Wat is een verzwaringsdeken

Wat is een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken wordt door steeds meer mensen gebruikt. Toch zijn er ook genoeg Nederlanders die geen idee hebben wat een verzwaringsdeken eigenlijk is. Op het eerste gezicht verschilt een verzwaringsdeken nauwelijks van een gewone deken. Beide dekens kunnen dezelfde kleur hebben en ook kunnen ze op dezelfde manier gestikt zijn. Het verschil zit hem echter in de inhoud van deken. Waar een gewone deken gevuld wordt met licht materiaal, wordt een verzwaringsdeken juist gevuld met een speciale vulling. Wilt u nog meer weten over een verzwaringsdeken? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij geven in onderstaande tekst namelijk antwoord op de vraag: wat is een verzwaringsdeken?

Voordelen verzwaringsdeken

Wat is een verzwaringsdeken? Dat is de vraag die u stelt wanneer u nog niet eerder van zo’n deken gehoord heeft. Om duidelijk te maken wat een verzwaringsdeken is, lichten we allereerst de voordelen van deze deken toe. Het eerste voordeel van een verzwaringsdeken is dat u een stuk sneller in slaap valt dan onder een gewone deken. Hoe dit komt? Doordat de deken druk uitoefent op uw zenuwstelsel. U wordt hierdoor minder alert, waardoor u ’s nachts niet langer wakker schrikt van allerlei geluiden.

Dit brengt ons ook direct bij het tweede voordeel van een verzwaringsdeken. Met een verzwaringsdeken slaapt u namelijk een stuk dieper dan gebruikelijk. Naast geluiden wordt u bijvoorbeeld ook minder snel wakker van een draaiende of woelende partner naast u. Dit alles heeft tot gevolg dat u beter slaapt, waardoor het lichaam voldoende rust krijgt. Hierdoor staat u de volgende ochtend vaker uitgerust en vol energie op. Een verzwaringsdeken heeft dus de nodige voordelen voor uw lichaam en gemoedstoestand.

De recensies van onze verzwaringsdeken

Wij krijgen van onze klanten graag recensies. Ook wanneer u een nieuwe deken heeft gekocht en geprobeerd ontvangen wij graag uw review. De beste manier om het effect van onze deken te tonen is reviews. Om deze reden verzamelen we deze wanneer dit mogelijk is. Bekijk hieronder de recensies die we hebben ontvangen voor onze verzwaringsdeken.

Slaapt verzwaringsdeken reviews
Sonja
Sonja
01/10/2020
Moeite met inslapen en/of doorslapen hebben mij doen besluiten een verzwaringsdeken te proberen. Het feit dat je deze na 100 dagen nog retour kunt sturen als het niet bevalt hielp me over de streep om deze deken van Slaapt.nl te bestellen. Het is even wennen hoe goed om te gaan met zo'n zware deken. Als je er eenmaal onder ligt is het heel comfortabel en rustgevend. Het helpt me te ontspannen en ik heb het idee dat het ook positief werkt voor rusteloze benen. Die zijn iig nauwelijks meer de oorzaak van lastig inslapen. Ik slaap beter in en door met de zware deken. De overtrekhoes van bamboe is heerlijk glad, zacht en comfortabel. Een nadeel vind ik het hanteren van de deken in wakkere staat. Pols en rugklachten zorgen er voor dat ik dan een beetje aan het worstelen ben met de deken. En als je nachtelijke opvliegers hebt kun je hem niet zo makkelijk even van je af gooien en er later weer onder kruipen 😉 Toch een dikke voldoende voor deze verzwaringsdeken en ook voor de service van Slaapt.nl
Milena Van Roon
Milena Van Roon
29/09/2020
Heerlijke deken om mee in slaap te vallen! Kwaliteit van het laken en de deken is meer dan goed.
Tirza Desloover
Tirza Desloover
22/09/2020
Al mijn hele leven slaap ik slecht, heel vaak wakker worden 's nachts en lang wakker liggen. Sinds ik deze deken heb, slaap ik elke nacht als een roosje! Ik word gewoon niet meer wakker s nachts :))) Beste aankoop ooit! Dank dat ik nu eindelijk mijn nachtrust terug heb
Manouk Rutten
Manouk Rutten
22/09/2020
Uitstekende deken! Heb deze nu net een week en slaapt heerlijk. Je komt sneller in slaap en krijg een soort van geborgen gevoel. Echt een aanrader!
Marijn
Marijn
25/08/2020
Op kantoor doe ik soms een powernap. De verzwaringsdeken helpt mij om snel in een soort van ruststand te komen. Fijn dat de glazen bolletjes niet gaan 'hangen', dat had ik namelijk bij een andere deken wel. Op chats reageert Ralf, dat geeft ook voor de koop een goed gevoel.
Marjo van Zijl
Marjo van Zijl
20/08/2020
Ik heb mijn deken nu drie weken, en ben er zeer blij mee. Al zolang ik me kan herinneren ben ik een slechte slaper. Ik heb een vorm van autisme, waardoor ik vaak overprikkeld in bed lig. Het lukt me niet om rust in mijn hoofd te krijgen. Als ik eenmaal slaap, slaap ik heel licht, waardoor ik om het minste of geringste weer wakker schiet. Al na drie weken met de deken durf ik te zeggen dat het stukken beter gaat! Ik slaap sneller, dieper, langer en lekkerder. Ik vind het heerlijk om onder de deken te liggen, ik HOU van mijn deken! Snelle service ook, na bestellen had ik de deken de volgende dag in huis. Vriendelijk kaartje erbij, echt heel attent. Ook fijn dat ik achteraf kon betalen. Kortom; ik ben héél positief!
Angelika de Groot
Angelika de Groot
20/08/2020
De deken helpt mij met beter slapen. Eindelijk heb ik na al die tijd een manier gevonden om beter te slapen. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd. Bedankt hiervoor, ik raad het iedereen aan!
Naomi
Naomi
17/08/2020
Eindelijk weer een goede nachtrust sinds ik de deken gebruik. Voelt erg prettig en zacht aan.
Mauro Fulgheri
Mauro Fulgheri
05/08/2020
Gisteren voor het eerst met de deken geslapen en meteen verkocht. Als een roosje geslapen en dat is hiervoor wel eens anders geweest. Top product😃.
Rens Rens
Rens Rens
03/08/2020
Ik heb in 58 jaar nog nooit stil in bed gelegen. Nu hebben mijn lijf en autistische hoofd eindelijk rust in bed.

