Alles over de verzwaringsdeken in 2020

Alles over de verzwaringsdeken in 2020

Dit is het. Hét grootste en meest volledige artikel over de verzwaringsdeken (ter wereld?). Wij hebben al onze kennis en kunde met bloed, zweet en tranen in dit artikel opgenomen. Het doel van dit artikel is het verspreiden van kennis en bewustwording. Niet alleen om de verzwaringsdeken, maar ook rondom slapen en hoe slecht het gesteld is in Nederland en België hiermee. Wij willen door het verspreiden van kennis en onze deken dit tegengaan.

Wij wensen u veel leesplezier! Gebruik vooral de inhoudsopgave om naar de verschillende punten van het artikel te gaan. Zo kunt u het overzicht behouden en alleen de informatie bekijken die u echt nodig heeft.

Inhoudsopgave

1. Slapen: de cijfers van 2020
1.1 Technologie en slapen
1.2 Slapen en relaties
1.3 Bewust beter gaan slapen
1.4 Slaapapneu

2. Slapeloosheid
2.1 Wat is slapeloosheid
2.2 Oorzaken slapeloosheid
2.3 Niet kunnen slapen door piekeren
2.4 Niet kunnen slapen door angst
2.5 Leefstijl veranderen

3. Nachtangst
3.1 Symptomen nachtangst
3.2 Diepe slaap
3.3 Lijden aan nachtangst
3.4 Oorzaken nachtangst
3.5 Wie heeft nachtangst?
3.6 De behandeling voor nachtangst

4. De verzwaringsdeken
4.1 Voordelen verzwaringsdeken?
4.2 Voor wie is een verzwaringsdeken?
4.3 Wanneer kunt u de verzwaringsdeken gebruiken?
4.4 Verschillende soorten verzwaringsdekens
4.5 Diepe druk simulatie

5. De verzwaringsdeken van 150×200
5.1 Meer informatie over de verzwaringsdeken van 150×200
5.2 Hoe zit de verzwaringsdeken van 150×200 in elkaar?
5.3 Waarom een verzwaringsdeken van 150×200?
5.4 Voor wie is de verzwaringsdeken van 150×200 gemaakt?

6. Een verzwaringsdeken wassen
6.1 Inspecteer de deken. Behandel de vlekken die u zelf al kunt vinden op de deken apart
6.2 Behandel de vlekken door lichaamsvocht met een spray zonder agressieve chemicalien
6.3 Behandel de vetvlekken met zeep. Dit zijn vaak vlekken van voedsel of dranken
6.4 Spoel de behandelde gedeeltes van de deken uit (weer met koud water)

7. Een verzwaringsdeken maken
7.1 Waarom een verzwaringsdeken?
7.2 De verzwaringsdeken kent verschillende namen
7.3 De verzwaringsdeken is bekend van…
7.4 Zelf een verzwaringsdeken maken in plaats van kopen
7.5 Wat heeft u nodig?
7.6 De verzwaringsdeken maken
7.7 Stappenplan verzwaringsdeken maken

 
 
 
 
 
 

 

 

Inleiding

In dit artikel nemen vertellen wij u (letterlijk) alles over de verzwaringsdeken. Dit artikel is dé handleiding voor de verzwaringsdeken in Nederland en België. We beginnen met de waarom. Waarom is de verzwaringsdeken juist nu zo relevant? Dit onderbouwen we met onder andere de huidige cijfers op het gebied van slaapproblemen binnen Nederland en België.

Dit vervolgen we met een stuk over wat de verzwaringsdeken is, voor wie deze is en welk onderzoek het effect van de deken ondersteunt. We bespreken daarbij gelijk hoe de verzwaringsdeken werkt (zowel fysiologisch als praktisch). Dit doen we onder andere door middel van ervaringen van onze verzwaringsdeken. Hoe anderen onze deken hebben gebruikt laat goed zien hoe u deze zou kunnen gebruiken voor uzelf.

Dit vervolgen we met de praktische punten van de verzwaringsdeken. Welke formaten, gewichten en patronen zijn er en welke is voor u met meest geschikt. Daarbij bespreken we of en in welke gevallen de verzwaringsdeken wordt vergoed door uw zorgverzekering. In dit gedeelte van het artikel wordt ook het verschil tussen de deken voor volwassenen en kinderen besproken.

En voor de mensen die al een verzwaringsdeken bezitten laten we exact zien hoe deze kan worden gewassen. Of wilt u toevallig zelf een verzwaringsdeken maken? Daarvoor kunt u ook bij dit gedeelte kijken.

Waarom zijn wij begonnen met het verkopen van een verzwaringsdeken?

Wij zijn oorspronkelijk begonnen met de verzwaringsdeken doordat de eigenaar van dit bedrijf (Ralf) aan slapeloosheid leidde. Naar aanleiding van deze slapeloosheid ging Ralf op zoek naar een oplossing hiervoor. Na veel verschillende middeltjes te hebben geprobeerd (melatonine, Tryptofaan en Diazepam etc.) gaf hij bijna de hoop op.

Toen kwam Ralf via Google in aanraking met de verzwaringsdeken. Deze deken leek te goed om waar te zijn. Sneller, beter en dieper slapen zonder een slaapmiddel hiervoor te hoeven gebruiken? Dat kan niet waar zijn.

Na het gebruiken van de verzwaringsdeken was Ralf gelijk om. Het wennen duurde helemaal niet lang en hij genoot eindelijk weer van een nachtrust. Het enige minpuntje was de kwaliteit van de deken. Deze ging niet lang mee en het gewicht verschoof veel in de deken. Hierdoor dacht Ralf, dit kan beter. Na een lange ontwikkelingsfase met verschillende leveranciers had Ralf de nieuwe revolutionaire verzwaringsdeken gemaakt. De verzwaringsdeken van Slaapt.

De slaapcijfers in 2020 (Nederland en België)

Veel mensen zijn bewust van het belang van het krijgen van genoeg slaap. Volwassenen en kinderen zitten in een constant gevecht tegen elementen die niet goed voor de slaap zijn. Denk hierbij aan technologie, stress of relaties. Vanaf 2019 tot 2020 heeft er een achteruitgang plaatsgevonden in het aantal mensen dat op zoek ging naar hulp bij het slapen (een slaapconsult). In dit artikel nemen wij de cijfers van 2020 onder de loep. De gegevens komen onder andere uit het jaarlijkse onderzoek van Philips omtrent het slaapgedrag van mensen.

Bewustheid rondom het belang van slaap
De bewustheid rondom het belang van slaap lijkt vooruit te gaan. Vooral bij volwassenen heerst de notie dat slaap een correlatie heeft met fysieke welgesteldheid. Subjectieve correlaties werden gevonden in slaap en mentale welzijn, geheugen en humeur. Het onderzoek toont ook aan dat de geïnterviewde participanten slaap de hoogste waardering geven (gekozen tussen dieet, sporten en slapen).

De slaapcijfers van 2020

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Slaapcijfers verschillende landen

Slaap in verschillende landen

Hoewel wij moet Slaapt ons voornamelijk richten op de Nederlandse en Belgische markt, houden wij onze ogen niet dicht voor de andere landen. Ook het onderzoek van Philips ging verder dan deze landen. Vooral de subjectieve ervaring van het slapen werd benadrukt tijdens dit gedeelte van het onderzoek. De deelnemers waren over het algemeen niet tevreden over de slaap die ze kregen.

In Nederland was 51% van de ondervraagde deelnemers tevreden over de slaap die ze kregen. Dit was ongeveer de mediaan van de ondervraagde landen in dit onderzoek.

Ook het wakker worden gedurende de nacht bleek een probleem te zijn binnen de landen. Gemiddeld werden de ondervraagde deelnemers 1.8 keer per nacht wakker. Dit is één van de grootste problemen bij het hebben van slapeloosheid; wakker worden voordat de wekker gaat. Dit moet structureel aanhouden wilt er echt sprake zijn van slapeloosheid en dit kan, op termijn, een grote impact hebben op de gezondheid.

Technologie en slapen

Technologie en goed slapen gaan niet hand in hand. Er wordt te veel gebruik gemaakt van technologie voor het slapen gaan. Denk hierbij aan het kijken van een film of nog even op sociale media zitten voor het slapen. Dit is algemeen bekend bij de meeste volwassenen, maar niet iedereen weet wat precies het goed kunnen slapen tegenhoudt. Dit is een belangrijk punt en vooral ook een goede reden om een slaapconsultant hiervoor in te huren. Deze kan precies de routines met u doornemen zodat u weet waar u aan toe bent.

