Zwaar dekbed

Zwaar dekbed

Leestijd: 6 minuten

We kennen vandaag de dag verschillende soorten dekbedden. Allereerst zit er verschil in de afmetingen van een dekbed. Zo kennen we bijvoorbeeld eenpersoons en tweepersoons dekbedden. Er kan daarnaast verschil zitten in de vulling die gebruikt wordt voor een dekbed. Zo is het ene dekbed gevuld met een synthetische vulling, terwijl er voor andere dekbedden dons of wol gebruikt wordt. Dit kan ervoor zorgen dat het ene dekbed meer weegt dan het andere. We kennen echter ook een zwaar dekbed. Dit dekbed is voorzien van een speciale vulling. Een zwaar dekbed staat ook wel bekend als verzwaringsdeken. Hieronder vertellen we u wat de voordelen van een zwaar dekbed zijn en wanneer dit dekbed het proberen waard is.

Vanwaar de term zwaar dekbed?

Er zit behoorlijk wat prijsverschil tussen dekbedden. Dit verschil wordt vaak veroorzaakt door de vulling. Niet gek dus dat een zwaar dekbed meer kost dan een normale deken. In een zwaar dekbed wordt namelijk extra zware vulling gebruikt. Zo wordt een verzwaarde deken bijvoorbeeld gevuld met grind, zand, rubbergranulaatkorrels, rijst of spliterwten. Deze materialen wegen een stuk meer dan dons of wol, waardoor het logisch is dat we spreken van een zwaar dekbed.

Een zwaar dekbed kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor een zwaar dekbed. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

Een zwaar dekbed is bekend van...

zwaar dekbed kopen
zwaar dekbed
zwaar dekbed kopen
Zwaar dekbed
Zwaar dekbed kopen
zwaar dekbed kopen
zwaar dekbed
zwaar dekbed
zwaar dekbed kopen
zwaar dekbed
Zwaar dekbed

Verschillende soorten zware dekbedden

Er zijn mensen die denken dat er slechts één soort zwaar dekbed is. Dit is echter niet het geval. Er zijn namelijk verschillende verzwaringsdekens verkrijgbaar. Wanneer u in een eenpersoonsbed slaapt, kun u bijvoorbeeld een eenpersoons zwaar dekbed aanschaffen. Zoekt u een verzwaarde deken voor een tweepersoonsbed? Geen probleem, want dat behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt namelijk ook kiezen uit een tweepersoons zwaar dekbed.

Naast het verschil in afmetingen heeft een zware deken ook niet standaard hetzelfde gewicht. De ene deken wordt immers voorzien van een vulling die zwaarder is dan de vulling in een andere deken. Daarnaast speelt ook de hoeveelheid vulling mee bij het gewicht van de deken. Hoe meer vulling er in een deken zit, des te zwaarder deze is. Voor het kiezen van een geschikte zware deken moet u naar de afmetingen en het gewicht kijken. Wilt u een groot en zwaar dekbed? Kies er dan eentje met grote afmetingen. Een groter dekbed weegt immers aanzienlijk meer dan een kleine verzwaringsdeken.

Waarom een zwaar dekbed?

Er zijn genoeg mensen die het nut van een zwaar dekbed niet inzien. Soms wordt er zelfs gedacht dat een zwaar dekbed slecht is voor het lichaam, omdat uw lijf onder druk staat. Toch is deze extra druk voor sommige mensen juist goed. Door de druk van de deken wordt het zenuwstelsel namelijk gestimuleerd. Uw zenuwen nemen namelijk waar dat uw lichaam onder druk staat. Gevolg hiervan is dat uw alertheid afneemt. Dit heeft een positief effect op uw nachtrust. Aangezien u minder alert bent, wordt u namelijk minder snel wakker. U slaapt vaker aan één stuk door, waardoor u de volgende dag goed uitgerust bent.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze zwaar dekbed en geven U graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan een zwaar dekbed. U kunt binnen de periode van 30 nachten een zwaar dekbed gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Voor wie is een zwaar dekbed geschikt?

Lijdt u aan een slaapstoornis? Of komt u iedere avond maar met moeite in slaap? Dan zorgt dit mogelijk voor de nodige slapeloze nachten. Dit is natuurlijk niet prettig. Voor mensen die lijden aan een slaapstoornis of slapeloosheid biedt een zwaar dekbed uitkomst. Een verzwaringsdeken zorgt er namelijk voor dat u sneller in slaap komt. Bovendien voelen mensen zich veiliger onder een zwaar dekbed. Dit neemt het gevoel van angst weg en bovendien wordt het stressgehalte verlaagd.

Niet alleen mensen die lijden aan een slaapstoornis of slapeloosheid hebben baat bij een verzwaringsdeken. Nee, want ook mensen met aandoeningen als ADHD, het syndroom van Down of het Asperger-syndroom slapen beter onder een zwaar dekbed. Er zijn ook onderzoeken die uitwijzen dat een verzwaarde deken een positief effect heeft op mensen met anorexia, een burn-out of boulimia.

Een zwaar dekbed

Zwaar dekbed voor kinderen

Bij een zwaar dekbed wordt al snel aan een deken voor volwassenen gedacht. Er zijn inderdaad veel volwassenen die onder een verzwaringsdeken slapen. Gezien het gewicht van deze deken denkt men vaak dat een zwaar dekbed niet geschikt is voor kinderen. Dit is echter een misvatting. Kinderen kunnen namelijk ook profijt hebben van een verzwaringsdeken. Een zwaar dekbed voor kinderen is bijvoorbeeld handig wanneer een kind lijdt aan ADHD of autisme. Uiteraard moet de verzwaringsdeken niet te veel wegen. Dit kan namelijk ten koste gaan van het slaapcomfort van een kind. Kies nooit lukraak een zwaar dekbed voor kinderen uit, maar vergelijk de dekbedden altijd eerst goed met elkaar voordat u een verzwaringsdeken koopt.

Veelgestelde vragen

Een zwaar dekbed is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Een zwaar dekbed van Slaapt is een dekbed dat 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normaal dekbed. Een zwaar dekbed imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Een zwaar dekbed bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

Een zwaar dekbed van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

Een zwaar dekbed van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een zwaar dekbed te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

Een zwaar dekbed van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een zwaar dekbed van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat een zwaar dekbed, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

Comments (7)

 • Gerda van de Boom Reply

  Hoe zwaar is het zwaar dekbed dat jullie verkopen? En welk gewicht is geschikt voor mij? Ik ben 1.60 en een vrouw.

  20 september 2020 at 09:10
 • Tess de Vries uit Almelo Reply

  Mooi! Bedankt voor dit artikel, ik ga eens naar het product kijken.

  21 september 2020 at 09:59
 • Nora Reply

  Wat is het verschil tussen jullie zwaar dekbed en een zwaar dekbed van jullie concurrent? En welk geiwicht kan ik gebruiken voor mijn dekbed?

  30 september 2020 at 21:42
  • Ralf Reply

   Bij de verzwaringsdeken van Slaapt zit het gewicht vastgenaaid in de deken, hierdoor kan het niet verschuiven en ervaart u het volledige effect.

   4 oktober 2020 at 16:40
 • Femke Reply

  Hebben jullie toevallig ook een zwaar dekbed van 7 kg? Ik ben op zoek naar een zwaar dekbed voor mezelf, ik weeg 65kilo.

  4 oktober 2020 at 16:27
 • Jacoba Reply

  Verkopen jullie ook zware dekbedden van 7 kg?

  8 oktober 2020 at 18:39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *