Kennisbank, Verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken voor kinderen

Leestijd: 3 minuten

Waar wij oorspronkelijk zijn begonnen met de verzwaringsdeken voor volwassenen, hebben we nu ook een verzwaringsdeken voor kinderen in de aanbieding. Twee verschillen tussen deze verzwaringsdekens zijn het formaat en gewicht. De verzwaringsdeken voor kinderen is een stuk kleiner en lichter dan de grotere variant. De reden voor deze ontwikkeling is dat we veel vraag merkten vanuit onze omgeving naar dezelfde slaapervaring voor kinderen.

De voordelen van een verzwaringsdeken voor kinderen

Steeds meer mensen in Nederland en België slapen onder de verzwaringsdeken. De verzwaringsdeken is eigenlijk hetzelfde als een normale deken, maar dan weegt deze 10-15% van het lichaamsgewicht.

Dit gewicht heeft een reden. Het zorgt voor een druk op het lichaam, dit wordt ook wel diepe druk stimulatie genoemd. Diepe druk stimulatie zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het inslapen. Met name voor kinderen is dit een heel fijn gevoel; vooral wanneer ze stress en angst ervaren tijdens het slapen.

De verzwaringsdeken voor kinderen is er om deze kinderen sneller te laten inslapen en beter te laten doorslapen. Eigenlijk bestrijdt het dus alle symptomen van slapeloosheid.

verzwaringsdeken voor kinderen
Verzwaringsdeken voor kinderen

Voor wie is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken voor kinderen is eigenlijk voor alle kinderen die beter willen slapen. Het komt veel voor dat kinderen met slaapproblemen kampen. De verzwaringsdeken helpt hierbij.
Er zijn verschillende groepen kinderen die in het bijzonder goed reageren op de effecten van de verzwaringsdeken. Dit zijn kinderen die onder andere het volgende hebben:

– Hooggevoeligheid of hoog sensitiviteit;
– ADD/ADHD;
– Algemene slaapproblemen;
– Trauma’s;
– Autisme;
– Moeite met prikkelverwerking;
– Ervaren stress en angst.

Wij hebben in dit lijstje ook algemene slaapproblemen opgenomen. Het hoeft echt niet zo te zijn dat uw kind iets heeft om de verzwaringsdeken te gebruiken. Er zijn genoeg kinderen die het “gewoon” een fijn gevoel vinden om onder de verzwaringsdeken te liggen.

Hoe kunt u een verzwaringsdeken gebruiken?

Een verzwaringsdeken kunt u gewoon gebruiken als een normale deken. De verzwaringsdeken kan direct op het lijf worden gebruikt. U kunt er ook voor kiezen om een “tussendeken” te gebruiken (een normale deken die u tussen de verzwaringsdeken en het lijf legt). In de winter is dit wel lekker warm en het kan zorgen voor extra geborgenheid.

Hoe zwaar moet een verzwaringsdeken zijn?

Per merk wordt een ander gewicht geadviseerd. In de basis kunt u een gewicht van ongeveer 10% van het lichaamsgewicht aanhouden. Wanneer de deken iets zwaarder of lichter is, is dit geen enorm probleem. 

Het gaat uiteindelijk echt om het gevoel wanneer uw kind onder de deken ligt. Wij adviseren hier dus, luister naar uw eigen gevoel. Maar u kunt in de basis 10% van het lichaamsgewicht aanhouden.

Verzwaringsdeken voor kinderen kopen

U kunt bij ons een verzwaringsdeken van zeer hoge kwaliteit kopen. Wij zitten qua kwaliteit in het hogere segment. We gebruiken hoogwaardige materialen in onze verzwaringsdeken en werken met een proefperiode van 30 nachten. Zo kunt u zorgeloos onze verzwaringsdeken goed testen. 

Wij leveren de verzwaringsdeken voor kinderen samen met een hoes met een leuk patroontje. Bekijk onze productpagina hier voor meer informatie. Daar kunt u alle opties voor kinderen en volwassenen vinden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

30 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken voor kinderen en geven u graag een proefperiode van 30 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken. U kunt binnen de periode van 30 nachten de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

11 thoughts on “De verzwaringsdeken voor kinderen

 1. Gert van de Hemel schreef:

  Ik heb een meisje van 7 jaar oud mag ze de verzwaringsdeken ook gebruiken? En welk gewicht?

  1. Ralf schreef:

   Dat is afhankelijk van haar lichaamsgewicht. Ik raad aan om een verzwaringsdeken van ongeveer 10-15% van het lichaamsgewicht aan te schaffen.

 2. Maud Hogesteer schreef:

  Waar staat jullie verzwaringsdeken voor kinderen? Ik kan hem niet zo makkelijk vinden.

 3. Noa schreef:

  Ik wil ook een verzwaringsdeken voor mijn kind kopen. Wat zou de prijs hiervoor zijn? Verschilt de prijs met de prijs voor een deken voor een volwassen persoon?

  1. Ralf schreef:

   U kunt alle prijzen en producten op onze productpagina vinden: https://slaapt.nl/product/verzwaringsdeken-slaapt/.

 4. Maaike schreef:

  Hoe oud moet je zijn om een verzwaringsdeken voor kinderen te mogen gebruiken? Mijn zoon is 16 en slaapt erg slecht.

 5. Joyce schreef:

  Mijn kind is ongeveer 1.20m. Kan zij gebruikmaken van een verzwaringsdeken? Of is ze daar nog iets te klein voor?

 6. Nienke schreef:

  Ik ben benieuwd naar de werking. Net een verzwaringsdeken voor mijn kind besteld. Dank en een fijne avond!

 7. Truus de Vliet schreef:

  Mijn kind is 12 jaar oud, hoe zwaar moet een verzwaringsdeken voor haar zijn?

 8. Aisha schreef:

  Bedankt voor het artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.