Opvallend zijn de cijfers rondom “het laatste wat ik doe voordat ik ga slapen is naar mijn telefoon kijken”. Het blauwe licht dat uit de telefoon komt kan het slapen een stuk moeilijker maken. Met name het kijken van video’s, films of sociale media kan een negatieve invloed op het slapen hebben. Probeer voor het slapen gaan even een boekje erbij te pakken om het blauwe licht te reduceren.

TV en slapen

Slapen en relaties

In het onderzoek werden ook vragen gesteld aan stelletjes en hoe zij met het slapen omgaan. Doordat slapen zo belangrijk is, is het ook van belang om hier binnen een relatie bewust mee bezig te zijn. Samen slapen kan erg fijn zijn, maar het kan ook leiden tot een verminderde nachtrust.
Een percentage van de ondervraagde deelnemers gaf aan dat ze van tijd tot tijd niet bij hun partner sliepen om fijner te kunnen slapen. Daarbij gaf 30% aan dat het gebrek aan slaap een (negatieve) impact had op de relatie. Bewust hiermee omgaan kan niet alleen leiden tot een betere nachtrust, het kan ook een positieve invloed op de relatie hebben.

Slapen en relaties

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Ziektebeelden rondom slapen

Niet alleen externe factoren hebben invloed op het slaapgedrag. Er zijn ook veel ziektebeelden die bekend zijn doordat ze een negatieve invloed op het slapen hebben. Hieronder zijn een aantal veelvoorkomende ziektebeelden uitgeschreven. De lichtblauwe lijn geeft de cijfers uit 2020 weer, de donkerblauwe geeft de cijfers uit 2019 weer.

Niet alleen zijn dit ziektebeelden die alleen impact hebben op slaap. Veel verschillende aandoeningen of ziektes kunnen een negatieve impact hebben op het slaapgedrag. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van chronische pijn. Door de pijn kan iemand niet liggen zoals hij of zij wil liggen en dit kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van het slapen.

 

Slaapcijfers (2019 en 2020)
Bewust beter gaan slapen

Bewust beter gaan slapen

Hoewel relatief minder mensen voor het slapen TV kijken, gaat het bewust bezig zijn met beter slapen achteruit. In het onderzoek zijn meer mensen achteruitgegaan op het gebied van lezen, naar muziek luisteren en mediteren voor het slapen. Dit zijn allen methodes die op een natuurlijke manier de kwaliteit van het slapen bevorderen.Een trend binnen het slapen is het gebruiken van CBD-olie om het slapen te bevorderen.

Dit zijn maar een aantal punten van de verschillende strategieën om beter te kunnen slapen. Onderstaande afbeelding geeft weer welk percentage van de deelnemers welke gewoontes rondom het slapen hebben. Het donkerste balkje geeft de mensen weer die er niks mee doen. Het middelste balkje geeft de mensen weer die het ooit hebben gedaan en het bovenste balkje geeft de mensen weer die dit nu gebruiken. Opvallend is het percentage mensen dat last heeft van slaapapneu en hier ook therapie voor hebben. Onderstaand zoomen we verder in op dit onderwerp.

Slapen: de cijfers 2020

Slaapapneu

Slaapapneu is kort gezegd het stoppen met ademhalen tijdens het slapen. De adempauzes duren hierbij minimaal 10 seconden en deze komen vrij frequent voor. Wat denken de deelnemers over slaapapneu en vooral ook de behandeling hiervan?

Een groot gedeelte van de ondervraagde denkt dat de behandeling voor slaapapneu erger is dan het hebben van slaapapneu. Dit percentage komt uit de ondervraagde die daadwerkelijk de therapie ondergaan. Interessante gegevens over de mensen die lijden aan slaapapneu:

Slaapapneu cijfers

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Als het herkenbaar voor u is dat u ’s nachts ligt te piekeren en te woelen, terwijl u eigenlijk doodmoe bent dan is de kans groot dat u last heeft van slapeloosheid. Heel vervelend omdat slaap een eerste levensbehoefte is en slapeloosheid kan leiden tot vervelende gevolgen.

U bent overdag minder alert en scherp en het is ook niet goed voor uw gezondheid. Bij slapeloosheid zijn uw zorgen van de dag de oorzaak dat u ’s nachts niet kunt slapen. Eigenlijk zijn uw avond problemen, dus eigenlijk uw problemen van overdag. Hier leest u meer over slapeloosheid door stress, waaronder de oorzaken en natuurlijk ook tips over hoe u het kunt tegen gaan.

Wat is slapeloosheid?

Als u een dag niet goed slaapt dan wil dit niet betekenen dat u last heeft van slapeloosheid. Men spreekt van slapeloosheid als u meer dan 2 keer per week slecht slaapt en daardoor overdag minder goed functioneert.

U mist scherpte en u heeft moeite om zich te concentreren en dingen te onthouden. Bij slapeloosheid is het mogelijk dat u last heeft van slecht inslapen, maar ook dat u lang wakker ligt of dat u vaak te vroeg wakker wordt. Als u zich hierin herkent dan heeft u last van slapeloosheid en is het belangrijk dat u dit aanpakt.

slapeloosheid door stress
slapeloosheid door stress

Gevolgen slapeloosheid

Veel Nederlanders hebben last van slapeloosheid. In 2018 had zelfs een kwart van de Nederlanders van 25 jaar of ouder volgens het CBS last van slaapproblemen. Dit heeft grote gevolgen voor de volgende dag. Zo bent u vermoeid en krijgt u last van concentratieproblemen en heeft u de grootste moeite om dingen te onthouden.

Daarnaast voelt u zich lusteloos en bent u prikkelbaar. Ook zorgt het ervoor dat u de hele dag een suf gevoel heeft. Dit heeft weinig gevolgen als het niet vaak voorkomt, maar het is erg vervelend als het gaat om chronische slapeloosheid. Het zorgt voor een verslechterd immuunsysteem en een grotere kans op hart- en vaatziekten.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Oorzaken slapeloosheid

Als u last heeft van slapeloosheid dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Het is ook mogelijk dat er geen duidelijke oorzaken zijn, maar dat het komt door spanningen die u overdag heeft meegemaakt. Toch zijn er ook een aantal duidelijke oorzaken van slapeloosheid, waaronder lichamelijke klachten zoals jeuk en pijn. Ook psychische aandoeningen als stress, angst en depressie kunnen mogelijk uw slapeloosheid veroorzaken.

Andere mogelijke oorzaken zijn onder meer slaapapneu, hormonale aandoeningen, alcoholgebruik of cafeïne gebruik. Het is ook nog mogelijk dat het gaat om externe factoren, zoals een gehorige of hele lichte slaapkamer. Een oncomfortabel bed kan hier ook voor zorgen.

Wakker worden door stress

Als u last heeft van stress dan is het mogelijk dat u moeilijk in slaap valt, maar ook dat u vaak wakker wordt. Als u stress ervaart dan krijgt u een hoog cortisol niveau. Dit is een stresshormoon, die u extra waakzaam maakt, waardoor u niet goed kunt slapen.

Tijdens een slaapcyclus doorloopt u 5 slaapfasen. Door cortisol wordt de REM-slaap minder, waardoor u bepaalde gebeurtenissen niet verwerkt. Daarnaast zorgt een hoge cortisol niveau ervoor dat u de overgangsfase van lichte naar diepe slaap niet goed maakt, waardoor u ’s nachts wakker wordt van de stress. Vervolgens is het weer moeilijk om in slaap te vallen.

stress slapeloosheid
slapeloosheid en stress

Niet kunnen slapen door piekeren

Het is heel vervelend als u heel moe bent, maar toch niet in slaap kunt komen. Hierdoor zorgt de vermoeidheid voor het gevoel van uitputting en kan het u zeer gefrustreerd maken. U bent aan het piekeren over allerlei zaken die zijn gebeurd of nog komen gaan. Door u hierop te focussen, kunt u niet in slaap komen.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat u gaat piekeren omdat u niet kunt slapen. U wilt nu slapen, omdat u anders morgen moe bent. Dit zorgt voor een vervelende vicieuze cirkel. Piekeren activeert uw stresshormonen en houdt u uiteindelijk nog langer wakker. Stress zorgt ervoor dat u slecht slaapt en dat zorgt uiteindelijk weer voor extra stress.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Niet kunnen slapen door angst

Regelmatig kunnen mensen niet in slaap vallen vanwege angst. Het komt voornamelijk voor bij kinderen, maar ook volwassenen hebben regelmatig te maken met deze angst. Het voelen van angst kan verschillende oorzaken hebben. Bij kinderen kan het zo zijn dat ze bang zijn voor een beest onder hun bed, maar het is ook mogelijk dat de stress ervoor zorgt dat iemand niet in slaap kan komen.