Wij helpen onze klanten graag zo goed mogelijk. Dit doen wij in eerste instantie door de kwaliteit van ons product zo hoog mogelijk te houden. Daarbij vinden we het belangrijk dat onze klantenservice onze klanten zo goed mogelijk blijft informeren rondom slapen.

Het informeren doen we door middel van een uitgebreide kennisbank met daarin veel verschillende artikelen. Wij schrijven over verschillende onderwerpen binnen slapen. Onze missie is daarbij slapend Nederland en België te helpen.

Wij zijn ons bewust van de problemen rondom slapeloosheid binnen Nederland en België. Dit is de reden dat wij zijn begonnen met ons bedrijf en verzwaringsdekens te verkopen. De verzwaringsdeken helpt met het bestrijden van alle symptomen van slapeloosheid. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als beter en dieper doorslapen gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken is bekend van...

Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
wat is een verzwaringsdeken
Wat is een zware verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken

Voor wie is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken kan in principe door iedereen gebruikt worden. Slaapt u onder een gewone deken zonder problemen? Dan denkt u waarschijnlijk dat het geen zin heeft om een verzwaringsdeken aan te schaffen. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn namelijk genoeg mensen die onder deze deken nog beter slapen dan onder een gewone deken. Dankzij het extra gewicht in de deken worden zij een stuk beter uitgerust wakker dan wanneer zij slapen onder een gewone deken.

Lijdt u aan een slaapstoornis? Of kampt u met slaapproblemen? Dan is een verzwaringsdeken zeker een aanrader. Deze deken helpt u namelijk om de slaap beter te vatten. Ook wordt u ´s nachts niet snel meer wakker wanneer u onder een dergelijke deken ligt. Er zijn daarnaast verschillende onderzoeken die uitwijzen dat een verzwaringsdeken ook effect heeft op andere aandoeningen. Zo zou een verzwaringsdeken een positief effect hebben op de nachtrust en gemoedstoestand van kinderen met autisme en ADHD. Ook volwassenen met een dergelijke aandoening zouden profijt kunnen hebben van slapen onder een verzwaringsdeken.

Wanneer kunt u de verzwaringsdeken gebruiken?

De verzwaringsdeken hoeft niet enkel te worden gebruikt om echt in te slapen of mee te slapen. Wij krijgen van onze klanten vaak terug dat ze de deken ook op andere momenten gebruiken. De verzwaringsdeken is in de basis gemaakt om zowel beter in te slapen als goed door te kunnen slapen.

Wij, de oprichters van Slaapt, krijgen toch steeds vaker terug van onze klanten dat ze de deken bijvoorbeeld ook ‘s avonds op de bank gebruiken. De verzwaringsdeken hoeft ook niet alleen maar te worden gebruikt om onder te slapen. Het is een fijne een natuurlijke manier om even te kunnen ontspannen. Door de lichte druk op uw lichaam zal uw lichaam in de “ontspan-modus” komen.

