Verzwaard dekbed


Een verzwaard dekbed
kopen van Slaapt

Slaap sneller, beter en dieper met een verzwaard dekbed van Slaapt

Verzwaard dekbed

Slaap sneller en dieper

Begin de dag uitgerust en vol energie

Verminder stress en angst met ons verzwaard dekbed

Ervaar een veilig en geborgen gevoel

Slaap de hele nacht door

Slaap sneller & dieper met een verzwaard dekbed van Slaapt

Wij hebben een verzwaard dekbed ontwikkeld met het doel om Nederland en België een betere nachtrust te geven. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als het dieper slapen gedurende de nacht. Met een verzwaard dekbed wordt u uitgerust wakker en begint u de dag energievol. Ons verzwaard dekbed is zwaarder dan een normaal dekbed. Dit zorgt voor een lichte druk op uw lichaam en imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel.


Een verzwaard dekbed van Slaapt...

Een verzwaard dekbed van Slaapt maakt gebruik van “Deep Pressure Stimulation”. Doordat een verzwaard dekbed ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. Een verzwaard dekbed van Slaapt is gemaakt om het krijgen van een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer u in slaap probeert te komen. Het heeft als effect dat u sneller in slaapt valt en dieper slaapt.

Een verzwaard dekbed is gemaakt om ventilerend en luchtig te zijn tijdens de warmere zomeravonden. Zo is deze niet te warm of klam, ook tijdens de warme avonden van het jaar. Een verzwaard dekbed kan heel het jaar worden gebruikt.

Sonja
Sonja
01/10/2020
Moeite met inslapen en/of doorslapen hebben mij doen besluiten een verzwaringsdeken te proberen. Het feit dat je deze na 100 dagen nog retour kunt sturen als het niet bevalt hielp me over de streep om deze deken van Slaapt.nl te bestellen. Het is even wennen hoe goed om te gaan met zo'n zware deken. Als je er eenmaal onder ligt is het heel comfortabel en rustgevend. Het helpt me te ontspannen en ik heb het idee dat het ook positief werkt voor rusteloze benen. Die zijn iig nauwelijks meer de oorzaak van lastig inslapen. Ik slaap beter in en door met de zware deken. De overtrekhoes van bamboe is heerlijk glad, zacht en comfortabel. Een nadeel vind ik het hanteren van de deken in wakkere staat. Pols en rugklachten zorgen er voor dat ik dan een beetje aan het worstelen ben met de deken. En als je nachtelijke opvliegers hebt kun je hem niet zo makkelijk even van je af gooien en er later weer onder kruipen 😉 Toch een dikke voldoende voor deze verzwaringsdeken en ook voor de service van Slaapt.nl
Milena Van Roon
Milena Van Roon
29/09/2020
Heerlijke deken om mee in slaap te vallen! Kwaliteit van het laken en de deken is meer dan goed.
Tirza Desloover
Tirza Desloover
22/09/2020
Al mijn hele leven slaap ik slecht, heel vaak wakker worden 's nachts en lang wakker liggen. Sinds ik deze deken heb, slaap ik elke nacht als een roosje! Ik word gewoon niet meer wakker s nachts :))) Beste aankoop ooit! Dank dat ik nu eindelijk mijn nachtrust terug heb
Manouk Rutten
Manouk Rutten
22/09/2020
Uitstekende deken! Heb deze nu net een week en slaapt heerlijk. Je komt sneller in slaap en krijg een soort van geborgen gevoel. Echt een aanrader!
Marijn
Marijn
25/08/2020
Op kantoor doe ik soms een powernap. De verzwaringsdeken helpt mij om snel in een soort van ruststand te komen. Fijn dat de glazen bolletjes niet gaan 'hangen', dat had ik namelijk bij een andere deken wel. Op chats reageert Ralf, dat geeft ook voor de koop een goed gevoel.

Een verzwaard dekbed kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een verzwaard dekbed eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor een verzwaard dekbed. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware dekens, ballendeken, en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Een verzwaard dekbed is bekend van...

Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen
Verzwaard dekbed kopen

Hoe werkt een verzwaard dekbed?

