Kennisbank, Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken zorgverzekering

Leestijd: 6 minuten

Een goede nachtrust is belangrijk om uitgerust en vol energie aan de volgende dag te beginnen. Toch slaapt een groot deel van de Nederlanders niet altijd even goed. Er zijn zelfs mensen die ontzettend veel moeite hebben om de slaap te vatten. Zij liggen ’s nachts uren te woelen en te draaien, waardoor zij de volgende dag moe en lusteloos zijn. Een verzwaringsdeken kan u helpen om dit probleem te voorkomen. De aanschaf van zo´n deken brengt kosten met zich mee. Daarom bent u vast benieuwd of een verzwaringsdeken door een zorgverzekering vergoed wordt.

Wat kost een verzwaringsdeken?

Door te investeren in een verzwaringsdeken kunt u uw nachtrust verbeteren. Voordat u zo´n deken koopt, bent u benieuwd naar de kosten van ervan. Dit is op voorhand lastig in te schatten. Er zit namelijk nogal wat prijsverschil in verzwaringsdekens. Zo kunt u zo´n deken bij de ene aanbieder aanzienlijk goedkoper aanschaffen dan bij de andere.

Veel mensen neigen naar de goedkoopste verzwaringsdeken, maar dit is niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat de kwaliteit van een verzwaringsdeken nogal verschilt. Zo zijn de effecten van een goedkope deken mogelijk aanzienlijk minder dan die van een duurdere variant. Schrikt u toch wel van de prijzen van een verzwaringsdeken? Kijk dan eerst of u een verzwaringsdeken zorgverzekering af kunt sluiten bij uw huidige verzekeraar. Is dit niet het geval? Vergelijk verzwaringsdekens dan met elkaar, zodat u er uiteindelijk de beste verzwaringsdeken voor de juiste prijs koopt.

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaringsdeken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn verzwaarde deken, weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

Zelf gebruiken wij zoveel mogelijk de term verzwaringsdeken. Dat is de officiële vertaling van weighted blanket (zo wordt het in het Engels geschreven).

De verzwaringsdeken is bekend van...

verzwaringsdeken zorgverzekering
verzwaringsdeken zorgverzekering
verzwaringsdeken zorgverzekering
verzwaringsdeken zorgverzekering
verzwaringsdeken zorgverzekering
verzwaringsdeken zorgverzekering
verzwaringsdeken zorgverzekering
verzwaringsdeken zorgverzekering
verzwaringsdeken zorgverzekering
verzwaringsdeken zorgverzekering
Verzwaringsdeken zorgverzekering

Vergoedt een zorgverzekeraar een verzwaringsdeken?

Overweegt u een verzwaringsdeken aan te schaffen? Dan wilt u de kosten van een verzwaringsdeken mogelijk verhalen op uw zorgverzekering. U kunt een declaratie indienen, maar de kans is niet groot dat uw zorgverzekering de kosten voor een verzwaringsdeken vergoed. Er zijn tegenwoordig namelijk nog geen zorgverzekeraars die deze kosten dekken. Zoekt u gericht naar een verzwaringsdeken zorgverzekering? Dan hoeft u hier geen moeite voor te doen. Op dit moment kunt u namelijk nog bij geen enkele verzekeraar een speciale verzwaringsdeken zorgverzekering afsluiten. 

Nu vraagt u zich misschien af waarom een verzwaringsdeken zorgverzekering op dit moment nog niet tot de mogelijkheden behoort. Dit komt voornamelijk doordat veel zorgverzekeraars de deken enkel nog als een alternatief hulpmiddel zien om de nachtrust te bevorderen. Er is weliswaar wetenschappelijk bewijs voor de positieve effecten van een verzwaringsdeken, maar dit moet nog door de keuring. Hierdoor is het bij zorgverzekeraars nog niet mogelijk een vergoeding te krijgen voor de deken. Een verzwaringsdeken zorgverzekering wordt waarschijnlijk pas mogelijk wanneer de voordelen ervan echt worden onderstreept.

Verzwaringsdeken zorgverzekering in de toekomst mogelijk?

We gaven hierboven al aan dat er momenteel nog geen verzwaringsdeken zorgverzekering is. Dit betekent echter niet dat u over een paar jaar niet zo’n verzekering af kunt sluiten. Er zijn namelijk steeds meer zorgverzekeraars die aandacht besteden aan een goede nachtrust. Indien u goed slaapt, is de kans op problemen namelijk een stuk minder groot. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld al verzekeraars die slaapmiddelen of behandeling door therapeuten omtrent slaapproblemen vergoeden. Het is ook goed denkbaar dat een verzwaringsdeken zorgverzekering in de toekomst alsnog tot de mogelijkheden gaat behoren. Op welke termijn u een verzwaringsdeken zorgverzekering af kunt sluiten, is op dit moment helaas nog niet in te schatten.

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven U graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

De voordelen van een verzwaringsdeken

Aangezien een verzwaringsdeken niet standaard vergoed wordt door een zorgverzekering, besluit u er mogelijk geen een aan te schaffen. Zonde, want de deken is zijn geld dubbel en dwars waard. Een verzwaringsdeken heeft namelijk de nodige voordelen. De voornaamste voordelen van de deken zetten wij hieronder voor u op een rijtje.

 • U valt sneller in slaap met een verzwaringsdeken;
 • U belandt in een diepere slaap, waardoor u minder vaak wakker wordt en beter slaapt;
 • U wordt meer uitgerust en vol energie wakker dankzij een verzwaringsdeken;
 • U ervaart minder stress en bent minder snel angstig.
Verzwaringsdeken zorgverzekering

Waarom moeten zorgverzekeraars een verzwaringsdeken vergoeden?

Een verzwaringsdeken heeft de nodige voordelen. Hierdoor vindt u het mogelijk ook vreemd dat een verzwaringsdeken zorgverzekering nog niet tot de mogelijkheden behoort. De deken heeft een fors gewicht en dat bezorgt veel mensen een ontspannen gevoel. Ook zorgt de verzwaringsdeken ervoor dat mensen zich veiliger voelen. Deze twee voordelen hebben vaak als gevolg dat mensen onder een verzwaringsdeken aanzienlijk sneller in slaap vallen. Ook slapen zij een stuk rustiger. Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens er een verzwaringsdeken zorgverzekering komt.

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaringsdeken van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De verzwaringsdeken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De verzwaringsdeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een verzwaringsdeken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaringsdeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaringsdeken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

3 thoughts on “Verzwaringsdeken zorgverzekering

 1. Emma schreef:

  Ik heb zojuist mijn eerste verzwaringsdeken aangeschaft, is het mogelijk om deze door mijn zorgverzekering te laten vergoeden? Dat zou enorm helpen en schelen in de kosten. Dank je!

 2. Meghan schreef:

  Wat zijn de prijzen van de verzwaringsdeken van jullie? En kan ik deze ook in de zomer gebruiken?

 3. Nadine schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *