zijn begonnen met Slaapt.

gewicht van een verzwaringsdeken

Waar kunt u een verzwaringsdeken kopen?

Wij hebben onze eigen webshop en zijn gespecialiseerd in het verkopen van de verzwaringsdeken. Wij helpen onze klanten met het uitkiezen van verschillende verzwaringsdekens en staan ook altijd klaar voor u. U kunt ons bereiken via de chat op onze website, wij helpen u graag verder in het kiezen van een geschikte verzwaringsdeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *