Verzwaard dekbed

Een verzwaard dekbed
kopen van Slaapt

Slaap sneller, beter en dieper met een verzwaard dekbed van Slaapt

verzwaard dekbed kopen

Slaap sneller en dieper

Begin de dag uitgerust en vol energie

Verminder stress en angst met ons verzwaard dekbed

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap de hele nacht door

Slaap sneller & dieper met een verzwaard dekbed van Slaapt

Wij hebben een verzwaard dekbed ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met een verzwaard dekbed wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Ons verzwaard dekbed is zwaarder dan een normaal dekbed. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.


Een verzwaard dekbed van Slaapt...

Een verzwaard dekbed van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat een verzwaard dekbed ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. Een verzwaard dekbed van Slaapt is gemaakt om het krijgen van een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Het heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt.

Een verzwaard dekbed is gemaakt om ventilerend en luchtig te zijn tijdens de warmere zomeravonden. Zo is deze niet te warm of klam, ook tijdens de warme avonden van het jaar. Een verzwaard dekbed kan heel het jaar worden gebruikt.

Gisteren voor het eerst met de deken geslapen en meteen verkocht. Als een roosje geslapen en dat is hiervoor wel eens anders geweest. Top product😃.
Mauro Fulgheri
Mauro Fulgheri
2020-08-05
Ik heb in 58 jaar nog nooit stil in bed gelegen. Nu hebben mijn lijf en autistische hoofd eindelijk rust in bed.
Rens Rens
Rens Rens
2020-08-03
Ik merk echt dat ik veel sneller inslaap met deze deken. Ook word ik niet meer voor de wekker wakker. De bestelling is vloeiend verlopen, top geregeld bij slaapt!
Jochem Dane
Jochem Dane
2020-07-30
Best sleep of my life!
Alejandra Villacis
Alejandra Villacis
2020-07-28
Na aanschaf van dit deken is in slaap komen en doorslapen stukken makkelijker. Slapen is weer een positieve ervaring in plaats van iets wat spanning met zich mee brengt. De levering was erg snel en slaapt.nl is heel klantvriendelijk.
Rozemarijn Idema
Rozemarijn Idema
2020-07-28
Mick Dijk
Mick Dijk
2020-07-19
Mooi deken slaap er lekker mee!
Bastiaan Grisèl
Bastiaan Grisèl
2020-07-19
Ik dacht eerst ja hoor weer een partij die aangeeft, de juiste dekens te verkopen. Gezien ik altijd wel het probleem had dat ik vermoeid wakker werd. Nou mijn complimenten ik heb nu al 3 weken een deken van slaapt.nl en ik heb geen enkele klacht meer. En lig ook veel stabieler met mijn hoofd. Klasse levering was erg snel, en de betaling ging erg makkelijk en veilig op hun veilige betaalomgeving waar ik ook zeer blij mee ben.
Joshua van Heiningen
Joshua van Heiningen
2020-07-17
Via via heb ik van een verzwaringsdeken gehoord en was wel benieuwd na al die positieve verhalen. Door de proefperiode had ik eigenlijk niets te verliezen en heb ik het gewoon geprobeerd. Had ik maar eerder zo'n deken besteld! Ik voel me echt fitter doordat ik beter slaap. Ik val sneller en makkelijker in slaap en pak hierdoor meer nachtrust.
Dion Pereira
Dion Pereira
2020-07-15
Geweldige deken! Ik word goed wakker en ik rust goed uit. Dankjewel!
Uriēl Matahelumual
Uriēl Matahelumual
2020-07-08

Een verzwaard dekbed kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een verzwaard dekbed eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor een verzwaard dekbed. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware dekens, ballendeken, en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Een verzwaard dekbed is bekend van...

Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen

Hoe werkt een verzwaard dekbed?

Een verzwaard dekbed drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt, op een kalme en zachte manier, het zenuwstelstel. Het gewicht in een verzwaard dekbed is evenredig verspreid, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

 • Helpt met het verbeteren van sensorische informatieverwerking
 • Helpt met het vrijkomen van melatonine slaaphormoon
 • Helpt met het vrijkomen van serotonine gelukshormoon
 • Helpt met het verlagen van cortisol stresshormoon

Hoe zit een verzwaard dekbed in elkaar?

Een verzwaard dekbed is een dekbed dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

Ons verzwaard dekbed bestaat uit verschillende lagen waardoor deze zowel luchtig als zwaar is. Een verzwaard dekbed bestaat uit 7 lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van een verzwaard dekbed brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is een verzwaard dekbed, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van een verzwaard dekbed wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Verzwaard dekbed kopen
verzwaard dekbed kopen

Verzwaard dekbed effecten

Een verzwaard dekbed van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. 

 • Sensorische problemen: de verzwaard dekbed helpt bij sensorische problemen. De verzwaard dekbed zorgt voor een verhoging in concentratie en focus.
 • Serotonine gelukshormoon: de verzwaard dekbed draagt bij aan een gezond serotonine peil. Ervaar de kalmerende werking met de verzwaard dekbed van Slaapt.
 • Melatonine slaaphormoon: melatonine is een product van serotonine. Een gezonde hoeveelheid melatonine draagt bij aan een goede nachtrust.
 • Cortisol stresshormoon: een betere nachtrust draagt bij aan een minder constante productie van cortisol. Cortisol veroorzaakt onder andere stress en angst.

100 nachten proefperiode

Wij geloven in ons verzwaard dekbed en geven u graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan een verzwaard dekbed. U kunt binnen de periode van 100 nachten het verzwaard dekbed gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Veelgestelde vragen

Wij zijn één van de eerste aanbieders van het verzwaard dekbed. Doordat het verzwaard dekbed een nieuw concept is krijgen wij hier veel vragen over. Wij beantwoorden deze graag voor u. Om u snel te kunnen helpen hebben wij de meest voorkomende vragen hieronder uitgeschreven en direct beantwoord. Kunt u uw vraag niet vinden? Dan kunt u deze via de chat aan ons stellen. Wij helpen u graag verder.

Een Slaapt verzwaard dekbed is een dekbed dat circa 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normaal dekbed. Dit gewicht imiteert het krijgen van een stevige knuffel tijdens het inslapen. Het gewicht van een Slaapt verzwaard dekbed geeft een veilig en geborgen gevoel wanneer u in bed ligt.

Ons verzwaard dekbed bevat een systeem van 7 lagen en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door het systeem van 7 lagen is het gewicht constant evenredig verspreid over uw lichaam. Door het gewicht en verdeling hiervan ervaart u een zachte druk op uw gehele lichaam. Dit zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Deze verhoogde productie draagt bij aan het sneller inslapen en het vaster en dieper slapen gedurende de gehele nacht.

Hoe werkt een verzwaard dekbed van Slaapt? Ons verzwaard dekbed is gemaakt met een systeem van 7 lagen bestaande uit hoogwaardige materialen. Deze is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Door dit gewicht en de evenredige verdeling hiervan wordt de productie van melatonine en serotonine gestimuleerd.

Deze hormonen dragen bij aan het sneller inslapen en het langduriger in een diepe slaap verkeren. Een verzwaard dekbed zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het inslapen.

Wij adviseren onze klanten bij het kopen van een verzwaard dekbed om te streven naar 10% van het eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

Een verzwaard dekbed van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. De voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Een verzwaard dekbed is niet te warm voor in de zomer. Wij hebben hier een speciale zomerhoes voor ontwikkeld. Deze hoes biedt genoeg verkoeling in de zomer en warmte in de winter. De hoes is ventilerend waardoor genoeg verkoeling door de deken komt. Een verzwaarde dekbed is hierdoor ongeveer even warm als een normaal dekbed.