Stress wordt veroorzaakt door angst en het maakt u alerter. Hierdoor kunt u bij iedere prikkel, zoals geluid of gevoel, angstig worden en daardoor moeilijk in slaap vallen. Mensen voeden hun angsten met hun fantasie, waardoor het lastig is om u over uw angsten heen te zetten. Gestreste mensen hebben namelijk meer moeite met het negeren van hun angsten.

Stress verminderen

Als stress de oorzaak is van uw slapeloosheid dan is het goed om te bedenken waar uw stress vandaan komt, zodat u deze kunt aanpakken. Schrijf uw gedachten op, zodat u ze beter los kunt laten en praat over uw zorgen met een vriend of vriendin of met een specialist. Daarnaast kunt u stress verminderen door overdag meer te bewegen. Hiervoor is het goed om de actieve sporten overdag te doen en ’s avonds voor rustige sporten te kiezen.

Uw lichaam blijft namelijk nog een tijd in actiestand na het sporten. Ook is aangetoond dat meditatie kan helpen om beter te slapen. Er zijn verschillende vormen van meditatie,  zodat er altijd iets tussen zit waar u zich prettig bij voelt. Verder zorgen ademhalingsoefeningen ervoor dat uw gedachten niet door blijven razen.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Leefstijl veranderen (met de verzwaringsdeken)

Ten slotte kan een verandering in leefstijl mogelijk ook helpen tegen slapeloosheid. Denk hierbij aan een vast slaapritme, waarbij u iedere keer rond dezelfde tijd naar bed gaat en rond dezelfde tijd opstaat.

Daarnaast is het goed om ’s avonds beeldschermen van onder meer smartphones, laptops en de televisie te vermijden en kan het helpen om ’s avonds ontspannende muziek te draaien en thee te drinken. Verder doet u er goed aan om te zorgen voor een donkere, geventileerde slaapkamer en kunnen ook een verzwaringsdeken en een comfortabel matras helpen u een goede nachtrust te geven.

Een verzwaringsdeken wordt door steeds meer mensen gebruikt. Toch zijn er ook genoeg Nederlanders die geen idee hebben wat een verzwaringsdeken eigenlijk is. Op het eerste gezicht verschilt een verzwaringsdeken nauwelijks van een gewone deken. Beide dekens kunnen dezelfde kleur hebben en ook kunnen ze op dezelfde manier gestikt zijn. Het verschil zit hem echter in de inhoud van deken. Waar een gewone deken gevuld wordt met licht materiaal, wordt een verzwaringsdeken juist gevuld met een speciale vulling. Wilt u nog meer weten over een verzwaringsdeken? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij geven in onderstaande tekst namelijk antwoord op de vraag: wat is een verzwaringsdeken?

Tijdens het slapen kan het mogelijk zijn dat u last krijgt van nachtangst. Dit houdt in dat u kan gaan gillen en in paniek raakt. U lijkt wakker, maar dit gebeurt allemaal terwijl u nog slaapt. U kunt zelfs zo overstuur raken dat u moet huilen en gaat schoppen en slaan. Erg vervelend voor u, maar ook voor uw partner die naast u ligt. Vaak schrikken mensen enorm als iemand in de buurt last heeft van nachtangst. Hier leest u alles over nachtangst, waaronder over de symptomen, de oorzaken en natuurlijk ook hoe u nachtangst kunt behandelen.

Symptomen nachtangst

Nachtangsten zijn makkelijk te herkennen vanwege bepaalde symptomen. Zo kunnen mensen met nachtangst plotseling in paniek wakker worden of gaan schreeuwen of praten. Ook is het mogelijk dat zij verward zijn, hevig gaan zweten, snel gaan ademhalen en een hoge hartslag of bloeddruk hebben. 

Verder is het mogelijk dat zij extreem opgewonden zijn en hun ogen wijd open hebben staan. Toch is het ook mogelijk dat hun ogen dicht zijn tijdens nachtangst. Het is mogelijk dat ze tijdens een angstaanval gaan slaapwandelen of agressief gedrag vertonen. Mensen met nachtangst hebben de volgende ochtend geen of alleen een vage herinnering aan de aanval.

nachtangst
nachtangst en diepe slaap

Diepe slaap

In je slaap loop je een slaapcyclus af met 5 slaapfasen. De eerste 2 fasen zijn je lichte slaap, de derde en vierde fase is je diepe slaap en je vijfde fase is de REM-slaap. Nachtmerries hebben te maken met dromen en vinden plaats in je REM-slaap, maar bij nachtangst is er geen sprake van beelden en gaat het om een onverklaarbaar gevoel van angst. Nachtangst vindt plaats in de derde en vierde slaapfase. De derde fase is de overgangsfase van lichte naar diepe slaap, waarbij je hartritme daalt, je spieren ontspannen en je ademhaling regelmatig wordt.

Deze fase duurt slechts 5 minuten. Fase 4 is de diepe slaap, die bijna 20 minuten duurt en zorgt voor fysieke rust. Nachtmerries onthouden mensen vaker doordat ze veel impact hebben, terwijl mensen nachtangsten vaak niet of vaag herinneren.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Nachtangst kinderen

Nachtangst is een slaapprobleem en komt voornamelijk voor bij kinderen vanaf 3 jaar en kinderen die op de basisschool zitten. Het is niet zo dat een kind angst heeft om in slaap te komen. Het kind valt eerst in slaap en krijgt de angsten als hij of zij net slaapt tot drie uur nadat het is gaan slapen.

Als nachtangsten vaker voorkomen dan komen ze vaak op hetzelfde tijdstip naar boven. Peuters hebben het vaaks last van deze aanvallen, namelijk een of meerdere keren per week terwijl oudere kinderen vaak een of meerdere keren per maand last hebben van angstaanvallen. Nachtangst komt ongeveer bij een op de vijftien tot dertig kinderen voor.

Nachtangst vermijden

Nachtangsten zijn bij kinderen moeilijk te vermijden. Als uw kind last heeft van nachtangst dan zult u merken dat u hem of haar maar moeilijk wakker kan maken en dat het ook erg lastig is om hem of haar te troosten. Het enige wat u als ouder op zo’n moment kan doen is ervoor zorgen dat uw kind zich niet pijn doet. Als u kind nachtangst heeft dan kan het gaan schoppen en slaan en zo zichzelf bezeren.

Angst gaat na een paar minuten over, dus u zult tijdens deze minuten op moeten letten op wat uw kind doet. Als u weet wanneer uw kind last krijgt van nachtangst dan kunt u het kind vlak daarvoor wakker maken. Het beste kunt u dit een kwartier voor tijd doen. Zo begint uw kind aan een nieuwe slaapcyclus en is het mogelijk dat uw kind daarom geen nachtangst krijgt.

nachtangst vermijden
nachtangst bij volwassenen

Nachtangst volwassenen

Nachtangst komt bij volwassenen veel minder voor dan bij kinderen. Het zijn vaak kinderen tussen de 2 en 6 jaar die hier last van hebben en het komt ook vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Toch is het ook mogelijk dat u hier als volwassene mee te maken heeft. Vanaf 12 jaar nemen angstaanvallen af, maar het is mogelijk dat er af en toe nog een nachtangst aanval op latere leeftijd ontstaat. Naar schatting heeft nog ongeveer 1 op de 100 volwassenen af en toe last van nachtangst.

Het grootste verschil tussen kinderen met nachtangst en volwassenen is dat volwassenen tijdens een aanval eerder wakker zullen worden. Als u dit van uzelf weet dan is het goed om anderen hierover te informeren, zodat zij minder erg zullen schrikken als u midden in de nacht overstuur raakt.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Oorzaken nachtangst

De oorzaak van nachtangst is niet bekend. Het is mogelijk dat dit slaapprobleem erfelijk is. Vaak hebben kinderen die hieraan lijden ook een ouder die hier last van heeft of heeft gehad. Het probleem zit vaak in de derde slaapfase, waarin u overgaat van lichte naar diepe slaap. Het is mogelijk dat nachtangsten ontstaan door een onregelmatig slaappatroon, een slaapgebrek, stress, angst of bepaalde medicijnen. Daarnaast is het mogelijk dat u meer kans heeft op nachtangsten als u bepaalde gedragskenmerken vertoont die zich voordoen bij bijvoorbeeld hoogbegaafdheid of autisme.

Nachtangst hoogsensitief

Een volwassene of een kind dat hoogsensitief is, heeft een zenuwstelsel dat gevoeliger is dan gemiddeld. Externe indrukken en prikkels, zoals geluiden of pijn, komen harder binnen. Hetzelfde geldt voor interne prikkels, die te maken hebben met de gedachtewereld. De hersenontwikkeling op het gebied van aandacht en waarneming is bij mensen die hoogsensitief zijn beter ontwikkeld.

U kunt dit herkennen aan bepaalde gedragskenmerken, zoals het snel opmerken van emoties bij anderen, oog voor details en schrikken van geluiden. Daardoor is het mogelijk dat u gevoeliger bent voor nachtangsten. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat de nachtangsten een andere oorzaak hebben, ondanks dat u hoogsensitief bent.

nachtangst hoogsensitief

Nachtangst hoogbegaafdheid

Iemand die hoogbegaafd is krijgt prikkels vanuit zintuigen snel binnen en wordt snel afgeleid. Daarnaast voltrekt het denken zich in parallelle beelden en processen en kan hij of zij grote hoeveelheden kennis efficiënt associëren en verwerken. Dit heeft voordelen, maar helaas ook nadelen.

Zo kan het komen dat u of uw kind hierdoor slaapproblemen krijgt. Waar een ander snel in slaap kan komen, ligt u of uw kind nog lang te piekeren en te malen en laat alles van deze en de vorige dagen de revue passeren. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat u kunt slaapproblemen krijgt, waaronder nachtangsten. Het is belangrijk om over zorgen te praten of ze op te schrijven, zodat u of uw kind zich beter kan ontspannen. 

Nachtangst autisme

Mensen met autisme zijn kwetsbaar als het gaat om sociale interactie, flexibiliteit in handelen en denken, communicatie en het filteren en integreren van informatie. Ruim 1 procent van de Nederlanders heeft hier last van. Autisme is een breed spectrum en het verschilt per persoon hoe autisme zich uit.

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 40 tot 80 procent van de mensen met autisme lijdt aan slaapproblemen, terwijl dit percentage onder alle kinderen en volwassenen op 25 procent ligt. De kans is dus groot dat u met autisme last heeft van slaapproblemen, waardoor mensen met autisme ook een grotere kans hebben op nachtangsten.

Nachtangst ADHD

Mensen met een Aandachtstekortstoornis met Hyperactiviteit, ofwel ADHD, zijn vaak onrustig en snel afgeleid. Ook zijn ze snel geïrriteerd en impulsief en hyperactief. Mensen met ADHD hebben een verminderde controle over hun motorisch systeem, waardoor ze moeilijk hun aandacht erbij kunnen houden.

Deze symptomen komen ook vaak voor als iemand slaperig is. ADHD en slaapproblemen komen samen vaak voor. Zo is het dus mogelijk dat mensen met ADHD meer kans hebben om nachtangsten te krijgen.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Behandelingen nachtangst kinderen

Als uw kind last heeft van nachtangst dan heeft u waarschijnlijk de neiging om hem of haar wakker te maken. Toch is het beter om dit niet te doen, omdat dit ervoor zorgt dat uw kind minder makkelijk verder slaapt en langer last heeft van de aanval.

U kunt uw kind dus het beste met rust laten, zodat hij of zij zo snel mogelijk weer het juiste ritme vindt. Vaak duurt een aanval niet heel lang, zodat hij of zij vanzelf weer rustig slaapt. Een andere mogelijkheid is om zacht en kalm tegen uw kind te praten of een verzwaringsdeken te gebruiken. Dit deken geeft gelukshormonen af en vermindert stresshormonen.

Behandelingen nachtangst volwassenen

Als u last heeft van nachtangsten als u volwassen bent dan is het begrijpelijk dat u hier een oplossing voor wil vinden. Er bestaan echter geen medicijnen om deze aanvallen ’s nachts te voorkomen. Een oplossing kan zijn om naar een psycholoog te gaan en zo hulp te krijgen met het onder controle houden van uw nachtangst. Het is mogelijk dat uw nachtangst te maken heeft met bepaalde zorgen of stress die u heeft.

Daarnaast kan het helpen om een regelmatig slaapritme te creëren en alcohol en cafeïne te vermijden. Verder is het altijd goed om beeldschermen vlak voor het slapen gaan te vermijden en te zorgen voor een donkere en goed geventileerde slaapkamer. Ook bij volwassenen kan een verzwaringsdeken helpen.

Voordelen verzwaringsdeken

Wat is een verzwaringsdeken? Dat is de vraag die u stelt wanneer u nog niet eerder van zo’n deken gehoord heeft. Om duidelijk te maken wat een verzwaringsdeken is, lichten we allereerst de voordelen van deze deken toe. Het eerste voordeel van een verzwaringsdeken is dat u een stuk sneller in slaap valt dan onder een gewone deken. Hoe dit komt? Doordat de deken druk uitoefent op uw zenuwstelsel. U wordt hierdoor minder alert, waardoor u ’s nachts niet langer wakker schrikt van allerlei geluiden.

Dit brengt ons ook direct bij het tweede voordeel van een verzwaringsdeken. Met een verzwaringsdeken slaapt u namelijk een stuk dieper dan gebruikelijk. Naast geluiden wordt u bijvoorbeeld ook minder snel wakker van een draaiende of woelende partner naast u. Dit alles heeft tot gevolg dat u beter slaapt, waardoor het lichaam voldoende rust krijgt. Hierdoor staat u de volgende ochtend vaker uitgerust en vol energie op. Een verzwaringsdeken heeft dus de nodige voordelen voor uw lichaam en gemoedstoestand.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

De recensies van onze verzwaringsdeken

Wij krijgen van onze klanten graag recensies. Ook wanneer u een nieuwe deken heeft gekocht en geprobeerd ontvangen wij graag uw review. De beste manier om het effect van onze deken te tonen is reviews. Om deze reden verzamelen we deze wanneer dit mogelijk is. Bekijk hieronder de recensies die we hebben ontvangen voor onze verzwaringsdeken.

Slaapt verzwaringsdeken reviews
Sonja
Sonja
01/10/2020
Moeite met inslapen en/of doorslapen hebben mij doen besluiten een verzwaringsdeken te proberen. Het feit dat je deze na 100 dagen nog retour kunt sturen als het niet bevalt hielp me over de streep om deze deken van Slaapt.nl te bestellen. Het is even wennen hoe goed om te gaan met zo'n zware deken. Als je er eenmaal onder ligt is het heel comfortabel en rustgevend. Het helpt me te ontspannen en ik heb het idee dat het ook positief werkt voor rusteloze benen. Die zijn iig nauwelijks meer de oorzaak van lastig inslapen. Ik slaap beter in en door met de zware deken. De overtrekhoes van bamboe is heerlijk glad, zacht en comfortabel. Een nadeel vind ik het hanteren van de deken in wakkere staat. Pols en rugklachten zorgen er voor dat ik dan een beetje aan het worstelen ben met de deken. En als je nachtelijke opvliegers hebt kun je hem niet zo makkelijk even van je af gooien en er later weer onder kruipen 😉 Toch een dikke voldoende voor deze verzwaringsdeken en ook voor de service van Slaapt.nl
Milena Van Roon
Milena Van Roon
29/09/2020
Heerlijke deken om mee in slaap te vallen! Kwaliteit van het laken en de deken is meer dan goed.
Tirza Desloover
Tirza Desloover
22/09/2020
Al mijn hele leven slaap ik slecht, heel vaak wakker worden 's nachts en lang wakker liggen. Sinds ik deze deken heb, slaap ik elke nacht als een roosje! Ik word gewoon niet meer wakker s nachts :))) Beste aankoop ooit! Dank dat ik nu eindelijk mijn nachtrust terug heb
Manouk Rutten
Manouk Rutten
22/09/2020
Uitstekende deken! Heb deze nu net een week en slaapt heerlijk. Je komt sneller in slaap en krijg een soort van geborgen gevoel. Echt een aanrader!
Marijn
Marijn
25/08/2020
Op kantoor doe ik soms een powernap. De verzwaringsdeken helpt mij om snel in een soort van ruststand te komen. Fijn dat de glazen bolletjes niet gaan 'hangen', dat had ik namelijk bij een andere deken wel. Op chats reageert Ralf, dat geeft ook voor de koop een goed gevoel.
Marjo van Zijl
Marjo van Zijl
20/08/2020
Ik heb mijn deken nu drie weken, en ben er zeer blij mee. Al zolang ik me kan herinneren ben ik een slechte slaper. Ik heb een vorm van autisme, waardoor ik vaak overprikkeld in bed lig. Het lukt me niet om rust in mijn hoofd te krijgen. Als ik eenmaal slaap, slaap ik heel licht, waardoor ik om het minste of geringste weer wakker schiet. Al na drie weken met de deken durf ik te zeggen dat het stukken beter gaat! Ik slaap sneller, dieper, langer en lekkerder. Ik vind het heerlijk om onder de deken te liggen, ik HOU van mijn deken! Snelle service ook, na bestellen had ik de deken de volgende dag in huis. Vriendelijk kaartje erbij, echt heel attent. Ook fijn dat ik achteraf kon betalen. Kortom; ik ben héél positief!
Angelika de Groot
Angelika de Groot
20/08/2020
De deken helpt mij met beter slapen. Eindelijk heb ik na al die tijd een manier gevonden om beter te slapen. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd. Bedankt hiervoor, ik raad het iedereen aan!
Naomi
Naomi
17/08/2020
Eindelijk weer een goede nachtrust sinds ik de deken gebruik. Voelt erg prettig en zacht aan.
Mauro Fulgheri
Mauro Fulgheri
05/08/2020
Gisteren voor het eerst met de deken geslapen en meteen verkocht. Als een roosje geslapen en dat is hiervoor wel eens anders geweest. Top product😃.
Rens Rens
Rens Rens
03/08/2020
Ik heb in 58 jaar nog nooit stil in bed gelegen. Nu hebben mijn lijf en autistische hoofd eindelijk rust in bed.

