Kennisbank, Verzwaringsdeken

Weighted blanket Nederland

Leestijd: 6 minuten

Heeft u regelmatig moeite om in slaap te komen? Dan zorgt dit vaak voor frustraties. Niet alleen bij uzelf, maar mogelijk ook bij uw partner. Mensen die niet in slaap kunnen komen, liggen regelmatig te woelen en draaien in de hoop de slaap alsnog te vatten. Hierdoor ligt u mogelijk lange tijd wakker en dat kan u de volgende dag opbreken. U heeft immers niet voldoende geslapen, waardoor u uzelf waarschijnlijk moe en lusteloos voelt. Heeft u hier regelmatig last van? Dan kan een weighted blanket Nederland u hier mogelijk van verlossen.

Wat is een weighted blanket Nederland?

Een weighted blanket lijkt op het eerste oog niet anders dan een gewone deken. Het verschil zit hem bij deze deken niet in het uiterlijk, maar in het innerlijk. Een weighted blanket is namelijk voorzien van een speciale vulling. Door deze vulling heeft een weighted blanket aanzienlijk meer gewicht dan een gewone deken. Het gewicht is evenwichtig verdeeld over verschillende vakken. Het gewicht in ieder vak is hetzelfde, waardoor de druk overal even groot is. Een weighted blanket zorgt er eigenlijk voor dat uw lichaam meer druk ervaart wanneer u in bed ligt. Bij veel mensen is dit bevorderlijk voor de nachtrust.

De weighted blanket kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de weighted blanket. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, zware deken, ballendekenverzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De weighted blanket is bekend van...

weighted blanket nederland
weighted blanket nederland
weighted blanket nederland
weighted blanket nederland
weighted blanket nederland
weighted blanket nederland
weighted blanket nederland
weighted blanket nederland
weighted blanket nederland
weighted blanket nederland
Weighted blanket Nederland

De voordelen van een weighted blanket Nederland

Een weighted blanket koopt u niet zomaar. Nee, hiervoor wilt u eerst weten wat de voordelen van de deken zijn. Laten we beginnen met de snelheid waarmee u in slaapt valt. Slaapt u onder een weighted blanket? Dan valt u waarschijnlijk aanzienlijk sneller in slaap dan wanneer u onder een normale deken ligt. Dit is prettig, maar er zitten nog meer voordelen aan een weighted blanket.

Zo zorgt het extra gewicht in de deken ervoor dat u in een diepere slaap terechtkomt. Het voornaamste voordeel hiervan is dat de kwaliteit van uw slaap hoger ligt dan wanneer u ondiep slaapt. Daarnaast zorgt een diepere slaap ervoor dat u minder snel wakker wordt. De kans is groter dat u met een weighted blanket Nederland aan één stuk doorslaapt.

Dit brengt ons direct bij de laatste voordelen van een weighted blanket Nederland. Doordat u dieper slaapt, wordt u uitgerust wakker. Dit maakt dat u vol frisse moed en energie aan de nieuwe dag begint. Ervaart u veel stress of angst? Dan kan een verzwaarde deken u ook helpen om beter te slapen.

Wanneer koopt u een weighted blanket?

Niet iedereen heeft profijt van een weighted blanket Nederland. Indien u ’s nachts gewoon zonder problemen slaapt, is onze deken voor u niet echt van toegevoegde waarde. Er zijn echter ook bepaalde personen die wel degelijk profijt hebben van een weighted blanket. Zo zorgt onze deken er bijvoorbeeld voor dat mensen met autisme en ADHD beter en rustiger slapen. Ook mensen die lijden aan angst of te maken hebben met slapeloosheid en slaapstoornissen hebben baat bij een weighted blanket Nederland. Voor veel mensen is een weighted blanket zeker het proberen waard!

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze weighted blanket en geven U graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de weighted blanket. U kunt binnen de periode van 100 nachten de weighted blanket gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Weighted blanket of verzwaringsdeken?

Bent u overtuigd van de voordelen van een weighted blanket Nederland? Dan wilt u er waarschijnlijk zo snel mogelijk eentje kopen. Door een snelle zoektocht op weighted blanket Nederland krijgt u direct een groot aantal weighted blankets onder ogen. De kans is groot dat u ook verzwaringsdekens te zien krijgt.

U vraagt zich hierdoor mogelijk af wat het verschil is tussen een weighted blanket Nederland en een verzwaringsdeken. Het gaat hier echter om hetzelfde product. Een weighted blanket is namelijk de Engelse vertaling voor een verzwaringsdeken. Indien u op zoek bent naar een weighted blanket Nederland kunt u zich ook zonder problemen richten tot een verzwaringsdeken.

Weighted blanket in Nederland

Wat kost een weighted blanket?

Door te zoeken op weighted blanket Nederland ontdekt u snel wat een verzwaringsdeken kost. Bij sommige aanbieders is de deken goedkoop, maar de prijs kan ook nog een stuk hoger uitvallen. Het prijsverschil wordt veroorzaakt door een aantal factoren. Zo spelen de afmetingen van de deken, het soort stof en het gewicht van de deken mee in de prijs. Waarschijnlijk bent u geneigd om voor de goedkoopste weighted blanket Nederland te gaan. Verstandig is dit echter niet altijd. Waarom niet? Omdat de goedkoopste verzwaringsdeken vaak niet de beste is. Zo is de stof soms van mindere kwaliteit, evenals de afwerking van de deken. Uw weighted blanket Nederland sneuvelt hierdoor mogelijk sneller, waardoor u eerder een nieuwe moet kopen.

Veelgestelde vragen

De weighted blanket Nederland is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De weighted blanket Nederland van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De weighted blanket Nederland imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze weighted blanket Nederland bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De weighted blanket Nederland van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De weighted blanket Nederland van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een weighted blanket Nederland te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De weighted blanket Nederland van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een weighted blanket van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de weighted blanket, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

7 thoughts on “Weighted blanket Nederland

 1. Wilco van Hertog schreef:

  Blij dat eindelijk de weighted blanket beschikbaar is in Nederland, lang gewacht. Ik ga hem direct bestellen! Vraagje, hoe veel kilo moet een verzwaringsdeken voor mij zijn? Ik ben 1.80 en een man.

  1. Ralf schreef:

   Beste Wilco, het gewicht van de weighted blanket wordt gebaseerd op uw lichaamsgewicht. Ik raad aan om voor een deken te gaan van ongeveer 10-15% van uw lichaamsgewicht.

 2. Sofia van de Meer schreef:

  Ik gebruik de weighted blanket nu ongeveer 3 weken en het werkt echt! Ik heb deze gekocht omdat ik dit artikel had gelezen, heel erg bedankt dus! Fijn.

  1. Ralf schreef:

   Geen probleem, Sofia. Leuk om te horen, hier doe ik het voor! 🙂

 3. Mila schreef:

  Ik heb mijn weighted blanket zojuist besteld, ben benieuwd naar het effect.

 4. Mathilda schreef:

  Is de weighted blanket ook beschikbaar in Nederland?

 5. Isabel schreef:

  ik lees dat jullie ook de weighted blanket verkopen. Waar halen jullie deze vandaan? en hebben jullie ook je eigen label erop?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.