Wij raden het iedereen aan om de deken te gebruiken wanneer hij of zij dit zelf wilt. U kunt zelf uw ontspan momentjes plannen zoals u dit zelf graag wilt. Wij gebruiken de verzwaringsdeken zelf het liefst ‘s avonds (nog voor het slapen gaan). Wij hebben echt het gevoel dat de deken ons een zetje in de goede richting geeft om beter te kunnen slapen.

zware deken van slaapt

Verschillende soorten verzwaringsdekens

U weet inmiddels wat een verzwaringsdeken is. Bent u overtuigd van de voordelen van deze deken? Dan overweegt u er mogelijk wel eentje aan te schaffen. Doe dit echter niet zonder u enigszins in verzwaringsdekens te verdiepen. Het is namelijk een misvatting dat er slechts één soort verzwaringsdeken is. Ondanks dat we deze dekens samenvatten onder dezelfde noemer, zit er wel degelijk verschil in verzwaringsdekens.

Allereerst verschillen de afmetingen van een verzwaringsdeken van elkaar. Koopt u een verzwaringsdeken voor uzelf? Dan volstaat een eenpersoons verzwaringsdeken. Indien u in een tweepersoonsbed slaapt, is dit geen pretje. In dat geval kunt u beter kiezen voor een tweepersoons verzwaringsdeken. Indien u een partner heeft, moet deze ook instemmen met het gebruik van een verzwaringsdeken. Bedenk u echter wel dat de afmetingen van invloed zijn op het gewicht van de deken. Hoe groter de afmetingen, des te zwaarder de deken is.

Niet alleen de afmetingen van een verzwaringsdeken zijn van invloed op het gewicht. De vulling speelt hier namelijk ook een belangrijke rol bij. Voor wat betreft de vulling in een verzwaringsdeken kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Zo zitten er rubbergranulaatkorrels in sommige verzwaringsdekens, terwijl andere dekens gevuld zijn met grind, zand, rijst of spliterwten. De ene soort vulling weegt meer dan de ander. Ook de hoeveelheid van de vulling speelt mee. Hoe meer er in een verzwaringsdeken zit, des te meer deze weegt.

Wat is de verzwaringsdeken en de bamboe hoes?

De verzwaringsdeken 150 x 200

Wij verkopen op dit moment een verzwaringsdeken van 150 x 200cm. Deze verzwaringsdeken kan worden gebruikt door één of twee personen. Wij verkopen een hoes van dezelfde maat voor deze verzwaringsdeken. Zo weet u zeker dat deze bamboe hoes exact om uw verzwaringsdeken heen past. De hoes bevat 6 lusjes waarmee deze ook eenvoudig vast kan worden gemaakt aan de verzwaringsdeken.

Onze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen. Door deze 7 lagen hebben we ervoor kunnen zorgen dat de verzwaringsdeken, ondanks het zware gewicht, ventilerend is en ook in de zomer kan worden gebruikt. Na langdurig testen met verschillende constructies (zowel 5-laags als 7-laags) zijn we uitgekomen op de constructie met 7 lagen.

Onze verzwaringsdeken is gemaakt met 7 lagen

De verschillende lagen van de deken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de deken, ondanks het gewicht, ventilerend en geeft deze voldoende koeling in de zomer. Het gewicht van de deken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak- en geurloos.

Een ander groot verschil met de verzwaringsdeken met 5 lagen is dat het gewicht van onze deken zit vastgenaaid. Het grootste probleem bij de meeste verzwaringsdekens is dat het gewicht de mogelijkheid heeft om te verschuiven binnen de deken. Doordat het gewicht kan verschuiven, kan dit ook naast u vallen. Wanneer het gewicht naast u valt zal niet het volledige effect worden uitgeoefend op u. De dekens die dit hebben zullen u dus niet de ervaring geven die onze deken u kan geven.

De verzwaringsdeken voor volwassenen en kinderen

De verzwaringsdeken voor kinderen is een deken die zowel kleiner als lichter is dan één voor volwassenen. Deze deken is in de meeste gevallen ongeveer 2-6 kilo en is echt gemaakt voor kinderen.
Ook kinderen kunnen leiden aan slapeloosheid. Deze problemen komen relatief veel voor bij jeugd uit Nederland en België. De verzwaringsdeken voor deze kinderen kan ze helpen bij het sneller inslapen en dieper doorslapen gedurende de nacht.

