Kennisbank, Verzwaringsdeken

Onze verzwaringsdeken van 7 kilo

Leestijd: 2 minuten

Wij verkopen op Slaapt verschillende verzwaringsdekens. Als specialisten in verzwaringsdeken staan wij voor de kwaliteit van deze verzwaringsdekens. De verzwaringsdeken van 7 kilo kunt u hier vinden.

Wij hebben de verzwaringsdeken van 7 kilo speciaal ontwikkeld voor personen van tussen de 55 en 70 kilo. Wij raden bij het kopen van een verzwaringsdeken van 7 kilo aan om de deken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te laten wegen. Twijfelt u of zit u tussen twee gewichten? Dan raden wij aan om voor de zwaardere variant te gaan van de deken.

De deken is gemaakt van 7 lagen waardoor deze, ondanks het gewicht van 7 kilo, ventilerend werkt en ook goed in de zomer kan worden gebruikt. Daarnaast verkopen wij de verzwaringsdeken met een speciaal daarvoor ontwikkelde bamboe hoes. Deze bamboe hoes is zacht en luxueus.

Meer informatie over de verzwaringsdeken van 7 kilo

De Slaapt verzwaringsdeken is gebaseerd op iets dat “diepe druk stimulatie” heet. Diepe druk stimulatie is oorspronkelijk uitgevonden door Temple Grandin. Temple Grandin is een Amerikaanse hoogleraar en is zelf autistisch. Ze kwam op het idee toen ze zag dat, wanneer vee op een boerderij bijeen wordt gedrukt, ze juist kalmeerde (en niet in paniek raakte).

De druk van de verzwaringsdeken (ook van 7 kilo) werkt op basis van hetzelfde principe. Het is gemaakt om een persoon door de druk te laten ontspannen. De druk imiteert hierbij het gevoel van het krijgen van een knuffel van een geliefde of een vriend. Deze druk zorgt voor veel voordelen tijdens het slapen en inslapen.

Het verhoogt bijvoorbeeld de productie van melatonine (dit is een slaaphormoon) en serotonine (dit is een gelukshormoon). Een mooi voordeel van de verzwaringsdeken is dat u niet meer vastzit aan allerlei onnatuurlijke slaapmiddelen die op lange termijn ook vaak slecht voor uw lichaam zijn. De verzwaringsdeken is een compleet natuurlijk hulpmiddel om u te helpen bij het krijgen van een fijnere nachtrust.

de verzwaringsdeken van 7 kilo

Hoe zit de verzwaringsdeken van 7 kilo in elkaar?

Wij hebben de verzwaringsdeken speciaal ontworpen dat deze, ondanks het gewicht, niet te warm is. Wij vinden het belangrijk dat de verzwaringsdeken in alle seizoenen van het jaar kan worden gebruikt. U kunt de warmte van onze verzwaringsdeken vergelijken met de warmte van een normale deken. Ondanks het gewicht hebben we de deken dus luchtig kunnen houden.

De verzwaringsdeken van 7 kilo is ongeveer 3 tot 5 keer zwaarder dan een normale deken. De deken bestaat uit 7 lagen (deze kunt u hiernaast goed zien in de afbeelding). Wij lichten de 7 lagen onderstaand ook nog goed toe zodat u een compleet beeld heeft van de verzwaringsdeken:

De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit glazen parels. Dit is niet giftig en smaak- en geurloos.

4 thoughts on “Onze verzwaringsdeken van 7 kilo

 1. Milou schreef:

  Ik heb voor het eerst een maand geleden van deze verzwaringsdeken gehoord op facebook. Ik ben het sinds dan echt al tien of zelfs meer tegengekomen. Ik aantal geleden heb ik besloten om er één aan te schaffen en ik moet zeggen dat de deken erg goed bevalt. Ik slaap eindelijk weer een hele nacht door zonder steeds wakker te worden (ook voor de wekker).

  1. Ralf schreef:

   Leuk om te horen, Milou! Ik wens u veel goede nachten met uw verzwaringsdeken, fijn! 🙂

 2. Jana schreef:

  Bedankt voor het artikel.

 3. Lenne schreef:

  Interessant artikel! Ik slaap de laatste tijd niet goed en dit heeft me echt geholpen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.