Hoe werkt de verzwaringsdeken?

Onze verzwaringsdeken zorgt voor een zachte druk over het hele lichaam. Hierdoor voelt de deken aan als het krijgen van een stevige knuffel.

Het gewicht van onze verzwaringsdeken is drie tot zes keer hoger dan een gemiddeld dekbed. Dit zorgt bij het inslapen voor een geborgen gevoel.

Hierdoor valt u niet alleen sneller in slaap, u slaapt ook dieper. Dit heeft als resultaat een betere nachtrust en een uitgerust gevoel in de ochtend.

Video afspelen over Verzwaringsdeken van Slaapt (Video)

De gedeelde ervaringen op WebwinkelKeur​

Diepe druk stimulatie

Onze zware deken is gebaseerd op het concept en de gedachtegang van Temple Grandin, een Amerikaanse hoogleraar met autisme. Grandin ontwierp de knuffelmachine om zichzelf te kalmeren bij overprikkeling. Deze machine oefent druk uit op het lichaam, met behulp van gevoerde planken, waardoor het aanvoelt als het krijgen van een stevige knuffel.

Deze druk wordt ook wel de diepe druk stimulatie genoemd. Met name overgevoelige en/of autistische kinderen worden op deze manier gekalmeerd. Diepe druk stimulatie zorgt voor een positief en rustgevend effect, waarbij er onder andere melatonine en serotonine vrijkomen.

De werking van onze verzwaringsdeken is hetzelfde als die van de knuffelmachine en kan worden gezien als de moderne variant hiervan. Waar de knuffelmachine vooral bedoeld was voor overgevoelige en/of autistische kinderen, is de verzwaringsdeken een product voor iedereen.

Hoe werkt het en over ons

Waarom onze verzwaringsdeken?

Ons ultieme doel is om ervoor te zorgen dat u met onze verzwaringsdeken een betere nachtrust krijgt en uitgerust de dag kunt beginnen. Wij hebben de deken zo ontwikkeld dat deze 60% dunner is dan andere verzwaringsdekens. Omdat onze deken ventilerend werkt, is deze geschikt voor alle seizoenen.

Daarnaast zorgt onze deken voor een verhoogde productie van melatonine (slaaphormoon) en serotonine (gelukshormoon). Ook draagt de deken bij aan het verlagen van de productie van cortisol (stresshormoon).

Met de Slaapt verzwaringsdeken..