Een verzwaard dekbed drukt zachtjes op het lichaam, dit geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit wordt ook wel Deep Pressure Stimulation (diepe druk stimulatie) genoemd en is een medische kalmeringstechniek. Wij hebben meer informatie over een verzwaard dekbed in een overzichtelijke PDF opgesteld.

Deze kalmeringstechniek brengt hetzelfde effect met zich mee als het krijgen van een stevige knuffel. Het verlaagt de alertheid en beïnvloedt, op een kalme en zachte manier, het zenuwstelstel. Het gewicht in een verzwaard dekbed is evenredig verspreid, waardoor deze een gelijke en diepe druk op het lichaam kan uitoefenen. Deze druk brengt een aantal voordelen met zich mee…

Hoe zit een verzwaard dekbed in elkaar?

Een verzwaard dekbed is een dekbed dat 3 tot 6 keer zwaarder dan een normale deken is. Door dit gewicht blijft u gedurende de gehele nacht stilliggen en kunt u de hele nacht in een diepe slaap blijven.

Ons verzwaard dekbed bestaat uit verschillende lagen waardoor deze zowel luchtig als zwaar is. Een verzwaard dekbed bestaat uit 7 lagen:

 • De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
 • De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
 • De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
 • De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak-en geurloos.

De verschillende lagen van een verzwaard dekbed brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is een verzwaard dekbed, ondanks het gewicht, ademend en geeft deze voldoende koeling in de zomer.

Het gewicht van een verzwaard dekbed wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

Verzwaard dekbed met hoes
De effecten van een verzwaard dekbed

Verzwaard dekbed effecten

Een verzwaard dekbed van Slaapt brengt een aantal positieve effecten met zich mee. 

30 nachten proefperiode

Wij geloven in ons verzwaard dekbed en geven u graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan een verzwaard dekbed. U kunt binnen de periode van 30 nachten het verzwaard dekbed gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 7 dagen terug op uw rekening.

Veelgestelde vragen

Wij zijn één van de eerste aanbieders van het verzwaard dekbed. Doordat het verzwaard dekbed een nieuw concept is krijgen wij hier veel vragen over. Wij beantwoorden deze graag voor u. Om u snel te kunnen helpen hebben wij de meest voorkomende vragen hieronder uitgeschreven en direct beantwoord. Kunt u uw vraag niet vinden? Dan kunt u deze via de chat aan ons stellen. Wij helpen u graag verder.

Een Slaapt verzwaard dekbed is een dekbed dat circa 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normaal dekbed. Dit gewicht imiteert het krijgen van een stevige knuffel tijdens het inslapen. Het gewicht van een Slaapt verzwaard dekbed geeft een veilig en geborgen gevoel wanneer u in bed ligt.

Ons verzwaard dekbed bevat een systeem van 7 lagen en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door het systeem van 7 lagen is het gewicht constant evenredig verspreid over uw lichaam. Door het gewicht en verdeling hiervan ervaart u een zachte druk op uw gehele lichaam. Dit zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Deze verhoogde productie draagt bij aan het sneller inslapen en het vaster en dieper slapen gedurende de gehele nacht.

Hoe werkt een verzwaard dekbed van Slaapt? Ons verzwaard dekbed is gemaakt met een systeem van 7 lagen bestaande uit hoogwaardige materialen. Deze is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Door dit gewicht en de evenredige verdeling hiervan wordt de productie van melatonine en serotonine gestimuleerd.

Deze hormonen dragen bij aan het sneller inslapen en het langduriger in een diepe slaap verkeren. Een verzwaard dekbed zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het inslapen.

Wij adviseren onze klanten bij het kopen van een verzwaard dekbed om te streven naar 10% van het eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

Een verzwaard dekbed van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. De voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van melatonine en serotonine;
 • Verlaag de productie van cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Een verzwaard dekbed is niet te warm voor in de zomer. Wij hebben hier een speciale zomerhoes voor ontwikkeld. Deze hoes biedt genoeg verkoeling in de zomer en warmte in de winter. De hoes is ventilerend waardoor genoeg verkoeling door de deken komt. Een verzwaarde dekbed is hierdoor ongeveer even warm als een normaal dekbed.