Hoe werkt het?

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

De verzwaringsdeken zorgt voor een zachte druk op uw lichaam dat evenredig is verspreid. Doordat de druk overal gelijk is imiteert dit het effect van het krijgen van een stevige knuffel.

De verzwaringsdeken is ongeveer 3 tot 6 keer zwaarder dan een gebruikelijk dekbed. De verzwaringsdeken zorgt voor een veilig en geborgen gevoel tijdens het inslapen.

Dit heeft als gevolg dat u niet alleen sneller in slaapt valt, maar ook dieper slaapt gedurende de nacht. Dit zorgt uiteindelijk voor een fijnere en betere nachtrust.

Deep Pressure Stimulation

De wetenschap achter de verzwaringsdeken wordt gebaseerd op iets dat “diepe druk stimulatie” wordt genoemd. Deze diepe druk stimulatie wordt bevorderd door het gebruiken van de verzwaarde deken. De diepe druk stimulatie werd oorspronkelijk geïmiteerd door een apparaat dat de “Hug machine” heette.

Deze machine is uitgevonden door Temple Grandin, terwijl ze in haar klas zat. Ze heeft dit apparaat oorspronkelijk ontworpen om overgevoelige en/of autistische kinderen te kunnen kalmeren. De kinderen kalmeerde doordat de machine een stevige knuffel imiteerde en hierdoor onder andere Melatonine en Serotonine vrijkwam.

Het idee hierachter was gekomen toen ze naar de boerderij van haar tante ging. Op de boerderij werd het vee bijeengedreven. Toen ze eenmaal (met een beetje druk) tegen elkaar aanstonden, kalmeerde ze direct. Dit bevestigde voor haar dat de diepe druk stimulatie een positief en rustgevend effect heeft.

De verzwaringsdeken van Slaapt is ook gebaseerd op dit concept en deze gedachtegang. De verzwaringsdeken van Slaapt is een moderne variant van de “Hug machine” en imiteert immers ook een stevige knuffel. Waar de “Hug machine” vooral was bedoeld voor kleinere kinderen en overgevoelige of autistische mensen, is de verzwaringsdeken voor iedereen.

Het kan ook voorkomen dat u wel snel inslaapt maar toch niet met een uitgerust gevoel wakker wordt. Dit zou kunnen liggen aan hoe diep u slaapt. Wij zien (en krijgen dit ook te horen) dat onze klanten niet alleen sneller in slaap komen, maar ook een stuk dieper slapen.

De voordelen van de verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken brengt veel verschillende voordelen met zich mee. Het ultieme doel (dat ook ons doel is) van de verzwaringsdeken is dat u een betere nachtrust krijgt en uitgerust de dag in kan gaan. Wanneer u uitgerust bent, brengt dit verschillende voordelen mee, waaronder minder stress en een hoger concentratievermogen.

U kunt eerst de voordelen van de verzwaringsdeken zelf vinden. Daarna benoemen we de voordelen van de effecten. Deze voordelen merken wij bij onze klanten:

  • Slaap sneller en dieper
  • Verminder stress en angst
  • Begin de dag uitgerust en vol energie
  • Ervaar een veilig en geborgen gevoel
  • Slaap de hele nacht door