Wij helpen onze klanten graag zo goed mogelijk. Dit doen wij in eerste instantie door de kwaliteit van ons product zo hoog mogelijk te houden. Daarbij vinden we het belangrijk dat onze klantenservice onze klanten zo goed mogelijk blijft informeren rondom slapen.

Het informeren doen we door middel van een uitgebreide kennisbank met daarin veel verschillende artikelen. Wij schrijven over verschillende onderwerpen binnen slapen. Onze missie is daarbij slapend Nederland en België te helpen.

Wij zijn ons bewust van de problemen rondom slapeloosheid binnen Nederland en België. Dit is de reden dat wij zijn begonnen met ons bedrijf en verzwaringsdekens te verkopen. De verzwaringsdeken helpt met het bestrijden van alle symptomen van slapeloosheid. Dit geldt zowel voor het sneller inslapen als beter en dieper doorslapen gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken is bekend van...

Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
wat is een verzwaringsdeken
Wat is een zware verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken

Voor wie is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken kan in principe door iedereen gebruikt worden. Slaapt u onder een gewone deken zonder problemen? Dan denkt u waarschijnlijk dat het geen zin heeft om een verzwaringsdeken aan te schaffen. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn namelijk genoeg mensen die onder deze deken nog beter slapen dan onder een gewone deken. Dankzij het extra gewicht in de deken worden zij een stuk beter uitgerust wakker dan wanneer zij slapen onder een gewone deken.

Lijdt u aan een slaapstoornis? Of kampt u met slaapproblemen? Dan is een verzwaringsdeken zeker een aanrader. Deze deken helpt u namelijk om de slaap beter te vatten. Ook wordt u ´s nachts niet snel meer wakker wanneer u onder een dergelijke deken ligt. Er zijn daarnaast verschillende onderzoeken die uitwijzen dat een verzwaringsdeken ook effect heeft op andere aandoeningen. Zo zou een verzwaringsdeken een positief effect hebben op de nachtrust en gemoedstoestand van kinderen met autisme en ADHD. Ook volwassenen met een dergelijke aandoening zouden profijt kunnen hebben van slapen onder een verzwaringsdeken.

Wanneer kunt u de verzwaringsdeken gebruiken?

De verzwaringsdeken hoeft niet enkel te worden gebruikt om echt in te slapen of mee te slapen. Wij krijgen van onze klanten vaak terug dat ze de deken ook op andere momenten gebruiken. De verzwaringsdeken is in de basis gemaakt om zowel beter in te slapen als goed door te kunnen slapen.

Wij, de oprichters van Slaapt, krijgen toch steeds vaker terug van onze klanten dat ze de deken bijvoorbeeld ook ‘s avonds op de bank gebruiken. De verzwaringsdeken hoeft ook niet alleen maar te worden gebruikt om onder te slapen. Het is een fijne een natuurlijke manier om even te kunnen ontspannen. Door de lichte druk op uw lichaam zal uw lichaam in de “ontspan-modus” komen.

Wij raden het iedereen aan om de deken te gebruiken wanneer hij of zij dit zelf wilt. U kunt zelf uw ontspan momentjes plannen zoals u dit zelf graag wilt. Wij gebruiken de verzwaringsdeken zelf het liefst ‘s avonds (nog voor het slapen gaan). Wij hebben echt het gevoel dat de deken ons een zetje in de goede richting geeft om beter te kunnen slapen.

zware deken van slaapt

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Verschillende soorten verzwaringsdekens

U weet inmiddels wat een verzwaringsdeken is. Bent u overtuigd van de voordelen van deze deken? Dan overweegt u er mogelijk wel eentje aan te schaffen. Doe dit echter niet zonder u enigszins in verzwaringsdekens te verdiepen. Het is namelijk een misvatting dat er slechts één soort verzwaringsdeken is. Ondanks dat we deze dekens samenvatten onder dezelfde noemer, zit er wel degelijk verschil in verzwaringsdekens.

Allereerst verschillen de afmetingen van een verzwaringsdeken van elkaar. Koopt u een verzwaringsdeken voor uzelf? Dan volstaat een eenpersoons verzwaringsdeken. Indien u in een tweepersoonsbed slaapt, is dit geen pretje. In dat geval kunt u beter kiezen voor een tweepersoons verzwaringsdeken. Indien u een partner heeft, moet deze ook instemmen met het gebruik van een verzwaringsdeken. Bedenk u echter wel dat de afmetingen van invloed zijn op het gewicht van de deken. Hoe groter de afmetingen, des te zwaarder de deken is.

Niet alleen de afmetingen van een verzwaringsdeken zijn van invloed op het gewicht. De vulling speelt hier namelijk ook een belangrijke rol bij. Voor wat betreft de vulling in een verzwaringsdeken kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Zo zitten er rubbergranulaatkorrels in sommige verzwaringsdekens, terwijl andere dekens gevuld zijn met grind, zand, rijst of spliterwten. De ene soort vulling weegt meer dan de ander. Ook de hoeveelheid van de vulling speelt mee. Hoe meer er in een verzwaringsdeken zit, des te meer deze weegt.

Wat is de verzwaringsdeken en de bamboe hoes?

De verzwaringsdeken 150 x 200

Wij verkopen op dit moment een verzwaringsdeken van 150 x 200cm. Deze verzwaringsdeken kan worden gebruikt door één of twee personen. Wij verkopen een hoes van dezelfde maat voor deze verzwaringsdeken. Zo weet u zeker dat deze bamboe hoes exact om uw verzwaringsdeken heen past. De hoes bevat 6 lusjes waarmee deze ook eenvoudig vast kan worden gemaakt aan de verzwaringsdeken.

Onze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen. Door deze 7 lagen hebben we ervoor kunnen zorgen dat de verzwaringsdeken, ondanks het zware gewicht, ventilerend is en ook in de zomer kan worden gebruikt. Na langdurig testen met verschillende constructies (zowel 5-laags als 7-laags) zijn we uitgekomen op de constructie met 7 lagen.

Onze verzwaringsdeken is gemaakt met 7 lagen

De verschillende lagen van de deken brengen een aantal voordelen met zich mee. Zo is de deken, ondanks het gewicht, ventilerend en geeft deze voldoende koeling in de zomer. Het gewicht van de deken wordt bepaald door het aantal korreltjes in de deken. De korreltjes zijn niet giftig, de polyester is milieuvriendelijk en het gebruikte katoen is 100% natuurlijk.

De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak- en geurloos.

Een ander groot verschil met de verzwaringsdeken met 5 lagen is dat het gewicht van onze deken zit vastgenaaid. Het grootste probleem bij de meeste verzwaringsdekens is dat het gewicht de mogelijkheid heeft om te verschuiven binnen de deken. Doordat het gewicht kan verschuiven, kan dit ook naast u vallen. Wanneer het gewicht naast u valt zal niet het volledige effect worden uitgeoefend op u. De dekens die dit hebben zullen u dus niet de ervaring geven die onze deken u kan geven.

De verzwaringsdeken voor volwassenen en kinderen

De verzwaringsdeken voor kinderen is een deken die zowel kleiner als lichter is dan één voor volwassenen. Deze deken is in de meeste gevallen ongeveer 2-6 kilo en is echt gemaakt voor kinderen.
Ook kinderen kunnen leiden aan slapeloosheid. Deze problemen komen relatief veel voor bij jeugd uit Nederland en België. De verzwaringsdeken voor deze kinderen kan ze helpen bij het sneller inslapen en dieper doorslapen gedurende de nacht.

