Beter slapen, Kennisbank

Zolpidem en beter slapen

Leestijd: 3 minuten

Als u vaak last heeft om in slaap te komen, snel in slaap valt maar ’s nachts veel wakker wordt of ’s ochtends heel vroeg wakker wordt en niet meer kan slapen dan is dit erg vervelend. Deze slapeloosheid zorgt ervoor dat u de volgende dag minder goed functioneert. U kunt zich minder goed concentreren en heeft meer moeite om dingen te onthouden. Dit kan uw bezigheden in de weg staan.

Een goede nachtrust is dus erg belangrijk en er zijn verschillende oplossingen voor. Welke het beste werkt, verschilt per persoon. Zo kunt u het beste natuurlijke slaapmiddelen opvolgen van de arts, zoals het vermijden van beeldschermen en cafeïne en zorgen voor een vast avondritueel. Als deze middelen niet werken dan kunt u overstappen op een slaapmiddel als Zolpidem.

Wat is Zolpidem?

Zolpidem is een slaapmiddel dat veel wordt gebruikt tegen slapeloosheid. Met het middel voelt u zich binnen een halfuur slaperig en suf worden, waardoor u makkelijker in slaap valt. Het middel werkt ongeveer 6 uur, waardoor u ook minder snel midden in de nacht wakker zult worden en niet meer door kan slapen. Dit middel kunt u het beste af en toe gebruiken en niet dagelijks.

Gebruik Zolpidem daarom niet vaker dan 1 keer in de 3 dagen om te voorkomen dat u ervan afhankelijk wordt en dat het zijn werking verliest. Houdt er verder rekening mee dat u na inname van het middel 8 uur lang niet mag autorijden. Het middel maakt u namelijk suf en dat is in het verkeer levensgevaarlijk. Gebruik het middel verder alleen als natuurlijke slaapmiddelen niet werken.

Zolpidem en beter slapen

Mogelijke bijwerkingen

Zolpidem leidt bij ruim een derde van de gebruikers tot sufheid, duizeligheid en draaierigheid. Dit heeft gevolgen voor uw reactie- en concentratievermogen en vergroot de kans op ongelukken. Bij 10 tot 30 op de 100 mensen zorgt Zolpidem voor afvlakking van de gevoelens en bij 1 tot 10 op de 100 mensen leidt het gebruik van dit middel tot hoofdpijn, maagdarmklachten, geheugenverlies, slaapstoornissen als nachtmerries, onrust, luchtweginfecties en/of een verminderde werkzaamheid en afhankelijkheid van het middel.

Ook zijn er nog bijwerkingen die zelden voorkomen, bij minder dan 1 op de 100 mensen, waaronder spierpijn, spierzwakte, verminderde coördinatie, tintelingen in de ledematen en problemen met de ademhaling.

De verzwaringsdeken van Slaapt

Zou u graag sneller, dieper en vaster willen slapen? Dan is de verzwaringsdeken van Slaapt iets voor u.

Het gewicht van de deken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat een baby ervaart wanneer deze wordt ingebakerd.

Bekijk meer informatie over onze luxueuze verzwaringsdeken via de button hieronder. 

verzwaringsdeken

Zolpidem ervaringen

De ervaringen met Zolpidem lopen uiteen, maar over het algemeen is 63 procent van de mensen tevreden over de effectiviteit, de hoeveelheid en de ernst van de bijwerkingen en het gebruiksgemak. Het gaat hierbij om de ervaringen van 150 gebruikers. Toch zeggen een aantal mensen dat ze erg afhankelijk van het middel worden en niet meer zonder kunnen.

Anderen zeggen helemaal geen bijwerkingen te ervaren. Het verschilt dus heel erg per persoon hoe effectief het middel is en voor welke bijwerkingen het zorgt. De ervaring van de een is niet altijd de ervaring van de ander. U kunt nooit van tevoren weten hoe het medicijn aanslaat bij u, maar de ervaringen geven wel een indicatie.

Zolpidem slapen

Voordat een arts u Zolpidem voorschrijft, zal hij of zij eerst proberen om een aantal slaapadviezen te geven. Voor u het medicijn gaat gebruiken, zult u dus eerst een aantal dingen moeten uitproberen om zo op een natuurlijke manier beter te kunnen slapen. U kunt hierbij denken aan een vast slaapritme, waarbij u elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat en ook elke dag rond dezelfde tijd op staat.

Daarnaast helpt het om uw dag af te bouwen en een uur voor het slapen gaan beeldschermen en lichten te dimmen en alcohol, nicotine, cafeïne, zware maaltijden en intensief sporten te vermijden. Verder is het ook goed om te zorgen voor een comfortabel matras en eventueel een verzwaringsdeken en uw slaapkamer koel en donker maken. Pas als deze adviezen niet helpen dan kunt u Zolpidem gaan proberen.

Vervanger voor Zolpidem

Als u last heeft van ernstige slapeloosheid waarbij de bovenstaande slaapadviezen niet helpen dan zal de arts u een slaapmiddel voorschrijven. Het liefste kiest de arts voor een kortwerkende benzodiazepine-agonist zoals Zolpidem, omdat dit de kans op afhankelijkheid van het middel verkleint. Andere soortgelijke medicijnen als Zolpidem zijn Lormetazepam, Temazepam en Zopiclon.

Deze medicijnen zorgen voor een kortdurende behandeling van een ernstige slaapstoornis, waarbij uw functioneren verstoord wordt. Als Zolpidem niet goed werkt bij u of zorgt voor vervelende bijwerkingen dan zijn er dus alternatieven die u kunt proberen.

3 thoughts on “Zolpidem en beter slapen

  1. Niene schreef:

    Bedankt voor het artikel.

  2. Amelia schreef:

    Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

  3. Esmée schreef:

    Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.