De therapeutische functie van een zwaartedeken

De zwaartedeken van Slaapt wordt veelal gebruikt voor de therapeutische functie hiervan. Veel van onze klanten gebruiken de zwaartedeken voor dit effect omdat ze vaak last hebben van stress en angst tijdens het slapen of inslapen. Het ervaren van stress komt erg veel voor in Nederland en België. Dit is dan ook de reden dat wij zijn begonnen met het verkopen van de zwaartedeken.

Stress kan in veel vormen voorkomen. Het wordt vaak veroorzaakt door iets dat overdag is gebeurd of van het werk. Al deze vormen hebben hun eigen impact op de manier waarop iemand slaapt en de kwaliteit hiervan. Het beïnvloedt de manier waarop iemand inslaapt en gedurende de nacht doorslaapt.

De therapeutische functie van de zwaartedeken wordt vaak beschreven doordat de zwaartedeken een groot effect heeft op iemand. Door het gewicht van de deken wordt een veilig en geborgen gevoel ervaren door de persoon die eronder ligt. Dit gevoel kan bijdragen aan het verhogen van de productie van melatonine en serotonine. Het kan ook bijdragen aan een verminderde productie van cortisol (dit is een stresshormoon).

De zwaartedeken
verzwaringsdeken voor kinderen

Zwaartedeken en hooggevoelige personen

De zwaartedeken van slaapt wordt tevens vaak ingezet, om bovenstaande redenen, door hooggevoelige personen. Hooggevoelige personen worden sneller geprikkeld door hun omgeving, hierdoor ervaren ze alles een stuk heftiger. Externe perikelen worden in een mindere mate gefilterd waardoor deze voor de meeste heftiger worden ervaren.

Hooggevoeligheid uit zich in meerdere vormen en kan door de meesten als een kwaal worden ervaren. Wij geloven als bedrijf zijnde juist in de kracht van hooggevoeligheid. Wij denken dat het een kwaal is totdat u erachter komt dat u het bent. Wanneer u weet dat u dit heeft is dit juist een kracht en kan dit het leven een stuk mooier maken.

Door de hooggevoeligheid kunt u alles een stuk levendiger ervaren. Dit gevoel maakt uw leven uiteindelijk een stuk plezieriger en leuker. Nieuwe dingen meemaken zult u als spectaculair ervaren. Het slapen kan hierdoor wel echter iets moeizamer verlopen. Wanneer u een bepaalde mate van stress of angst ervaart kunt u er langer over doen om in slaap te vallen. Ook de kwaliteit van uw slaap kan hierdoor achteruitgaan.

Wij hebben onze zwaartedeken speciaal ontwikkeld voor personen die hooggevoelig zijn. Het gewicht van de deken zorgt voor een diepe druk op uw lichaam. Door deze druk wordt onder andere stress en angst verminderd en kunt u sneller inslapen en dieper doorslapen.

De reden van een zwaartedeken

Zoals we hierboven ook korte hebben aangehaald, is de voornaamste reden van het aanschaffen van een zwaartedeken stress en angst. Specifiek gezegd, het verminderen van deze elementen is de reden om een zwaartedeken aan te schaffen. Wij zorgen ervoor bij iedere deken die we voor onze klanten maken dat de kwaliteit hiervan zo hoog mogelijk is. Wij helpen u dus ook graag met het vinden van uw ideale zwaartedeken waarmee u fijn en diep kunt slapen.

De reden van de meeste klanten van Slaapt om een verzwaringsdeken te kopen is dat ze slecht slapen of moeite hebben met in slaap komen. Niet iedereen is hier even bewust van. Wanneer iemand bijvoorbeeld snel inslaapt, betekent dit nog niet dat deze persoon een “goede slaper” is. De kwaliteit van de slaap wordt niet alleen bepaald door de snelheid van het in slaap vallen.

Het wordt juist bepaald door de echte kwaliteit van de slaap, namelijk hoe diep iemand in slaap kan blijven totdat de wekker gaat. Hoelang iemand in de REM-slaap kan blijven speelt hierbij een grote rol.

Onze zwaartedeken wordt hier veel voor gebruikt, wij raden dan ook aan om de zwaartedeken ’s nachts te gebruiken tijdens het slapen of een rustmoment voor uzelf te creëren voor het slapengaan.