Op dit moment verkopen wij voornamelijk verzwaringsdekens voor volwassenen. Onze deken is 7 tot 9 kilo zwaar en kan worden gebruikt voor personen vanaf ongeveer 55 kilo. Wij raden aan om de verzwaringsdeken 10% van het lichaamsgewicht te laten wegen. Wanneer u twijfelt of tussen twee gewichten in zit raden wij aan om voor een verzwaringsdeken te gaan die net iets zwaarder is. Niet al het gewicht zal op u vallen waardoor het effect dan optimaal is.
Dit kan wel alleen worden gedaan wanneer u niet lijdt aan rugklachten. Wij adviseren altijd om eerst uw huisarts te raadplegen alvorens het maken van een aankoop.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

zware deken autisme

Diepe druk stimulatie

De deken oefent een lichte druk uit op het gehele lichaam. Deze lichte druk imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Onder de deken liggen voelt een beetje als het liggen in een cocon. Ook wanneer baby’s onrustig worden, worden ze ingebakerd. Het inbakeren geeft veel rust en ontspanning. De deken tracht hetzelfde gevoel na te bootsen.

De ontspanning die de verzwaringsdeken geeft, brengt een aantal voordelen met zich mee. Het doel van de deken is om ervoor te zorgen dat u sneller slaap vat en daarbij ook dieper slaapt. De langere diepe slaap zorgt overdag voor meer energie, minder stress en een hoger concentratievermogen.

De verzwaringsdeken van Slaapt is ontwikkeld om dit principe uit te oefenen. Dit helpt bij het sneller in slaap vallen en de duur van de diepe slaap. Ook voor gevoeligere personen is de verzwaringsdeken dé oplossing voor kalmere nachten.

Door gebruik te maken van diepe druk stimulatie, wordt het slapen een stuk eenvoudiger. Deze methode werkt therapeutisch, verlaagt de hartslag en draagt bij aan het vrijkomen van het gelukshormoon (serotonine) en het slaaphormoon (melatonine).

Onze verzwaringsdeken is geschikt voor alle seizoenen

Onze verzwaringsdeken is gevuld met glazen pareltjes. Deze glazen pareltjes vormen het gewicht van de deken en deze pareltjes zijn bij onze dekens vastgenaaid. Onze deken is al met al ongeveer 60% dunner dan andere verzwaringsdekens. Hierdoor werkt deze erg ventilerend en kan deze in ieder seizoen worden gebruikt.

De bamboe hoes die bij onze verzwaringsdeken hoort zorgt ook voor dit ventilerende effect. Hierdoor kunt u genieten van het gewicht van de verzwaringsdeken zonder dat u ook onder een enorm warme deken hoeft te blijven liggen.

wat is een verzwaringsdeken

100 nachten proefperiode

Wij geloven in onze verzwaringsdeken en geven U graag een proefperiode van 100 nachten. Het duurt in de praktijk vaak 1 tot 2 weken voordat u volledig gewend bent aan de verzwaringsdeken. U kunt binnen de periode van 100 nachten de verzwaringsdeken gratis retourneren. Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Een verzwaringsdeken kopen

Bent u overtuigd van de voordelen? Of wilt u gewoon eens proberen of een verzwaringsdeken een positief effect heeft op uw nachtrust? Dan wilt u waarschijnlijk een verzwaringsdeken kopen. Hiervoor kunt u tegenwoordig op verschillende plekken terecht. Zo kunt u bijvoorbeeld een winkel bezoeken om een verzwaringsdeken te kopen. Het is echter ook mogelijk om u tot het internet te richten.

Online worden vandaag de dag namelijk ook talloze verzwaringsdekens te koop aangeboden. Dit maakt dat een verzwaringsdeken kopen tegenwoordig een fluitje van een cent is.  

Wat is een verzwaringsdeken

Wij verkopen op Slaapt verschillende verzwaringsdekens. Als specialisten in verzwaringsdeken staan wij voor de kwaliteit van deze verzwaringsdekens. De verzwaringsdeken van 150×200 kunt u hier vinden.

Wij hebben de verzwaringsdeken van 150×200 speciaal ontwikkeld voor personen de mensen die graag beter willen slapen. Wij raden bij het kopen van een verzwaringsdeken van 9 kilo aan om de deken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te laten wegen. Twijfelt u of zit u tussen twee gewichten? Dan raden wij aan om voor de zwaardere variant te gaan van de deken.

De deken is gemaakt van 7 lagen waardoor deze, ondanks het gewicht van 9 kilo, ventilerend werkt en ook goed in de zomer kan worden gebruikt. Daarnaast verkopen wij de verzwaringsdeken met een speciaal daarvoor ontwikkelde bamboe hoes. Deze bamboe hoes is zacht en luxueus.

Meer informatie over de verzwaringsdeken van 150x200

De Slaapt verzwaringsdeken is gebaseerd op iets dat “diepe druk stimulatie” heet. Diepe druk stimulatie is oorspronkelijk uitgevonden door Temple Grandin. Temple Grandin is een Amerikaanse hoogleraar en is zelf autistisch. Ze kwam op het idee toen ze zag dat, wanneer vee op een boerderij bijeen wordt gedrukt, ze juist kalmeerde (en niet in paniek raakte).

De druk van de verzwaringsdeken (ook van 9 kilo) werkt op basis van hetzelfde principe. Het is gemaakt om een persoon door de druk te laten ontspannen. De druk imiteert hierbij het gevoel van het krijgen van een knuffel van een geliefde of een vriend. Deze druk zorgt voor veel voordelen tijdens het slapen en inslapen.

Het verhoogt bijvoorbeeld de productie van melatonine (dit is een slaaphormoon) en serotonine (dit is een gelukshormoon). Een mooi voordeel van de verzwaringsdeken is dat u niet meer vastzit aan allerlei onnatuurlijke slaapmiddelen die op lange termijn ook vaak slecht voor uw lichaam zijn. De verzwaringsdeken is een compleet natuurlijk hulpmiddel om u te helpen bij het krijgen van een fijnere nachtrust.

verzwaringsdeken 150x200
verzwaringsdeken

Hoe zit de verzwaringsdeken van 150x200 in elkaar?

Wij hebben de verzwaringsdeken speciaal ontworpen dat deze, ondanks het gewicht, niet te warm is. Wij vinden het belangrijk dat de verzwaringsdeken in alle seizoenen van het jaar kan worden gebruikt. U kunt de warmte van onze verzwaringsdeken vergelijken met de warmte van een normale deken. Ondanks het gewicht hebben we de deken dus luchtig kunnen houden.

De verzwaringsdeken van 9 kilo is ongeveer 3 tot 5 keer zwaarder dan een normale deken. De deken bestaat uit 7 lagen (deze kunt u hiernaast goed zien in de afbeelding). Wij lichten de 7 lagen onderstaand ook nog goed toe zodat u een compleet beeld heeft van de verzwaringsdeken:

De eerste lagen zijn van katoen. Dit zijn de buitenste lagen van de deken.
De tweede en zesde laag zijn gemaakt van polyester.
De lagen daarbinnen (derde en vijfde) zijn ook gemaakt van polyester. Deze lagen bestaan uit vakjes.
De vierde laag is de vulling van de vakjes. De vulling bestaat uit hypoallergeen fijn glaszand. Dit is niet giftig en smaak- en geurloos.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Waarom een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken brengt veel voordelen met zich mee. Door het gewicht van de deken (7 of 9 kg) ervaart u een veilig en geborgen gevoel tijdens het slapen. De verzwaringsdeken is gemaakt om alle symptomen van slapeloosheid tegen te gaan. Zo helpt de deken bij het sneller inslapen en dieper doorslapen.

Wij bieden de verzwaringsdeken in twee maten aan. Eén deken van 120×180 en de andere deken is 150×200. We merken dat de verzwaringsdeken van 150×200 de laatste tijd erg in trek is en willen deze dan ook steeds meer bestellen bij onze leverancier.

Heeft u last van het eerder wakker worden (voor de wekker bijvoorbeeld gaat)? Dan is de verzwaringsdeken bij uitstek een geschikte oplossing voor u.

Door de druk komen verschillende stofjes vrij zoals melatonine en serotonine. Deze stofjes helpen bij het gelukkiger zijn, minder stress ervaren en sneller inslapen. De druk die wordt veroorzaakt door de verzwaringsdeken heet diepe druk stimulatie. Deze druk is een medisch ontspanningstechniek dat wordt gebruikt voor mensen die slecht slapen of veel stress en angst ervaren.

Voor wie is de verzwaringsdeken gemaakt?