Op dit moment verkopen wij voornamelijk verzwaringsdekens voor volwassenen. Onze deken is 7 tot 9 kilo zwaar en kan worden gebruikt voor personen vanaf ongeveer 55 kilo. Wij raden aan om de verzwaringsdeken 10% van het lichaamsgewicht te laten wegen. Wanneer u twijfelt of tussen twee gewichten in zit raden wij aan om voor een verzwaringsdeken te gaan die net iets zwaarder is. Niet al het gewicht zal op u vallen waardoor het effect dan optimaal is.
Dit kan wel alleen worden gedaan wanneer u niet lijdt aan rugklachten. Wij adviseren altijd om eerst uw huisarts te raadplegen alvorens het maken van een aankoop.

zware deken autisme

Diepe druk stimulatie

De deken oefent een lichte druk uit op het gehele lichaam. Deze lichte druk imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Onder de deken liggen voelt een beetje als het liggen in een cocon. Ook wanneer baby’s onrustig worden, worden ze ingebakerd. Het inbakeren geeft veel rust en ontspanning. De deken tracht hetzelfde gevoel na te bootsen.

De ontspanning die de verzwaringsdeken geeft, brengt een aantal voordelen met zich mee. Het doel van de deken is om ervoor te zorgen dat u sneller slaap vat en daarbij ook dieper slaapt. De langere diepe slaap zorgt overdag voor meer energie, minder stress en een hoger concentratievermogen.

De verzwaringsdeken van Slaapt is ontwikkeld om dit principe uit te oefenen. Dit helpt bij het sneller in slaap vallen en de duur van de diepe slaap. Ook voor gevoeligere personen is de verzwaringsdeken dé oplossing voor kalmere nachten.

Door gebruik te maken van diepe druk stimulatie, wordt het slapen een stuk eenvoudiger. Deze methode werkt therapeutisch, verlaagt de hartslag en draagt bij aan het vrijkomen van het gelukshormoon (serotonine) en het slaaphormoon (melatonine).

Onze verzwaringsdeken is geschikt voor alle seizoenen

Onze verzwaringsdeken is gevuld met glazen pareltjes. Deze glazen pareltjes vormen het gewicht van de deken en deze pareltjes zijn bij onze dekens vastgenaaid. Onze deken is al met al ongeveer 60% dunner dan andere verzwaringsdekens. Hierdoor werkt deze erg ventilerend en kan deze in ieder seizoen worden gebruikt.

De bamboe hoes die bij onze verzwaringsdeken hoort zorgt ook voor dit ventilerende effect. Hierdoor kunt u genieten van het gewicht van de verzwaringsdeken zonder dat u ook onder een enorm warme deken hoeft te blijven liggen.

wat is een verzwaringsdeken

100 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven U graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken. U kunt binnen de periode van 100 nachten de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

Een verzwaringsdeken kopen

Bent u overtuigd van de voordelen? Of wilt u gewoon eens proberen of een verzwaringsdeken een positief effect heeft op uw nachtrust? Dan wilt u waarschijnlijk een verzwaringsdeken kopen. Hiervoor kunt u tegenwoordig op verschillende plekken terecht. Zo kunt u bijvoorbeeld een winkel bezoeken om een verzwaringsdeken te kopen. Het is echter ook mogelijk om u tot het internet te richten.

Online worden vandaag de dag namelijk ook talloze verzwaringsdekens te koop aangeboden. Dit maakt dat een verzwaringsdeken kopen tegenwoordig een fluitje van een cent is.  

Wat is een verzwaringsdeken

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaringsdeken van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De verzwaringsdeken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De verzwaringsdeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een verzwaringsdeken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaringsdeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaringsdeken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

Comments (7)

 • Liselot Reply

  Dank voor dit artikel, veel van geleerd. Maar hoe duur is zo een verzwaringsdeken ongeveer?

  18 september 2020 at 13:56
 • Julia de Vries Reply

  Zo een verzwaringsdeken klinkt heel fijn. Kan het zijn dat de deken ook werkt voor iemand die slecht inslaapt? Ik ervaar veel stress en angst tijdens het inslapen waardoor dit langer duurt.

  21 september 2020 at 09:58
 • Sophie van de Hoog Reply

  Mijn zoontje heeft nu 2 weken een verzwaringsdeken en het lijkt heel goed te helpen. Hij wordt minder vaak wakker gedurende de nacht en lijkt zelfs overdag meer energie te hebben. Ik ben voor het eerst de verzwarinsdeken via dit artikel tegengekomen, ben goed geïnformeerd en heb daarna meteen een verzwaringsdeken gekocht. Ik overweeg er nu zelf ook één aan te schaffen, jullie horen meer later van mij. 🙂

  26 september 2020 at 11:41
 • Megan de Wit Reply

  Waar kan ik uw verzwaringsdeken vinden? En heeft u ook een verzwaringsdeken van ongeveer 7 kg?

  28 september 2020 at 11:13
 • Tess Reply

  Waar kan ik een verzwaringsdeken voor gebruiken? Kan ik het als normale deken gebruik of moet ik het bovenop mijn reguliere dekbed leggen?

  13 oktober 2020 at 15:51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *