Zware deken en slapeloosheid

De zware deken wordt vaak ingezet tegen verschillende symptomen van slapeloosheid. Wij krijgen ook van onze klanten vaak terug dat de symptomen verminderen. Wanneer het aankomt op slapeloosheid kan er onderscheid worden gemaakt tussen primaire en secundaire slapeloosheid. 

Wij hebben hier een apart stuk over geschreven, wellicht dat u het interessant vindt om dit te lezen.

Zware deken kopen

Meer over slapeloosheid

Slapeloosheid komt vaak in vlagen. Het kan zijn dat u een stressvolle periode heeft waardoor de kwaliteit van uw slaap minder is. U lijdt aan slapeloosheid wanneer u problemen heeft met de volgende aspecten van slapen.

Het inslapen duurt langer dan u zou willen. De tijd tot het inslapen duurt relatief lang. Dit kan frustratie veroorzaken, waardoor het vaak nóg erger wordt.
Gedurende de nacht te vaak wakker wordt. U wordt vaak wakker gedurende de nacht en u valt daarna niet direct weer in slaap.
U wordt regelmatig voor de wekker wakker. Voor de wekker wakker worden is een groot probleem en een symptoom van slapeloosheid. Het komt ook vaak voor dat u niet meer in slaap kunt vallen tot het “echt” tijd is om op te staan.

De zware deken is gemaakt om een veilig en geborgen gevoel te geven wanneer u hieronder ligt. Dit gevoel leidt tot een verhoogde productie van melatonine (slaaphormoon) en serotonine (gelukshormoon). Daarnaast reduceert dit gevoel stress en angst tijdens het inslapen.
Het uiteindelijke effect is dat de tijd dat u nodig heeft om in te slapen wordt verkort. Daarnaast kan het zijn dat u ’s nachts minder vaak wakker wordt en ook minder vaak voor de wekker wakker wordt.

Wij raden bij primaire slapeloosheid aan om de zware deken in te zetten. Primaire slapeloosheid houdt in dat slapeloosheid hét probleem an sich is. Er is verder geen fundamenteel probleem dat ten grondslag aan de slapeloosheid ligt. Denk hierbij zowel aan externe als interne problematiek dat zich voor kan doen.

Voorbeelden van interne problematiek zijn mentale of fysieke ziekten (bijvoorbeeld autisme). Wij raden aan om, wanneer dit het geval is, de huisarts te raadplegen en samen naar een passende oplossing op zoek te gaan.