De verzwaringsdeken is in de basis gemaakt voor iedereen die moeite heeft met slapen of in slaap vallen. De deken helpt met de verschillende symptomen waardoor deze voor een brede markt goed te gebruiken is. Ook de verzwaringsdeken van 150×200 helpt hier goed bij.

De verzwaringsdeken helpt daarnaast ook erg goed voor personen die het volgende ervaren:

– Hooggevoeligheid of hoog sensitiviteit;
– ADD/ADHD;
– Algemene slaapproblemen;
– Trauma’s;
– Autisme;
– Moeite met prikkelverwerking;
– Ervaren stress en angst.

De verzwaringsdeken is een hele fijne manier om beter te kunnen slapen. Zowel voor hooggevoelige mensen als anderen is dit een natuurlijk middel om beter te slapen. Het enige kleine probleem is het wassen van de verzwaringsdeken. Door het gewicht hiervan is dit niet zo eenvoudig als het wassen van een normale deken. In dit artikel nemen we u mee in hoe u de deken kunt wassen zodat u hier gedurende een lange tijd van kunt genieten. Volg ten alle tijden de wasvoorschriften die wij meegeven met onze dekens, zo weet u zeker dat u de deken op een correcte manier wast.

Wegens het gewicht van de verzwaringsdeken raden wij het in de meeste gevallen af om de deken zelf in de wasmachine te stoppen. Lees hiervoor ook goed de voorschriften van uw wasmachine en hoeveel kilo deze kan hebben. Zo weet u zeker dat u niet een te zwaar object in de wasmachine stopt. Voor het wassen van de deken met de hand kunt u onderstaande stappen volgen:

1. Lees de wasvoorschriften

Controleer tijdens het lezen van de wasvoorschriften van welk materiaal de deken is gemaakt. Baseer het wassen van uw deken op wat u hier aantreft. Waar het bij normale dekens gebruikelijk is om een koude wasmachinebeurt te geven aan deken, is dit in de meeste gevallen niet mogelijk voor de verzwaringsdeken.

Wij raden ook in de basis aan om onze dekens met de hand te wassen. Zo weet u zeker dat uw wasmachine geen schade oploopt tijdens het wassen hiervan. Verwijder tijdens stap 1 ook gelijk de bamboe hoes die om de deken heen zit. Zo kunt u direct de vlekken inspecteren die zich op de deken bevinden.

Verzwaringsdeken wassen stap 1
Verzwaringsdeken wassen stap 2

2. Inspecteer de deken grondig

Tijdens stap twee kunt u zich richten op de vlekken, maar ook de beschadigingen van de deken. Tijdens deze stap krijgt u een goed beeld van de staat waarin de deken zich bevindt en u kunt deze dan ook goed wassen. Bekijk of de vlekken die u aantreft er al lang in zitten.

Wanneer ze er gedurende een langere periode inzitten kan het zijn dat deze ook lastiger eruit te halen zijn. Tijdens de volgende stappen gaan we bepalen wat voor vlekken we tegenkomen en hoe we deze het beste kunnen behandelen.

3. Zoek goed naar vlekken op de deken

Bekijk de gehele deken en de vlekken die erin zitten. Spoel de deken al gelijk even af met koud water. Wanneer u een vlek tegenkomt, kunt u deze al even onder de koude kraan leggen. In dit volgende stappen zullen we beginnen met het behandelen van de vlekken die we zijn tegengekomen. Door het toevoegen van vocht aan de vlek zullen de vezels van de deken loskomen. Het vuil op het oppervlak kan dan ook loskomen en wegspoelen.

Dit is vooral het geval wanneer de vlek relatief nieuw is. Het is tevens van belang om dit echt met koud water te doen. Wanneer u warm water gebruikt kan het voorkomen dat de vlek juist dieper in de deken trekt.

Verzwaringsdeken wassen stap 3
Verzwaringsdeken wassen stap 4

4. Lichaamsvlekken op de deken

Initieel gaan we op zoek naar de vlekken die worden veroorzaakt door lichaamsvochten of dranken. Deze vlekken zijn vaak op eiwitbasis. Hierdoor moeten we deze echt behandelen met een sproeibehandeling (met een spray zonder agressieve chemicaliën). De agressieve chemicaliën kunnen de deken aantasten waardoor het zachte materiaal kan worden beschadigd.

Plaats het oppervlak waar de vlek zich bevindt onder de koude kraan met de spray erop. De spray mag tevens geen bleekmiddel bevatten. Gebruik een vlek verwijderaar die is gemaakt voor de stof van uw deken. Houd het gedeelte van de vlek onder stromend koud water.

Wanneer de vlek door het materiaal is getrokken kunt u deze optillen en kijken wat er aan beiden kanten zichtbaar is. Wanneer u niks meer ziet, kunt het koude water even uitzetten. Gebruik nu de milde spray en spuit deze over de vlek. Wrijf dit zachtjes in de deken en zorg ervoor dat de vlek goed is bedekt met het middel. Herhaal de behandeling tot de vlek weg is.

5. Behandel de voedselvlekken met zeep

De andere vlekken kunnen worden behandeld met zeep. Dit zijn de vlekken die door voedsel worden veroorzaakt. Gebruik ook bij deze stap geen zeep waar bleekmiddel in zit. Dit is te agressief en kan de deken eventueel beschadigen.

Laat eerst weer water over de deken lopen. Breng de zeep meteen aan wanneer u het koude water over de deken laat lopen. Wrijf de zeep zachtjes met uw vingers over de vlek. Probeer niet te hard te schrobben tijdens dit proces, zo kunt u de vlek alleen maar verder uitwrijven.

Verzwaringsdeken wassen stap 5
Verzwaringsdeken wassen stap 6

6. Spoel de gedeeltes met zeep om

Spoel het gedeelte dat is behandeld met zeep uit. Is de vlek nog steeds zichtbaar na dit proces? Herhaal het gehele proces dan tot de vlek weggaat. Wanneer de vlek erg hardnekkig is kunt u ook niet schrobben. Het is in dit geval beter om de vlek te laten weken in koud water (tussen 15 en 30 minuten is meestal voldoende).

Bij het schrobben van de deken komt het te vaak voor de vlek juist erger of groter wordt. Het is altijd aan te raden om zacht te blijven wrijven met de zeep of juist even de deken te laten weken in koud water. Zo weet u zeker dat de vlek niet alleen maar erger wordt gemaakt.

7. Was de gehele deken nu met koud water

De deken wassen. U bent bijna klaar! Na het individueel behandelen van de vlekken kunt u de deken in zijn geheel wassen. Heeft u niet direct tijd om de deken te wassen? Dan raden wij aan om de deken in koud water te laten weken totdat u de tijd heeft gevonden om de deken in zijn geheel te wassen.

Bovenstaande stappen worden aanbevolen voor het wassen van de deken zelf. Wij verkopen bij onze verzwaringsdeken tevens een bamboe hoes. Het wassen van de bamboe hoes gaat op een andere manier in zijn werking. Wij leggen dat in een ander artikel graag voor u uit.

Verzwaringsdeken wassen stap 7

Nagenoeg iedere Nederlander slaapt ’s nachts onder een deken. In de zomermaanden betreft het geregeld alleen de overtrek, maar in de winter slapen we onder een dekbed. Naast een dekbed kunt u echter ook voor een verzwaringsdeken kiezen. Onze deken lijkt veel op een normale deken. Enige verschil is dat een verzwaringsdeken meer weegt. Hierdoor krijgt u met een verzwaringsdeken het idee van een stevige knuffel. Wilt u ook een verzwaringsdeken? Dan kunt u deze op verschillende plekken kopen. Een verzwaringsdeken maken behoort echter ook tot de mogelijkheden. Wij vertellen u hier precies hoe u dat doet.

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Waarom een verzwaringsdeken?

Voordat u besluit een verzwaringsdeken te maken, bent u benieuwd naar het nut van onze deken. Een verzwaringsdeken maken brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo zorgt deze deken er allereerst voor dat u sneller in slaap valt. Ook belandt u in een diepere slaap en wordt u minder vaak wakker. 

Dit resulteert in een betere nachtrust. Een verzwaringsdeken maken zorgt ervoor dat u beter uitgerust en met meer energie aan de volgende dag begint. Tot slot zorgt een verzwaringsdeken voor minder stress en minder angstige momenten. Kortom: een verzwaringsdeken zelf maken is hartstikke nuttig!

De verzwaringsdeken kent verschillende namen

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag, hoe noemen jullie een verzwaarde deken eigenlijk? Er worden veel verschillende namen gebruikt voor de verzwaarde deken. Al deze namen hebben dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn weighted blanket, zware deken, ballendeken, verzwaard dekbed en zwaartedeken.

