Hoe werkt het?

Hoe werkt de verzwaringsdeken?

Onze verzwaringsdeken zorgt voor een zachte druk over het hele lichaam. Hierdoor voelt de deken aan als het krijgen van een stevige knuffel.

Het gewicht van onze verzwaringsdeken is drie tot zes keer hoger dan een gemiddeld dekbed. Dit zorgt bij het inslapen voor een geborgen gevoel.

Hierdoor valt u niet alleen sneller in slaap, u slaapt ook dieper. Dit heeft als resultaat een betere nachtrust en een uitgerust gevoel in de ochtend.

De ervaringen met de verzwaringsdeken van Slaapt​

Sonja
Sonja
01/10/2020
Moeite met inslapen en/of doorslapen hebben mij doen besluiten een verzwaringsdeken te proberen. Het feit dat je deze na 100 dagen nog retour kunt sturen als het niet bevalt hielp me over de streep om deze deken van Slaapt.nl te bestellen. Het is even wennen hoe goed om te gaan met zo'n zware deken. Als je er eenmaal onder ligt is het heel comfortabel en rustgevend. Het helpt me te ontspannen en ik heb het idee dat het ook positief werkt voor rusteloze benen. Die zijn iig nauwelijks meer de oorzaak van lastig inslapen. Ik slaap beter in en door met de zware deken. De overtrekhoes van bamboe is heerlijk glad, zacht en comfortabel. Een nadeel vind ik het hanteren van de deken in wakkere staat. Pols en rugklachten zorgen er voor dat ik dan een beetje aan het worstelen ben met de deken. En als je nachtelijke opvliegers hebt kun je hem niet zo makkelijk even van je af gooien en er later weer onder kruipen 😉 Toch een dikke voldoende voor deze verzwaringsdeken en ook voor de service van Slaapt.nl
Milena Van Roon
Milena Van Roon
29/09/2020
Heerlijke deken om mee in slaap te vallen! Kwaliteit van het laken en de deken is meer dan goed.
Tirza Desloover
Tirza Desloover
22/09/2020
Al mijn hele leven slaap ik slecht, heel vaak wakker worden 's nachts en lang wakker liggen. Sinds ik deze deken heb, slaap ik elke nacht als een roosje! Ik word gewoon niet meer wakker s nachts :))) Beste aankoop ooit! Dank dat ik nu eindelijk mijn nachtrust terug heb
Manouk Rutten
Manouk Rutten
22/09/2020
Uitstekende deken! Heb deze nu net een week en slaapt heerlijk. Je komt sneller in slaap en krijg een soort van geborgen gevoel. Echt een aanrader!
Marijn
Marijn
25/08/2020
Op kantoor doe ik soms een powernap. De verzwaringsdeken helpt mij om snel in een soort van ruststand te komen. Fijn dat de glazen bolletjes niet gaan 'hangen', dat had ik namelijk bij een andere deken wel. Op chats reageert Ralf, dat geeft ook voor de koop een goed gevoel.
Marjo van Zijl
Marjo van Zijl
20/08/2020
Ik heb mijn deken nu drie weken, en ben er zeer blij mee. Al zolang ik me kan herinneren ben ik een slechte slaper. Ik heb een vorm van autisme, waardoor ik vaak overprikkeld in bed lig. Het lukt me niet om rust in mijn hoofd te krijgen. Als ik eenmaal slaap, slaap ik heel licht, waardoor ik om het minste of geringste weer wakker schiet. Al na drie weken met de deken durf ik te zeggen dat het stukken beter gaat! Ik slaap sneller, dieper, langer en lekkerder. Ik vind het heerlijk om onder de deken te liggen, ik HOU van mijn deken! Snelle service ook, na bestellen had ik de deken de volgende dag in huis. Vriendelijk kaartje erbij, echt heel attent. Ook fijn dat ik achteraf kon betalen. Kortom; ik ben héél positief!
Angelika de Groot
Angelika de Groot
20/08/2020
De deken helpt mij met beter slapen. Eindelijk heb ik na al die tijd een manier gevonden om beter te slapen. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd. Bedankt hiervoor, ik raad het iedereen aan!
Naomi
Naomi
17/08/2020
Eindelijk weer een goede nachtrust sinds ik de deken gebruik. Voelt erg prettig en zacht aan.
Mauro Fulgheri
Mauro Fulgheri
05/08/2020
Gisteren voor het eerst met de deken geslapen en meteen verkocht. Als een roosje geslapen en dat is hiervoor wel eens anders geweest. Top product😃.
Rens Rens
Rens Rens
03/08/2020
Ik heb in 58 jaar nog nooit stil in bed gelegen. Nu hebben mijn lijf en autistische hoofd eindelijk rust in bed.

Diepe druk stimulatie

Onze zware deken is gebaseerd op het concept en de gedachtegang van Temple Grandin, een Amerikaanse hoogleraar met autisme. Grandin ontwierp de knuffelmachine om zichzelf te kalmeren bij overprikkeling. Deze machine oefent druk uit op het lichaam, met behulp van gevoerde planken, waardoor het aanvoelt als het krijgen van een stevige knuffel.

Deze druk wordt ook wel de diepe druk stimulatie genoemd. Met name overgevoelige en/of autistische kinderen worden op deze manier gekalmeerd. Diepe druk stimulatie zorgt voor een positief en rustgevend effect, waarbij er onder andere melatonine en serotonine vrijkomen.

De werking van onze verzwaringsdeken is hetzelfde als die van de knuffelmachine en kan worden gezien als de moderne variant hiervan. Waar de knuffelmachine vooral bedoeld was voor overgevoelige en/of autistische kinderen, is de verzwaringsdeken een product voor iedereen.

Hoe werkt het en over ons

Waarom onze verzwaringsdeken?

Ons ultieme doel is om ervoor te zorgen dat u met onze verzwaringsdeken een betere nachtrust krijgt en uitgerust de dag kunt beginnen. Wij hebben de deken zo ontwikkeld dat deze 60% dunner is dan andere verzwaringsdekens. Omdat onze deken ventilerend werkt, is deze geschikt voor alle seizoenen. 

Daarnaast zorgt onze deken voor een verhoogde productie van melatonine (slaaphormoon) en serotonine (gelukshormoon). Ook draagt de deken bij aan het verlagen van de productie van cortisol (stresshormoon).

Met de Slaapt verzwaringsdeken..