De verzwaringsdeken is bekend van...

verzwaringsdeken maken
verzwaringsdeken maken
verzwaringsdeken maken
verzwaringsdeken maken
verzwaringsdeken maken
verzwaringsdeken maken
verzwaringsdeken maken
verzwaringsdeken maken
verzwaringsdeken maken
verzwaringsdeken maken
Een verzwaringsdeken maken

Zelf een verzwaringsdeken maken in plaats van kopen

Een verzwaringsdeken wordt steeds meer gebruikt. Het is dan ook niet gek dat u op verschillende plekken terecht kunt voor een verzwaringsdeken. Daarom vraagt u zich mogelijk ook af waarom u zelf een verzwaringsdeken zou maken. De voornaamste reden hiervoor is dat dit aanzienlijk goedkoper is dan een verzwaringsdeken kopen. 

U hoeft in dat geval enkel de materialen voor de deken te kopen. Vervolgens investeert u uw eigen tijd in het maken van de deken, waardoor het u relatief weinig kost. Een verzwaringsdeken maken is een stuk goedkoper dan een verzwaringsdeken kopen.

Wat heeft u nodig?

Gaat u zelf aan de slag met een verzwaringsdeken maken? Dan moet u weten wat voor materiaal u nodig heeft. Anders wordt zelf een verzwaringsdeken maken behoorlijk lastig. Het begint allemaal bij de stof. U kunt het beste een stevige, niet-rekbare stof kiezen wanneer u zelf een verzwaringsdeken gaat maken. Het is belangrijk dat u de juiste hoeveelheid stof aanschaft. Neem daarom altijd de afmetingen van de deken en vermenigvuldig deze met twee. Neem bij voorkeur iets extra. Het is immers beter om te veel dan te weinig stof te hebben.

Naast de stof is er vulling nodig om een verzwaringsdeken te maken. Er zijn vandaag de dag verschillende soorten vulling die u kunt gebruiken voor een verzwaringsdeken maken. Zo kunt u kunststofgranulaatkorrels, fijn grind, rijst of spliterwten gebruiken. Bij de keuze voor een vulling moet u rekening houden met een aantal zaken, zoals de uitwasbaarheid en het gewicht van de verzwaringsdeken.

De verzwaringsdeken maken

Heeft u de stof en de vulling gekozen? Dan wordt het de hoogste tijd om de verzwaringsdeken te maken. Hier kunt u ongetwijfeld wel een beetje hulp bij gebruiken. Daarom hebben wij hier een stappenplan opgesteld. Hierdoor kunt u makkelijk en snel een verzwaringsdeken zelf maken.

Verzwaringsdeken maken

De luxueuze verzwaringsdeken van Slaapt

Stap 1: Knip de stof op maat

Een verzwaringsdeken maken begint met het op maat knippen van de stof. Knip de stukken stof in twee gelijke stukken volgens de afmetingen die uw verzwaringsdeken moet worden. Vergeet hierbij geen rekening te houden met de naad, dus knip de stukken stof iets groter dan de afmetingen van de verzwaringsdeken.

Stap 2: Stik de lappen aan elkaar

Na het knippen volgt het stikken. Leg hiervoor de twee delen van de verzwaringsdeken op elkaar en stik langs de rand van de verzwaringsdeken. Zorg dat u onderaan voldoende ruimte houdt. Nadat u rondom gestikt heeft, knipt u de hoekjes van de deken af en draait u hem om. Stik de lappen stof vervolgens langs de randen aan elkaar vast.

Stap 3: Stik de verticale banen

Bij zelf een verzwaringsdeken maken moet u een indeling maken van de deken. Stik de verticale banen altijd eerst naar beneden. Doe dit niet helemaal tot onderaan, want u moet hem na afloop netjes dicht kunnen maken.

Stap 4: De deken vullen

Nadat u de verzwaringsdeken heeft ingedeeld in verticale banen, kunt u beginnen met vullen. Verdeel de vulling gelijkmatig over alle banen. Vergeet hierbij niet het maximale gewicht van de verzwaringsdeken in uw achterhoofd te houden.

Stap 5: Stik de horizontale banen

De laatste stap bij zelf een verzwaringsdeken maken is het stikken van de horizontale banen. Schuif hierbij de vulling iets aan de kant, zodat u hier niet met uw naaimachine doorheen gaat. Werk de deken tot slot af aan de onderkant, zodat de vulling niet uit uw verzwaringsdeken kan ontsnappen.

Verzwaringsdeken zorgverzekering

Vergoedt een zorgverzekeraar een verzwaringsdeken?

Overweegt u een verzwaringsdeken aan te schaffen? Dan wilt u de kosten van een verzwaringsdeken mogelijk verhalen op uw zorgverzekering. U kunt een declaratie indienen, maar de kans is niet groot dat uw zorgverzekering de kosten voor een verzwaringsdeken vergoed. Er zijn tegenwoordig namelijk nog geen zorgverzekeraars die deze kosten dekken. Zoekt u gericht naar een verzwaringsdeken zorgverzekering? Dan hoeft u hier geen moeite voor te doen. Op dit moment kunt u namelijk nog bij geen enkele verzekeraar een speciale verzwaringsdeken zorgverzekering afsluiten. 

Nu vraagt u zich misschien af waarom een verzwaringsdeken zorgverzekering op dit moment nog niet tot de mogelijkheden behoort. Dit komt voornamelijk doordat veel zorgverzekeraars de deken enkel nog als een alternatief hulpmiddel zien om de nachtrust te bevorderen. Er is weliswaar wetenschappelijk bewijs voor de positieve effecten van een verzwaringsdeken, maar dit moet nog door de keuring. Hierdoor is het bij zorgverzekeraars nog niet mogelijk een vergoeding te krijgen voor de deken. Een verzwaringsdeken zorgverzekering wordt waarschijnlijk pas mogelijk wanneer de voordelen ervan echt worden onderstreept.

Veelgestelde vragen

De verzwaringsdeken is een relatief nieuw concept binnen Nederland en België. Om deze reden krijgen wij dan ook veel vragen hierover. Onderstaand proberen wij de vragen die we het vaakst krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wanneer wij nieuwe vragen binnenkrijgen voegen wij deze direct toe. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan even via de chat contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De verzwaringsdeken van Slaapt is een deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. De verzwaringsdeken imiteert het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel. Dit zorgt voor een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen.

Onze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen en maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Deze diepe druk stimulatie zorgt voor een verhoogde productie van geluks- en slaaphormonen. Hierdoor valt u sneller in slaap en slaapt u dieper gedurende de nacht.

De verzwaringsdeken van Slaapt draagt bij aan het vrijkomen van Melatonine en Serotonine. Daarnaast onderdrukt het de productie van Cortisol (dit zorgt onder andere voor stress).

De verzwaringsdeken van Slaapt is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een normaal dekbed. Dit gewicht zorgt voor een lichte druk op uw lichaam dat leidt tot een geborgen en veilig gevoel. Mede door dit gevoel valt u sneller in slaap en slaapt u dieper.

Wij raden aan om een verzwaringsdeken te kopen van ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Bepaal het gewicht dus aan de hand van uw eigen lichaamsgewicht. Wij raden aan om, bij twijfel, voor de zwaardere variant te gaan.

De verzwaringsdeken van Slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Deze voordelen staan hieronder weergegeven.

 • Val sneller in slaap;
 • Verminder stress en angst;
 • Slaap dieper en vaster;
 • Een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen;
 • U wordt minder vaak gedurende de nacht wakker;
 • Verhoog de productie van Melatonine en Serotonine;
 • Verlaag de productie van Cortisol;
 • Begin energievol en uitgerust aan uw dag.

Nee, een verzwaringsdeken van Slaapt is niet te warm in de zomer. Wij hebben, speciaal hiervoor, de zomerhoes ontwikkeld. De zomerhoes is gemaakt van bamboe waardoor deze ventilerend is. Dit zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken, ondanks het gewicht, niet te warm is in de zomer.

Comments (4)

 • Lieke Reply

  Interessant artikel (ik heb hem niet helemaal gelezen, haha), ik ben ook een verzwaringsdeken aan het overwegen. Bedankt:)

  4 oktober 2020 at 16:23
  • Ralf Reply

   Haha, het is inderdaad een lang artikel. Laat het even weten wanneer u vragen heeft over de verzwaringsdeken, ik help u graag verder. 🙂

   4 oktober 2020 at 16:42
 • Linda Reply

  Verkopen jullie ook de verzwaringsdeken van 9 kg?

  8 oktober 2020 at 18:40
 • Gert Reply

  Wat is een verzwaringsdeken precies? Ik bedoel, voor wie is het?

  8 oktober 2020 at 18:41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *